Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija olivno olje

olivno olje

Lep pozdrav!

Prosim za nasvet. Naši 9 mesečnici 3-4 krat na teden pripravim kosilo tako, da ji na olivnem olju prepražim meso, dodam zelenjavo, zalijem z juho ali vodo in potem se kuha. Zanima pa me ali je tolikokrat na teden preveč olivnega olja?
V časih ji ga dam tudi surovega v obrok, ker ima zelo slabo prebavo in sem nekje prebrala da olivno olje pomaga pri prebavi. Ker je kljub temu zaprta, me zanima, ali ima mogoče tak obrok nasprotni učinek.
Mislim pa da je večji vzrok zaprtosti Pregomin.

Hvala.

Pozdravljeni, Medic,
olivno olje je odlično, vendar bolj namenjeno “hladni” uporabi, torej ni najbolj primerno za praženje. Dodajanje hladnega pa je super. Morda bi meso dušili npr. s čebulo (malo, seveda), pa olja sploh ne rabite, potem pa v že priprvljeno dodali nekaj kapelj hladnega oolivnega olja.
3-4 x tedensko ne bo preveč, prav v redu. Saj morajo maščobe vseeno prispevati 30% delež v naši prehrani (no, za odrasle pa okoli 20%, ker smo že tako bolj “mastni”, ha ha). Maščobe so tudi potrebne v telesu, saj so neizogibno potrebne za tvorbo hormonov v telesu, pa tudi zalog, v končni fazi.

Za rednejše odvajanje pa rečemo, da če otrok nima težav (bolečin v trebuščku, ne zadržuje blata zaradi bolečin, ko se naredi ztrd zamašek blata) potem je njegovo odvajanje pač individualno in tudi 2x tedensko ni nič narobe. Če pa ima težave, pa je narobe. Sadje, zelenjava, dobro ogljikovi hidrati, tekočine. Ko boste ukinili pa še pregomin, pa bo bolje.

Kar tako naprej.
lp
Tanč

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close