Okrevanje po laparoskopiji
Hvala za odgovor, sedaj sta histeros. in laparos. za mano.
Zanima me po koliko casu ste si odstranile oblize iz sivov in ste si potem te sive s cimerkoli cistile?
A sive ste si odstranile pri zdravniku po enem tednu?
Drugace pa so bile kar hude bolecine po zbujenju iz anestezije. Sedaj boli trebuh in rame.
Lp
Po enem tednu. Js sm mela laparotomijo, rez od popka navzdol. Obliž sem mel apa gor še par dni ampak samo zato ker mi je bilo grozno gledat tisti rez, drugače si ga mirno lahko daš dol po odstranitvi šivov drugi dan.
Meni je bilo tudi grozno po operaciji, slabost in bolečina ampak je potem vsaki dan lažje.
Mene še sedaj 8 mesecev po operaciji boli tam kjer so rezali, še posebej ko se vreme slabša. A se kateri še to dogaja?
zdravo
jaz sem bila na laporoskopiji en teden nazaj ,ocistili so mi cisto,ki je bila okoli jajcnika in me sterilizirali,ze pet ur po posegu sem bila na nogah,ponoci sem dobila protibolecinam,in drugi dan po posegu sem bila doma,,brez vseh nevsecnosti,,sive so mi pobrali sedmi dan.
je pa priporocljivo 14 dni po posegu,da se počiva.
Pozdravljeni,
9 dni nazaj sem imela laparoskopsko in histeroskopsko operacijo, po 3 dneh se počutiš OK, le dvigovati ne smeš pretirano težkih zadev, 1 teden po operaciji si že zelo OK, jaz sem že doma sesala, pomivala, sprehajala se zunaj, šivi nekateri so včeraj sami stran padli, 2 šiva še imam pri popku.
Naslednji teden bom počivala iz preventive (služba, sprehodi, nakupovanje), tretji teden pa bom že začela s fitnesom, hoja, rahel tek, malo uteži ipd.
lp.
Meni so dali stran cisto na jajčniku in še očistili so mi jajcevode.
Po operaciji sem bila zelo slaba,ubistvu sem presenečena,glede na to da sem dokaj mlada in v dobri fizični kondiciji,da sem operacijo tako slabo prenesla.
Bolečine so bile kar hude,ko sem vstala iz postelje mi je bilo slabo in zdelo se mi je da mi vse pritiska na spodnji del trebuha.
Domov so me poslali tretji dan po operaciji.
Doma sem takoj prvi dan dobila vročino in več kot do wcja nisem mogla.
Ko sem se pogledala v ogledalo sem bila bleda kot smrt.
Drugi dan sem se oglasila pri ginekologu,ker nisem bila za nikamor.
Pri ultrazvoku je videl,da imam huda vnetja in so me poslali nazaj v bolnice,kjer sem ostala še 8dni.
Glede na to,da se ginekološke težave zelo rade ponavljajo,res močno upam,da mi ne bo več treba nikoli več na kakšno tako operacijo.
vsem pa predlagam,da če se po operaciji počutite slabo,se takoj oglasite pri svojem ginekologu,ker lahko gre za kakšna vnetja kot je šlo pri meni.
Jaz sem imela isto 13.2. operacijo na jajčnikih, so jih odstranili. Brez zapletov, nobenih vnetij, težav. Nič ne boli, le šivi izdajajo, da so nekaj delali. Bolečine so zaradi CO2 trajale en teden.
Kot kaže, se ne more vse metati v en koš, kar se tiče zapletov. Predpisali so 7 dni počitka, brez športanja, dvigovanja težjih bremen. Počakala bom še en teden, potem pa akcija …
Pozdravljene,
minila sta 2 tedna po operaciji endometrioze na levem jajčniku, med maternico in črevesjem ter pod desnim jajčnikom. Ramena me še vedno malce bolijo ampak samo ob večernih urah (globok vdih in izdih skozi usta zelo pomaga), šive sem pa šla sama odstranit k osebni zdravnici čeprav naj bi se sami razgradili nisem mogla čakati, saj se mi je na popku začelo gnojiti. Zanima me kdaj bom lahko fizično aktivna (tek, fitnes, pohod na Šmarno goro, ipd) na trebuhu trenutno ne morem spati, saj čutim pritisk. Docent mi je svetoval čimprej zanositev, ki naj bi mi pomagala preprečiti ponovni nastanek endometrioze ter ostalih nevšečnosti.
Lp
Živjo, Baldika.
jaz sem bila aktivna po kakšnih treh tedni. Po enem tednu sem že stala in delala, ampak prav telovadba in to pa kasneje. Predlagam, da tek še odložiš, mogoče kakšen pohod. Če še vedno čutiš bolečine, mogoče ni dobro, da že telovadiš. Ko se boš dobro počutila, začni s hojo, potem pa počasi naprej.
Srečno želim!