Najdi forum

omaka z gorgonzolo

Ker ste mi v petek tako zelo pomagali vas prosim, če mi danes lahko poveste kak recept za omako z gorgonzolo. Dala jo bom na sirove kapelete. HVALA!

V posodico vržeš kos gorgonzole, pa priliješ malo mleka da se lažje stopi…. količina mleka je po okusu, da ne bo preveč teklo…… ko se stopi pa vržeš čez makarone, kapelete, njoke… kar pač želiš jesti in takoj na mizo, se omaka hitro trdi.

Vem pa da nekateri dajo tudi navadne sirčke (ala Zdenka) zraven, vendar ne vem zakaj (mogoče malo prišparajo gorgonzole, jim ni všeč tako močen okus po gorgonzoli???)… a najbrž bi isto lahko namesto mleka dodal sladko smetano…. pač kar imaš doma.

Je pa dosti odvisno od vrste gorgonzole ki jo uporabiš… jaz dam običajno Regino Blue. Vindije in podobnih gorgonzol ne maram preveč.

Evo, tale je molto slastna:
za 4 osebe

200 g gorgonzole, 1 majhno čebulo, 2 stroka česna, 1 žlica masla, 400 g smetane, sol, črn poper

1 Gorgonzolo nareži na kocke. Čebulo in česen olupi in drobno nasekljaj.
2 V ponvi razpusti maslo, dodaj nasekljano čebulo in česen in popraži. Ogenj zmanjšaj in dodaj sir in smetano. Segrevaj počasi, da se stopi ves sir in omaka postane gosta.
3 Omako previdno soli (sir je že slan), popraj, pomešaj s testeninami in razdeli v globoke krožnike.

Potrebuješ 20 minut, na osebo približno 960 kalorij

Njam, dober tek,

neja

Tako težko je pisati o hrani, če si lačen. No, preden se mi čisto zamegli: na sirove kapelte odlično paše paradižnikova omaka. jaz vzamem kar konzerviran paradižnik v koščkih, začinim ga z malo bazilike, malo soli in po okusu malo sladkorja in uživam.

Pozdravček, Neja

Poizkusi še na forumu Prehrana. Tam sodeluje en kup pozitivnih in prijaznih ljudi polnih dobrih idej in še boljših receptov. Ker so vsi tako pozitivni se tja včasih odpravim samo po dobro voljo.

Saj to je to, to je morje kalorij, zato jaz tega sploh ne delam:-(, čeprav je po moje božansko. Ampak 960kcal?! Ni šans, razen če je krožnik tega vse, kar poješ v enem dnevu…

P.S: Za potolažit je dobra kuhana cvetača in brokoli, gratinirano z malo(poudarek na malo) gorgonzole 🙂

Malo mleka, nekaj gorgonzole, morda trikotnik Slovenke, sladka smetana in obvezno malo žajblja.

Natassa

Jaz bi dodala cesen cisto na koncu, za okus:)

res je, res, res redko se spravim kaj takega kuhat. Je pa ful dobro. Če je že hudo kosilo, je pa za večerjo čisto kaj lahkega, včasih samo čaj. Pa malo telovadbe, pa je.

Pozdravček, neja

od Oriane mami kimje delala pri nas nam je zaupala njen recept ampak je z ravioli:malo paradiznikove mezge,sladka smetana,na kocu polijes raviole s tem in dodas narezano gorgonzolo,pokrijes da se stopi in takoj postrezes.
Dober tek.

New Report

Close