Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Okrevanje po odstranitvi stome

Okrevanje po odstranitvi stome

Pozdravljeni,

lansko leto sem prebolela raka rektuma. Marca sem dobila stomo, decembra pa so mi jo odstranili, ker so mi črevo speljali nazaj. Zdaj pa me zanima, v kolikšnem času se normalizira odvajanje blata (blato zadržim, občasno pa mi še uide).

Hvala za odgovor.

LP

Pozdravljeni!
Žal vam na vaše vprašanje težko odgovorim,vam pa svetujem,da o tem povprašate kar na oddelku, kjer ste se zdravili.
Lp Meta

Ponavadi traja 3 do6 mesecev da se stvari popolnoma znormalizirajov. Pravila pa ni odvisno tudi od starosti. Popravilo se pa sigurno bo.

Pozdravljeni

Tudi sama sem imela stomo dve leti in pol. Ves čas sem delala keglove vaje.
Tako sem bila pripravljena na normalno odvajanje ko so mi odstranili stomo. Kakšen mesec sem pogosteje hodila na potrebo, potem pa se je stanje normaliziralo.

LP, Sabina

Zdravo, Sabina! A te lahko vprašam po diagnozi zaradi katere si dobila stomo? Možu so namreč diagnosticirali invazivni žlezni karcinom G2, brez limfnih zasevkov. Žal je relativno spodaj , ga čaka obsevanje pred operacijo, ko ga bodo odstranili. Ne vedo še, kaj je z mišico zapiralko. V katerem primeru so tebi dali stomo?
Hvala za odgovor…

New Report

Close