Okuzba hepatitis b
Pozdravljeni,
vceraj smo prisli v apartma in jaz sem sla obrisat wc skoljko (moja anksioznost :() tam sem nasla packo, predvidoma od krvi, ki sem jo obrisala z robckom. Ali je mogoce, da sem se okuzila s hepatitisom, ce bi mogoce malo krvi prislo na moj prst? Ker ko sem v paniki, tezko dojemam, kaj pravzaprav delam :(Zanima me se, kako cepljenje priporocate za 3 in 4 letnika, pozimi potujemo v JV Azijo (Indonezija, Tajska..). Je zascita s hepb cepivom dozivljenjska? Hvala za odgovor!
Hvala za odgovor! Tudi ce bi mogoce se s prstom malo dotaknila krvi pri tem, ko sem brisala? Ceprav je nisem opazila na prstu oz.ce je bilo, je bilo verjetno zelo malo. Vendar res prav zamrznem, ko vidim kri 🙁 upam, da se znebim te moje anksioznosti, saj vidim kri povsod. Poleg tega sem prejela cepivo za hepatitis b, tretji odmerek en mesec nazaj, vendar 5 let po prvih dveh odmerkih. Bom kljub vsemu razvila zascito ali je treba se kako dozo?
Packa ni bila suha, skrivala se je pod pokrovoma, vendar sem ze prej mocila skoljko (pokrov, kamor se usedemo) in skropila z razkuzilom. Je mogoce, da sem kri tako spet utekocinila in aktivirala virus? Ce sem cepljena, ali razumem prav, da se potem sploh ne bi mogla okuziti? Hvala za potrpezljivost!
Ne in ne in ne in ne! Takoj nehajte z neumnostmi! Okužite se izključno z vbodom igle (iz brizgalke neposredno po bolniku) ali z nanosom SVEŽE krvi (a razumete, kaj je to sveža kri!!, kri, ki vam od osebe brizgne na sluznico ali rano), nikakor in nikoli in nikdar pa ne iz WC-ja. To, a ste cepljeni ali ne, je v konkretnem primeru povsem nepomembno, ker do okužbe tako sploh ne more priti.