Najdi forum

Okužen kruh

V pekarni smo kupili kruh, 2 dni smo ga jedli, je bil ok, tretji dan zjutraj (ko smo dejansko prišli do polovice hleba, prej je bil okus, tekstura ok), ko sem ga prerezala, sem zaznala zelo čuden vonj, mešanica ostre nafte in čudnega mila, težko opišem. Barva sredice ni bila izrazito drugačna, vendar na enem delu rahlo rjavkasta, namesto umazano bela kot naokoli, ampak res zelo malo izrazito. Vonj je bil pa obupen. Zelo smrdljiv, tako da sem ga zavohala na več kot 5 metrov. Tudi potem ko smo zračili, je vonj bil še kar nekaj časa prisoten.
Zanima me, ali obstajajo kakšna tveganja, doma imamo majhnega otroka, ki je ta kruh tudi jedel. Kolegica, s katero sva se pogovarjali, sumi na sporo serratia. Pult in vse pripomočke smo razkužili, sedaj gremo še po peroksid. Kruh sem tudi nesla nazaj v pekarno in razložila, čeprav mi niso dali nobenega odgovora. (ohranila sem si rezino, ker nisem vedela, ali bi ga nesla na analizo)

Naj bomo še na kaj pozorni? Kako je s prijavo te pekarne? Analiza verjetno stane precej na ZZV?

Hvala za odgovore.

Lp

Opravičujem se vam ker je odgovor verjetno prepozen, žal sem imela težave z dostopom do portala, očito povezano tudi z nadgradnjo. Lahko sem odobrila ne pa tudi odgovarjala. Sedaj je to urejeno.
Če sem zamudila trenutno situacijo, da bi vam bila še v pomoč, pa vseeno vsaj kakšna informacija v naprej:
– če je bil kruh kot ga opisujete, je zagotovo šlo za kvar in vzrok je lahko bakterija ali plesen.
– ravnali ste prav, da ste površine in prostor razkužili,
– takšno živilo je potrebno zavreči (tudi ni primerno za prehrano živali)
– da v pekarni niso reagirali………….menim da to ni bilo odgovorno, saj je vzrok okužbe ail surovina ali postopek in najmanj kar je seveda pričakovali, da so pregledali eno in drugo ter napake odpravili, sicer je nevarnost da se to ponavlja, pa opravičilo in vrnitev denarja bi bilo tudi na mestu.
V takem primeru se vedno lahko obrnete na inšpekcijske službe. Zdravstvena inšpekcija (sedež Parmova 33), sicer pa je izpostava za Ljubljano na Vilharjevi 33. Pokličete poveste kaj se vam je zgodilo in dejansko podate prijavo. Oni so na takšno prijavo dolžni reagirati in izvedejo kontrolo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Hvala za odgovor, kruh sem nesla v pekarno in je zaenkrat, po besedah odgovornih, na pregledu. 🙂 Opravičilo je sledilo. Čeprav me v tisto pekarno ne zanese več pot.

LpK

New Report

Close