Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja okuženost s hepatitisom b

okuženost s hepatitisom b

Spoštovani,

bila je moja želja, da dvignem izvid osebno. Najbrž bi mi dali termin že prejšnji teden, vendar sem rekel, da nimam časa ker sem bil službeno odsoten. Zato so mi termin dali tako pozno od dneva, ko so sami dobili izvid. Zanima me samo, če bi me v primeru pozitivnega izvida na hep b/c poklicali, da se zglasim v ordinacijo že prej (tako mi je rekla osebna zdravnica, da naj bi bila praksa zaradi čim prejšnjega zdravljenja). Vsekakor bom izvedel ta teden vendar ali je možno, da me ne bi obvestili že prej, če bi bil pozitiven?

Hvala še enkrat.

Lep pozdrav.

Spoštovani, glede na navedbe, vas ne bi obveščai prej.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Spoštovani.

6 tednov po rizičnem spolnem kontaktu (drgnjenje genitalij, penetracije ni bilo) so mi na Dermatovenerološki kliniki UKC Ljubljana vzeli kri in izvedli teste na HIV, sifilis, hep B in C. Izvidi so bili negativni. Zdravnica mi je rekla, da sem sigurno zdrav in da nadaljnje kontrole/preiskave niso potrebne.

Zdravnica je bila sicer zelo prepričljiva, bi pa prosil še za vaše mnenje.

Hvala in lep pozdrav.

Spostovani! Drgnjenje genitalij prakticno ni rizicno (razen pri prenosu Hpv, herpes virusov, oz. povzrociteljev, ki se prenasajo z dotikom), zato se z zdravnico povsem strinjam.

Spoštovani, predvidevam da so uporabili teste, ki v 6 tednih pokažejo morebitno okužbo, drugače bi me najbrž poslali na dodatna testiranja (kljub stiku, ki ne predstavlja visoskega rizika, ampak še vedno…)?

Lep pozdrav.

Prav gotovo

Najlepša hvala za vso dosedanjo pomoč.

Lep pozdrav in vse dobro.

New Report

Close