Okrepiti imunski sistem
To je res, da morate okrepiti imunski sistem. Skoraj 80% celic imunskega sistema leži v črevesju, morate pozdraviti vaše črevesje, potem bo tudi imunski sistem boljši in sam opravil z virusi v bradavicah.
Kakšno je vaše blato? Greste vsak dan na stranišče, je blato v obliki kompaktne klobase s svetlikajočo se površino? Imate vetrove? Je blato mazavo (se prime straniščne školjke)?
Črevesje saniramo z zdravo prehrano:
– nič sladkorja
– 6 mesecev ne uživajte pšenice in izdelkov iz pšenice
– piti morate veliko čiste vode (2,5 do 3 litre), ker boste lahko samo tako dobro razstrupljali
Obvezni dodatek:
– jemanje probiotičnih mikroorganizmov
Najpomembnejše:
– kupujte sveža živila, vendar ne v prvem supermarketu, ampak pri bio kmetih in na tržnici. Sami si kuhajte in se izogibajte restavracijam.
Za krepitev imunskega sistema je zelo pomebno, da ima telo na razpolago veliko mineralov in vitaminov, encimov in drugih vitalnih snovi.
Če se boste držali teh navodil, bodo bradavice po mekaj mesecih same odpadle – izkušnje iz ordinacije! Če pa ne bo funkcioniralo, se boste morali o sanaciji črevesja in drugih morebitnih vplivih na vaš imunski sistem pogovoriti s terapevtom.
LP
Približno 1 leto je odkar sem spremenila prehrano, trudim se prehranjevati čim bolj bazično, zdravstvenih težav nimam. Zanima me glede izločanja blata: na stranišče grem redno najmanj 1x na dan, vendar je blato mazavo in ni vedno kompaktno. Naj še omenim, da sem trenutno v zadnjem mesecu nosečnosti.
Kaj po vašem mnenju manjka v moji prehrani oziroma česa je preveč?
Mazavo blato je skoraj vedno povezano z glivicami. Poiščite (internet, forum) simptome, ki so povezani z njimi in se ocenite, ali imate glivice. Še posebej sedaj, ko ste noseči, je to pomembno.
LP
Že večkrat sem imel paciente s takšnim blatom, pa mi še vedno ni uspelo ugotoviti, kaj je vzrok. Ponavadi se po jemanju tekočih probiotikov zadeve uredijo, lahko pa je vzrok že v prebavnih sokovih, ki so premalo bazični (-iskalnik).
LP