Najdi forum

oljen ali lakiran parket

Renoviramo hišo in se ne moremo odločiti, kakšen parket naj položimo. Veliko lepši se nam zdi oljen, vendar me je strah, da bom poleg svojih otrok morala kar naprej oljiti in paziti nanj. Ker bi si rada poenostavila vzdreževanje, me zanimajo vaše izkušnje. Hvala in lep vikend.

Oljen, definitivno. Samo daj raje malce več denarja in naj ti naredijo tako kot je treba. Naravna olja, trikrat oljeno z mašino …
Občutek ko stopiš na naoljen parket je božanski, po lakiranem pa meni sploh ni za hodit bos.
Za vzdrževanje je v bistvu še lažji kot lakiran. Če se kje zapacka, umaže popraska … lahko saniraš samo prizadeti del, kar je pri lakiranem nemogoče.
Iz kje pa ste? Če ste iz Lj, vam lahko nekoga priporočim, bo 100% OK.

Smo iz MB, pa menda, da vsi delajo po celo Sloveniji. Prosim, pošlji mi podatke na [email protected], bom zelo hvaležna. Včeraj sva gledala parkete v Cerknici, pa sva zdaj še bolj zmedena, s tem da imajo tam le že gotove parkete. Ali je res, da moraš 1x letno parket naoljiti in potem 24 ur nihče ne sme stopiti gor? Hvala.

Se piporočam za podatek, kdo to položi in naolji, da je o.k., če lahko pošljete sms s podatki o izvajalcu na št. 041 502 603 thx

včeraj je bil pri nas parketar in dokončno dilemo glede oljen ali lakiran ovrgel v prid lakiran. zakaj?
dve besedi je rekel, če želite biti suženj parketa , pol definitivno oljen in če prostor ni frekventen. če pa boste dost v tem prostoru, pa lakiran. ja, ti rečejo ,da se olja samo 1x na leto, pa baje ni res.eno samo delo , nedkončano, besede parketarja.

odločitev in delo , pa je itak vaše.

To je tudi nam tupil naš parketer. Enostavno zato, ker po domače rečeno, nimajo pojma in se ga branijo.
Pa je naš arhitekt rekel, ne. Imeli bodo oljenega in nas vse skupaj poslal na Dunajsko v salon k enmu tipu (sporočim naslov, ko najdem), ki ima ogromno izkušenj z oljenim parketom.
Nam je vse razložil in prepričal tudi našega parketarja, da ni to noben bav-bav.
Je pa baje zelo odvisno od tega kakšno olje vzameš in kako ga vtreš.
Na koncu je še naš parketar rekel, da si ni mislil, da je to tako simpl in, da tako dobro izpade.

In oljen parket je za ferkventne površine bolj primeren kot lakiran. Pa tudi za kopalnice je primeren.

odvisno, kaj ti je najbolj pomemno: videz, cena, zdravje… če ti je predvsem slednje, se boš definitivno odločila za oljnega, saj so hlapi lakov izredno škodljivi in se izločajo še dolgo dolgo časa po lakiranju…

New Report

Close