Najdi forum

okvara sluha

pozdravljeni.

naša deklica stara 6 mesecev nosi slušne aparatke (do 40 dcb). danes smo imeli ponovno kontrolo in so nam rekli da so do sedaj ugotavljali koliko sliši, zdaj da bodo drugi ugotavljali ZAKAJ tako sliši. dali so nam napotnico za genetika, pedonevrologa, eeg in okulista. zanima me kaj lahko od teh preiskav pričakujem. kako poteka pregled pri genetiku za tako majhnega otroka, in kaj lahko iz tega ugotovi.
zanima me tudi, ali če ugotovite da je okvara dedna (ne v moji ne v partnerjevi družini ni primerov) ali je mogoče da bo pri drugem otroku prišlo do iste okvare?

hvala za odgovor.

Res bi vam težko odgovorila na vprašanje kaj lahko pričakujete. Najverjetneje veliko normalnih pomirjujočih izvidov. Pregled pri genetiku poteka podobno kot pri vsakem drugem zdravniku, ki pregleduje otroka. Če bo presodil, da je to potrebno, bo vzel vaši hčerki vzorec krvi, da bo izključil nekatere genske mutacije, ki lahko povzročijo naglušnost. Na osnovi izvidov vam bo lahko odgovoril na vprašanje, ki ste mi ga zastavili ali je mogoče, da bi se vam ponovno rodil slušno prizadet otrok.
Srečno!

New Report

Close