Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže okorela noga po zlomu

okorela noga po zlomu

Spoštovani!
Moja hči si je pred dobrimi štirimi tedni zlomila desno golenico. Včeraj so ji odstranili mavec, ki ga je imela speljanega po celi dolžini noge do kolka. Imela je pritrjeno petko, vendar je ni uporabljala, saj je stara 3 leta in pol in je bila do berglic zelo odklonilna.
Že od včeraj opažamo, da noga ni nič gibljiva, ne more je premikati v kolenu, kakor tudi ne v gležnju. Doktor nam ni dal nobenih napotkov, samo razgibavanje. Kako naj pripravim otroka v razgibavanje, če toži, da ne more. Včeraj sva ji z možem pripravila toplo kopel, da se je malo sprostila in poskusila z nežnim razgibavanjem, vendar je bil uspeh 1 odstoten.
Po pravici povem, jezna sem, da si moj otrok ne zasluži boljše obravnave, kot 2 minuti pregleda. Doktor ji je na silo preganil koleno, pa je zakričala, to je bilo včeraj vse. Kontrolo imamo 24. 6.
Kaj naj narediva? Kako naj razgibavamo? Ali obstajajo kakšne vaje na internetu? In zakaj ne more nič gibati z nogo, tudi stopiti ne?
Prosim za pomoč.
Natalija

Pozdravljena Nataliaj!

Razumem vašo skrb. Otroke poskušamo preko igre zamotiti in jih tako prelisičiti, da se sklep razgiba. Otroci vedno reagirajo preveč zaščitniško do bolečine in je potrebno kar nekaj psiholoških veščin, da se ga prepriča in da se sklep lalhko razgiba.

Najprej hvala za odgovor. Zdaj je hči nogo že precej razgibala, vendar pa še sedaj ne hodi. Ko smo bili včeraj na kontroli pri travmatologu, je pričakoval, da bo hodila. S našo pomočjo sicer stopi na nogo, vendar jo tako zvrača, da izgleda, kot bi imela daljšo. Potem jo je pregledal in rekel, da ni večja. Kaj naj naredimo? Nobene fizioterapije nam niso predpisali, sami se matramo z njo, kolikor vemo in znamo. Niti dveh korakov ne naredi brez opore, pa je že dva tedna brez mavca. Hvala in lep pozdrav. Natalija

Pozdravljeni!

Kaj več kot sem vam povedala vam žal ne znam svetovati. Poskusite jo zamotiti in jo prepričati, da stopi na nogo. Verjetno je travmatolog opravil pregled in morda kontrolni RTG, tako da verjetno ni objektivnega razloga, da ne stopi na nogo….

New Report

Close