Najdi forum

Pozdravljeni!

13.maja peljem na sterilizacijo pet let staro psičko.Zanima me ,če je psička po posegu sposobna sama hoditi in koliko časa traja okrevanje.Kako je s prehrano po operaciji?
Lp.

Ko se bo zbudila iz narkoze, bo se malo omoticna in bo hoja otezena. Odvisno je seveda od tega, koliko casa po posegu bo ostala na kliniki. Najbolje bi bilo, da bi jo v avto odnesli in doma prenesli na njeno lezisce. Naslednji dan bo brez tezav ze sama hodila. Paziti morate, da ne bo tekala. Ponavadi si psicke zelo hitro opomorejo, malo je treba paziti na sive. Ko pa te poberejo ven, je ze vse v redu. Glede hrane vam bo dal navodila veterinar. Ponavadi tisti dan, ko je bila operacija, ne dajemo hrane, samo svezo vodo. Naslednji dan pa lahko ze normalno je, morda malo lazjo hrano, potem pa kot ponavadi.

Na dan operacije mora biti obvezno tešča. Pred leti (ko še ni bilo privatnih veterinarjev v LJ) sem mojo nemško dogo (takrat staro približno 4 leta) peljaja na Veterinarsko kliniko. Takoj po operaciji, ko je bila šele na pol zbujena, so mi jo že naložili v avto, da sem jo peljala domov.
To se mi itak zdi katastrofalno, da je niso mogli imeti niti toliko časa na opazovanju, da bi se kompletno zbudila. No, ja, pa škoda besed.
Naj ti samo povem, da je super okrevala, brez problemov. Niti se ni nič zredila – mnenja nekaterih so, da se sterilizirane psice hitro zredijo. Niti se ji ni spremenil karakter. Saj boš tudi sama videla, kako se bo tvoja počutila, ali bo utrujena in bo bolj počivala, ali pa bo že počasi hodila okoli. Bodi nežna z njo, pa bo vse OK.
Kje jo bodo pa operirali?

Veliko bolje je, da se psicka po posegu popolnoma zbudi doma (ce je poseg seveda potekal brez komplikacij), kajti v tem primeru je dogodek veliko manj stresen. Okrog sebe zagleda domace ljudi v domacem okolju, ki se ji posvetijo, in ne tujce v tujem okolju s tujimi vonjavami. S psihicnega vidika je popolno prebujanje doma boljsa varianta.

Pozdravljeni!

Peljala jo bom na Veterinarsko kliniko Mestni log.Po informacijah ,bo psička tam od 8.ure in tja do 17.ure.Prosila pa bom,če bi bila lahko pri njej ,ko se bo začela prebujati.Je drugače zelo živa(kraljevi pudelj),tako da se kar malo bojim težav.Upam .da jo bom lahko pripravila do mirovanja.Hvala vam za odgovore in vsem lep pozdrav!

New Report

Close