Najdi forum

Okužba nožnice

Pozdravljeni,

zdravnica mi je vzela bris nožnice, ki je pokazal, da se v nožnici nahaja bakterija, ki običajno v nožnici ni prisotna. Če sem jo prav razumela, se prenaša respiratorno. Predpisala mi je kremo dalacin, ki jo moram uporabljati 7 dni (ravno do zacetka menstruacije). Lahko ob ovulaciji po koncu menstruacije zanosim, ali je zanositev potrebno odloziti?

Moj prvi otrok se je rodil s prirojeno srčno napako in me je resnično strah, da bi kaj naredila narobe.

Odgovor na objavo uporabnika
Beti436, 03.12.2025 ob 10:39

Pozdravljeni,

zdravnica mi je vzela bris nožnice, ki je pokazal, da se v nožnici nahaja bakterija, ki običajno v nožnici ni prisotna. Če sem jo prav razumela, se prenaša respiratorno. Predpisala mi je kremo dalacin, ki jo moram uporabljati 7 dni (ravno do zacetka menstruacije). Lahko ob ovulaciji po koncu menstruacije zanosim, ali je zanositev potrebno odloziti?

Moj prvi otrok se je rodil s prirojeno srčno napako in me je resnično strah, da bi kaj naredila narobe.

Zanositev je ob jemanju vaginalet Dalacina varna.

Glede na to, da se je vaš prvi otrok rodil s srčno nepravilnostjo svetujem, da začnete še pred zanositvijo jemati višje doze folne kisline, 5 mg. Preparat se imenuje Folacin in se dobi na recept, ki vam ga predpiše os gin ali os zdravnik.

V nosečnosti svetujem, da pridete na nuhalno k enemu nas, ki smo bolj izurjeni za pregled plodovega srca že ob nuhalni.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close