Najdi forum

Saj sem samo enkrat morala iztresti svojo jezo,ki mi včasih privre na plan ,prav tako kot moji hčeri, saj drugače ga ima zelo rada in se tudi igra z njim ,pazi nanj ,je zelo zavetniška do njega, za našo družino je pravi sonček in ne moremo si predstavljati življenja brez njega, kot tudi on brez nas ne, vsi moji otroci so nekaj posebnega, ne samo on, pridejo pa trenutki, ko razmišljam, kako bi bilo če….. če ne bi bilo tako in takrat bi lahko tulila od jeze in žalosti obenem,ta občutek nemoči ,ko veš, da ne moreš ničesar spremeniti,ko se zaveš,da vsak član družine na nek način trpi,ko vidim ,da si mož skrivaj briše solze ,ker mu v torbo namesto zvezkov in knjig ,dajem pleničke…..nešteto trenutkov žalosti in besa,po drugi strani pa spet nešteto trenutkov sreče in veselja za vsak namanjši napredek,ki mu uspe, za vsak njegov nasmeh in objem…..Vse to so stvari,o katerih se ne moreš pogovarjati z nekom, ki ne ve kako je imeti takega otroka . Pa lep pozdrav in hvala

Hojla,

po enem letu in pol od pričetka tega pisanja sem po 6 obiskih pri pediatru (vedno je bil otrok še bolan, kar samo zaradi plenic res nismo hodili tja..)
dočakala naročilnico za plenice!!

Otrok je sedaj star 7,5 let, pediatrinja pa mi je povedala, da plenice pripadajo samo otrokom z zelo hudo duševno in telesno prizadetostjo, da Zavod ne odobri plenice če je npr. “samo Downov sindrom”….
Skratka je zavod tisti, ki zavrača plačilo plenic.

In naj prinesem potrdilo z Nefrološkega oddelka Pediatrične klinike, da je otrok res inkontinenten (tam smo že bili, prejemamo MINIRIN hormon).

Ko sem vmes postala totalno rdeča in že prav jezna, sem povedala, da sem klicala na ZZZS, kjer so me seznanili s pravili igre, da pa jim bom v ordinacijo prinesla sprintan pravilnik.

Dobila sem naročilnico ob mnogih jeznih pogledih. Pa da je to res izjema, ker čez tri mesece moram imeti potrdilo s Pediatrične klinike.

In vi bi menjali pediatra? Tudi jaz, samo ni prav nobene izbire, le če se vozimo v drug kraj! Blagor vam,ki ste iz večjih krajev, tu pri nas tudi zdravniki očitno nimajo pojma.

Se še javim.

Pa še to. V Sanolaborju so mi povedali, da ZZZS prizna pleničke za tri mesece v skupni vrednosti 7.778 SIT ali za cca 3,5, paketov Abri-Forma (ali za en paket Pampers…., ki ga kupiš prek Sanolaborja- v Mercatorju je pa seveda dvakrat cenejši…)

Lep pozdrav,

Jous

Jous,

sem vesela, da vam je končno uspelo, čeprav je bila “borba z mlini na veter” najbrž težka. A vztrajnost velja, kaj ne?

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Pošlji oblikovano (25-10-06 17:38)

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Tole s številom plenic se meni zdi zelo sumljivo. Ne poznam te vrste plenic. Sam sem zadnjič dobila nekaj čez dvesto komadov plenic….Tudi vrednost zneska je pri nas višja.
Pa še to: ko grem po plenice, si datum čez tri mesece napišem na koledar in točno takrat pokličem, da mi izpišejo napotnico.
Mogoče pa bi zamenjala pediatra.

FIXIS PLENICE SO ZELO OK.

OBSTAJAJO PA NOČNE IN DNEVNE.

L.P. ENI

Živijo!
Hčerka je stara 5 let in ima manjši zaostanek v razvoju in ledvični refluks. Poskušali smo že z odvajanjem, pa ni šlo. Ima cca 27 kg. Zdaj uporablja Pampers hlačke št 6. Drugih sploh ne dobi gor. Glede na to, da se zadnje čase skoraj vsako noč zbudi mokra, sem se šla pozanimat v sanolabor, kaj imajo na voljo za tako velikost. Plenice mi nekako niso bile všeč (prevelike in plastične), hlačke pa. Zdravnica je tudi že rekla, da naj samo dobim šifro in bo napisala napotnico. Ali so še kakšne druge na voljo, bolj za otroke (fixis,…) za to težo? Kam bi še lahko šla pogledat (Ljubljana)?

Hvala!

LP Tedi

Medisan v Kranju vam naroči katerekoli želite ,meni vedno naročijo pampers,tistr katere pač želim,pokličite jih(04 2014852) in poveje katere želite in da so na naročilnico in ko jih nabavijo vas pokličejo, da jih lahko pridete iskat, seveda če vam ni Kranj predaleč. Tudi jaz sem prvič nasedla in vzela tiste njihove, ki so v bistvu namenjene starejšim, še najmanjše so mu bile skoraj do vratu, da o (ne)kvaliteti ne govorim, še manj pa o ceni( so dražje od vseh), lep pozdrav

Vem, da so dražje, samo št. 6 ji je premajhna, večji pampers pa baje ne obstajajo. Danes smo probali tena panty small, malo so ji res prevelike, a bomo videli. tako ali tako jih ima samo za ponoči. V Hospitalii pa bodo naročili ene še manjše (od 45 – 70 cm) pa bomo videli kakšne so. Tena se mi zdijo kar vpojne.

Hvala!

lp tedi

Tedi.
upam, da so vam bile v pomoč izkušnje liam v pomoč. In da se bo oglasil še kdo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Živijo!
Hvala vsem! Smo naročili kar tena, ker so še najboljše, čeprav mogoče malo prevelike, pa ni panike. Tudi dobili smo jih že na recept, tako, da je šlo vse brez problemov.

LP Tedi

New Report

Close