omaka z gorgonzolo
V posodico vržeš kos gorgonzole, pa priliješ malo mleka da se lažje stopi…. količina mleka je po okusu, da ne bo preveč teklo…… ko se stopi pa vržeš čez makarone, kapelete, njoke… kar pač želiš jesti in takoj na mizo, se omaka hitro trdi.
Vem pa da nekateri dajo tudi navadne sirčke (ala Zdenka) zraven, vendar ne vem zakaj (mogoče malo prišparajo gorgonzole, jim ni všeč tako močen okus po gorgonzoli???)… a najbrž bi isto lahko namesto mleka dodal sladko smetano…. pač kar imaš doma.
Je pa dosti odvisno od vrste gorgonzole ki jo uporabiš… jaz dam običajno Regino Blue. Vindije in podobnih gorgonzol ne maram preveč.
Evo, tale je molto slastna:
za 4 osebe
200 g gorgonzole, 1 majhno čebulo, 2 stroka česna, 1 žlica masla, 400 g smetane, sol, črn poper
1 Gorgonzolo nareži na kocke. Čebulo in česen olupi in drobno nasekljaj.
2 V ponvi razpusti maslo, dodaj nasekljano čebulo in česen in popraži. Ogenj zmanjšaj in dodaj sir in smetano. Segrevaj počasi, da se stopi ves sir in omaka postane gosta.
3 Omako previdno soli (sir je že slan), popraj, pomešaj s testeninami in razdeli v globoke krožnike.
Potrebuješ 20 minut, na osebo približno 960 kalorij
Njam, dober tek,
neja