Najdi forum

Olajšava za dohodnino

Moj ortok je star eno leto.Je hipoton in zaostaja v razvoju dva tri mesece.Tudi zelo slabo pridobiva na teži,pri enem letu tehta 7250g.Hidiva na nevrofizioterapijo in še nekaj časa bova hodila.
Kolegico,ki ima otroka s podobnimi težavami je dobila od pediatr potrdilo za olajšavo pri dohodnini.Danes sem vprašala našo pediatrinjo o tem in ne ve nič.Zanima me,če mi to pripada.
Hvala in lep pozdrav
Silva

Silva,

Običajno je tako, da v kolikor bi vaša pediatrinja menila, da vaš otrok »spada« med otroke s PP, bi vam potrdilo tudi izdala. Obstaja sicer tudi možnost, da o tem »nič ne ve«. Kdo pa vam je rekel, da vaš otrok zaostaja za 2 do 3 mesece? Mogoče bi potrdilo dobili tudi pri tem zdravniku.
V kolikor imate odločbo za dodatek za nego, lahko priložite fotokopijo odločbe k dohodnini. Nekateri starši pa tudi priložijo različna zdravniška mnenja. Če vam bo Davčna uprava priznala 50% olajšavo, se lahko pozanimate že pred oddajo dohodnine.
Če nimate ničesar, 50% olajšave ne boste mogli uveljavljati.

Lep pozdrav, Petra

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Po novem zakonu o dohodnini vam 50 % olajšavo priznajo na podlagi odločbe CSD, če imate pravico do dodatka za nego otroka.

New Report

Close