Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Cepljenja okužba z mikroorganizmi?

okužba z mikroorganizmi?

Že pred 8 meseci sem prišla iz Indije, kjer sem potovala 2 meseca. Takoj ko sem prišla je bilo vse ok, potem pa sem se naenkrat dokaj zredila, dobila sem bolečine v trebuhu (kot nekakšno pikanje), všasih po jedi, postanem napihnjena….čutim kot da v želodcu ni nekaj v redu. Sprva sem mislila, da je zvišanje teže možnost nosečnosti, zato sem opravila tudi test, ki je bil negativen, prav tako pa mi ne izostaja menstruacija. tako da sem to izključila. vendar pa bolečina v trebuhu ostaja. Zanima me če je možnost kakšne okužbe z mikroorganizmi (moram priznati, da se v indiji nisem zelo pazila, kar se tiče prehrane in sem večkrat uzivala ulično hrano)?Niti ne poznam siptomov, zato bi vam bila hvalezna, če bi mi povedali.Hvala za odgovor

Spoštovani!
Znaki, ki jih navajate, so zelo nespecifični in se lahko pojavljajo pri več bolezenskih stanjih in še zdaleč ne le pri okužbah.
Nič nič niste napisali, kako se sicer počutite: ste morda bolj utrujeni, zaspani, imate tudi prebavne težave (v smislu driske ali zaprtosti), ste morda opazili kakšne spremembe na koži, se vam te težave morda pojavljajo v zvezi z določeno hrano…
V primeru okužb bi morda lahko mislili na kakšno parazitarno črevesno okužbo (Giardia lamblia, ali pa Cryptosporidium parvum, pa morda na bakterijsko okužba želodca s Helicobacter Pylori).
Utrujenost, zaspanost, povečevanje telesne teže se pojavljajo npr. v zvezi z obolenji ščitnice (premajhno delovanje).
Občutek nelagodnosti v zgornjem delu trebuha, zbadanje pod desnim rebrnim lokom in občutek napihnjenosti po določenih vrstah hrane se pojavljajo tudi pri motnjah delovanja žolčnika,..

itd.

Vsekakor vam svetujem malo daljši posvet pri izbranem zdravniku, ki lahko opravi vse osnovne preiskave za potrjevanje oz. izključenanje navedenih obolenj. Ne pozabite mu omeniti naraščanja telesne teže in potovanja v Indijo pred 8 meseci.
Pozdrav!
Nina

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

New Report

Close