Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Oljen, voskan ali lakiran parket?

Oljen, voskan ali lakiran parket?

Zanimajo me vaše izkušnje in mnenje.

Imamo cca. 18m2 parketa – parjen oreh, ki je vpasan v keramiko na dveh straneh. Imava talno gretje. Izbrala sva lam parket 1cm debele deščice 10x50cm. Parket sva zbrala da malo popestri sicer velik dnevni del hiše, kjer v veliki večini položena keramika v sivo-bež barvi z zanimivim vzorcem. Pa me zanima kaj ste vi izbrali za končni sloj. Jaz se najbolj ogrevam za oljenje ali voskanje – zaradi vzdrževanja me ne skrbi ker je teh 18m2 edini parket v hiši. Kaj pravite vi?

Hvala.

zakaj pa ne, obe varianti sta veliko lepši od lakiranja. vzdrževanje tudi ni problematično, popravila so bistveno lažja, če ga poškodujete recimo.

Jaz bi voskal lesen strop, tal pa ne.

zn,

zakaj bi voskal strop? Imel bom namreč tak strop (iz tramov), pa sploh nisem pomislil na kaj takega. Lahko poveš kaj več o tem (kako izgleda, prednosti, …).

Lep dan.

tla so ponavadi oljijo, voskanje je zelo zapleteno in drago. prednost je v tem, da je izgled veliko bolj naraven, tla so na otip veliko toplejša, naravna ipd. kot pa lak, ki je zraventega še elektrostatičen.

Pri nas smo povoskali tramove in lesen opaž na mansardi – za bolj naraven videz, toplejši občutek,… Pride zelo lepo. 😉 Za parket žal ne bi vedela kako se to dela, ampak naše ni bilo zakomplicirano.

Lp, S

New Report

Close