Okna Remoplast
Med 7 podjetji sem se odločil za Remoplast iz Radelj ob Dravi. Niso bili najcenejši, niti najdražji. Cena za okna takšne kvalitete je bila precej ugodna (tri tesnila, 5-komor, troslojno steklo). Zamenjali so nam okna v stanovanju in moram povedat, da sem bil zelo zadovoljen. Zato sem si tudi vzel teh nekaj minut, da jih pohvalim. Okna so vgradili tako kot je treba, ko so končali pa so pometli in posesali za sabo. Žena je samo še pobrisala okna in je bilo tako, kot da se ni nič zgodilo. Zelo zadovoljen.Dani
meni so pa prejšnji teden menjali okna in to arcontova,sem kar nekaj salonov obiskal in predračunov dobil.Po priporočilu znanca,ki ima že pet let Arcontova okna sem poklical privatnika,ki prodaja in montira njihova okna.Prišel naredit izmere,mi vse dobesedno razložil,svetoval,žaluzije,komarnike,še police sem lahko pri njem naročil.Po ceni in posebaj zaradi kvalitete-širine profila, ter stekla od Refleksa sem se odločil za Arcontove.Arcont in AJM imata edina v Sloveniji certifikat kakovosti na okna,vrata.
Pridejo,izmerijo,čakalna doba 4-7 tednov,rok dobave in montaže fiksen na datum,špalete obdelajo do pleskanja(tako,da si samo nabaviš barvo in si popleskaš sam ali ti to še oni naredijo),za sabo vse počistijo,dobesedno posesajo in to je to.
Prvi zametki poslovanja sistema Arcont segajo v leto 1950.
Leta 1975 je bil izdelan prvi kontejner. V letu 1978 je bila zgrajena nova tovarna za izdelavo bivalnih kontejnerjev. Že od vsega začetka je bila vsa skrb posvečena kupcem. Tako so bili na trg plasirani najrazličnejši kontejnerji, od standardnih, varjenih bivalnih kontejnerjev pa vse do razstavljenih bivalnih enot, s katerimi so zajadrali tudi na tuje trge (Irak). Prav izvoz pa je zahteval nenehen razvoj novih bivalnih enot ( za kupce v Siriji je bila npr. izdelana bivalna enota, prilagojena tudi izredno nizkim temperaturam do -57°). Velika oddaljenost nekaterih trgov in s tem povezani visoki transportni stroški so pogojevali razvoj zložljivih bivalnih enot, t.i. transpackov.
Leta 1990 je iz Avtoradgone nastala družba ARCONT, ki je danes sodobno opremljena družba za proizvodnjo bivalnih enot in montažnih objektov. Za potrebe proizvodnje stavbnega pohištva sprva za kontejnerje, kasneje pa za širši individualni trg, je leta 2000 nastala hčerinska družba Arcont IP d.o.o. Njena osnovna dejavnost je proizvodnja in prodaja oken, vrat in zimskih vrtov iz umetnih mas ter prodaja kovinskega stavbnega pohištva pod blagovno znamko Novoferm
V družbi Arcont IP d.o.o. je od začetka njenega poslovanja vzpostavljen sistem vodenja kakovosti po standardu ISO 9001. Družba je bila recertificirana v decembru 2008, in sicer že po novem standardu ISO 9001:2008. Družba je procesno organizirana in vsi procesi potekajo v skladu z določili standarda.
Arcont IP izpostavlja trislojna stekla in obvezne distančnike iz umetnih mas. Ti po njenih besedah v nasprotju z aluminijastimi zagotavljajo enako toplotno prehodnost po celotni površini. “Za ljudi, ki so več časa zdoma, je praktično tudi paralelno-odmično okovje. Njegova prednost je v tem, da omogoča neprestano izmenjavo zraka skozi 6-milimetrsko režo, ki nastane, ko krilo odstavimo od okvirja okna. Okno je tako na zunaj videti zaprto, možnost vloma je zmanjšana na minimum, prostor pa ob daljši odsotnosti ni zatohel.
Če se firma toliko let brez kakšnega stečaja obdrži na tržišču,pa ne samo prinas ampak po celi evropi z svojimi izdelki,mislim,da govori sama za sebe.
Moj stric dela in živi že 30let v Nemčiji in vsa leta montiral lesena /plastična okna in verjetno ima vsaj malo izkušenj s kvaliteto profila,stekla,ali elementa.Šestkomorni profil,Glasswin system,tehnološko izpopolnjeni profili odlično toplotno (k = 1,3 W/m2K) in zvočno (RW = 32 dB) izolirajo
zaenkrat še ves material uvažajo iz Nemčije,tako,da je kvaliteta Suco,…garantirana in ni uvožena iz Madžarske Romunije,…