Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Estetsko zobozdravstvo Okrevanje po posegu-izruvanje osmice desno spodaj

Okrevanje po posegu-izruvanje osmice desno spodaj

Pozdravljeni,
Pišem Vam na forum, ker sem trenutno v meni grozni situaciji in bi le rada Vaše mnenje in nasvet, katerega upam  da dobim.

In sicer… V četrtek sem imela poseg-pulili so mi modrostni zob desno spodaj, ki je bil še pod dlesnijo, obrnjen s krono proti jeziku in je bil grozeč sedmnici desno spodaj in zlomu čeljustne kosti (tako so povedali, povedali so tudi da je situacija zakomplicirana). Za to so rekli, da je smiselno da ga vržemo ven, a da bo okrevanje dolgotrajno.

Sedaj pa se problem začne.. Do sobote so bolečine pojenjale (postopoma me ni bolelo pod čeljustjo, v uho, grlo), v nedeljo popoldne proti večeru pa sem začela kljub tabletan za bolečine čutiti rahlo mravljinčenje, ki se je ponoči razširilo v jezik in potem izzvenelo. V ponedeljek je bilo dopoldne v redu, proti večeru pa se zgodba ponovi, s tem da sem čutila rahlo kljuvajočo bolečino in zategovanje v grlo (če vzamem analgin pomaga), sedaj pa mi vmes se mi zdi priteče majhna količina gnoja. S tem mislim, da na vsake 10-15min čutim nekakšen slan občutek v ustih, če slino obrišem s papirjem je ta nekakšne rjave barve. Naj povem da jemljem ospen in se mi zdi čudno da je prišlo do vnetja?

Ampak največji problem pa je ta, da ne morem odpreti ust za več kot 2,3 cm že cele 4 dni in sem res obupana. Ne morem jih odpreti niti na silo, saj me v predelu operacije močno boli. Res ne vem kaj naj storim… Zobozdravnikov se noro bojim, sploh pa si ne predstavljam kako naj grem h zobozdravniku, če ne morem odpreti ust…. Noben problem mi ne bi bil če bi usta lahko odprla…(ampak res ne gre, ko mislim da sem jih odprla čisto se pogledam v ogledalo in sta ustnici narazen 2cm, če skušam na silo se premakne še za 1cm, ampak več ne gre ker neznansko boli)

Zanima me, kaj sploh je to, da ne morem odpreti ust? Bo za vedno tako? Kako naj grem k zobozdravniku, če ne morem odpreti ust? Je možno, da je ta ‘gnoj’ prehoden in bo bolje? Kdaj bom lahko odprla usta?

Sicer upam, da je težava prehodna in bo jutri bolje oz. da bo minilo, glede na to da jemljem Ospen in se trudim umiti zobe kolikor pač gre. Res me je strah da so mi uničili čeljust….

Res se opravičujem za kradenje časa in res res upam, da mi odgovorite ker se mi že meša od skrbi in zoba. 

Lepo pozdravljeni,
Obupana 21letnica

New Report

Close