Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Okvirjanje puzzla večje velikosti

Okvirjanje puzzla večje velikosti

Že nekaj let imam sestavljen puzzle (3000) kosov, ki mi sedaj sameva na podstrešju, ker pač še nisem našla časa in ideje,kako naj ga okvirim. Enkrat sem ga že nesla v eno atelje, pa so mi ceno okvirjanja zasolili na skoraj 30.000,00, češ da obstoječe stanje puzzla zahteva postopek lepljenja in dokaj stabilen in obstojen okvir. Puzzle imam sedaj na trdni lepenki, čez pa kar precej težko steklo, tako da debeline pride kar nekaj mm. Tisti, ki ste že sestavljali večje puzzle…kako ste jih namestili na steno oz. okvirili ? Ste vsak posamezen košček lepili ali vsaj robne koščke ??

Kaj pa postopek plastificiranja ???

Pri nas je mož tudi velik privrženec puzzlov. Mi jih zlepimo skupaj z Ravensburgerjevim lepilom za puzzle. Steklenička z lepilom ima na vrhu gobico, s katero premažeš po zgornji površini sestavljenih puzzlov in pustiš, da se posuši. Postopek ponoviš enkrat ali dvakrat. Puzzli postanejo zelo kompaktni – držijo se skupaj. Mi imamo največjo uokvirjeno sliko iz 6000 kosov. Nam jih uokvirja g. Urh iz Virmaš pri Škofji Loki. Kvalitetno in poceni.

Samo ena ideja: pri eni svoji kolegici sem videla, da ima sestavljen puzzle kar na mizi v dnevni sobi – pod steklom – to seveda pride v poštev le, če imaš tisto mizico s steklom čez, in kar fajn zgleda! Se vsi tako zagledajo v tisto umetnino, ko pridejo na obisk! :-))

Ravnokar sem sestavila 1500 kosov na stirodurju in potem sem odnesla to v INFORMO v Šentvidu pri Lj, kjer mi je naredila deklica okvir in dala čez steklo za 5.500 SIT. meni je zlo všeč in slika že visi

Ne vem, če bi ti bilo to všeč, toda v šparu imaš okvirje različnih velikosti za majhen denar in mogoče bi ti kateri usrezal. Tako ali tako ga lahko potem še malo pobarvaš, če hočeš bolj umetniški in unikaten izgled.

To je njihova stran: http://www.informa-sp.si/, kajne ? Si bom prebrala njihovo ponudbo in jih poklicala.

Hvala tudi vsem ostalim za ideje in predloge.

V okvir pa ti lahko dajo tudi v Bauhausu.

V Mercatorju (pa verjetno tudi drugje) prodajajo okvirje za slike, ki so pravzaprav brez okvirja (samo steklo, spodaj pa trd karton). Položiš puzzle na karton, daš čez steklo, zraven pa dobiš take sponke, s katerimi to pri straneh in spodaj ter zgoraj stisneš. Jaz sem naredila tako in je super. Ni treba nič lepit, pa še drago ni. Samo vprašanje, če nimaš prevelikega puzzla oz. če prodajajo tako velik okvir.

trideset

Prodam zelo lepe sestavljene puzzle. Več informacij na [email protected] kjer lahko pošljem tudi sliko….

lp!

New Report

Close