Najdi forum

Okrevanje po artroskopiji kolena

Pozdravljeni,
Prosila bi vas za nasvet: Pred tremi tedni so mi zaradi bolečega ter zatikajočega se kolena opravili artroskopski poseg. Med posegom so ugotovili, da so hrustanec, vezi ter meniskusi vsi brez problema. Odstranjena pa je bila medialna parapaterlarna plika, ki je na nasprotni strani na stegneničnem kondilu mehčala hrustanec. Reducirana je bila tudi hipertorfična sinovija ob distalnem delu patelofemoralnega sklepa. Po samem posegu nisem imela nobenih težav z zatekanjem kolena. Sem pa opazila, da se mi pri hoji po stopnicah navzdol oz. ob hitrem zasuku, koleno po treh tednih še vedno občasno malo “zatakne” nekje za pogačico. Preverila bi, ali je to po treh tednih od operacije normalno, ali bi me moralo skrbeti.
Hvala za vaš odgovor,
Nina

Pozdravljeni,

normalno. Zatikanje je zdaj najverjetneje posledica (začasne) oslabelosti stegenskih mišic, ki je po operativnih posegih pričakovana.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

pozdravljeni,

3 mesece je od artroskopije kolena, kjer je bil poglajen lat. menisk, odstranjena večja plika…kljub fizioterapiji in telovadbi + sobno kolo me koleno se vedno boli ( pri hoji, spanju, telovadbi) predvsem pa me skrbi da se včasih od popolnega iztega do krčenja koleno zatakne nekje spodaj pod pogačico…tudi fleksija  se ni ok..je vse skupaj v mejah normale? Predvsem me skrbi zatikanje? Kaj se lahko storim da se cimprej koleno sanira?

Najlepsa hvala,lp a.

Pozdravljeni,

zatikanje je zelo verjetno posledica slabosti štiriglave stegenske mišice. V tem primeru bo pomagala predvsem ustrezna okrepitev navedene mišice.

Če bolečine po operacijo niso bistveno nazadovale, priporočam opraviti novo slikanje kolena z magnetno resonanco, nato pa pregled s posnetki ter izvidom.

Lep pozdrav, Iztok Pilih [b]ARTHRON, KLINIKA ZA SKLEPE, HRBTENICO IN POŠKODBE UKMARJEVA 2, 1000 LJUBLJANA[/b] [b]AMBULANTA LJUBLJANA,[/b] Ukmarjeva 2, 1000 Ljubljana [b]AMBULANTA MARIBOR,[/b] Lavričeva 1a, 2000 Maribor Naročanje na telefon: [b]041 654 330[/b] ali [b]01 601 11 70[/b] ali na elektronski naslov: [b][email protected][/b]. [b]www.arthron.si[/b] Direktor: mag. travm. Iztok Pilih, dr. med., spec. kirurg član Ameriške akademije ortopedskih kirurgov

Pozdavljeni,

4 mesece nazaj sem imel artosopijo lateralnega mesniskusa in sicer delan odstranitev. Zdaj še vedno imam prolem kot opisani zgoraj, ker mi občasno koleno zaskoči npr. ko stojim na mestu in pokrčim koleno, ko se gibam ne pride do tega. Bi bilo možna da še vedno kot berem po forumih zaradi stegenske mišice ali bi bilo dobro opravit magnetno resonanco?

Hvala za odgovor.

Alenka627 me lahko kontaktirate prosim.

Hvala lp Dominik

Pozdravljeni,

če gre za preskoke v sprednjem delu kolena, je zelo verjetno vzrok slabost štiriglave stegenske mišice.

New Report

Close