Najdi forum

OKNA LES -ALUMINIJ

Zanima me, če ima kdo okna les – aluminij in kako je zadovoljen. Zakaj ste se odločili zanje? Katerega proizvajalca ste izbrali?

Okna les aluminij, so ena boljših izbir, so pa tudi cenovno dražja od ostalih vrst oken.

A res nima nihče s tega foruma oken les -aluminij. Kaj pa plastika-aluminij?

Mi imamo aluminij – PVC. Proizvajalca ne svetujem, ker smo imeli toliko problemov, da izgubiš vse živce. Zanje smo se pa odločili zaradi lepšega izgleda na zunaj, predvsem pa zaradi tega, ker je aluminij bistveno bolj odporen na vremenske vplive kot pa PVC.

Ja imamo oboje in še kaj več, kaj bolj natančno te pa zanima?

Nam so rekli, da so taka okna za stanovanjske hiše predraga in jih večina ne vgrajuje.

LES-ALU okna so v osnovi lesena okna, tudi konstrukcijsko so precej podobna. Na zunanjo stran okvirja in krila s s posebnimi pritrdilci pritrdi aluminijaste okvirje s tesnili izbranih barv. Te okvirje je po potrebni možno odstraniti zaradi čisčenja ali karkoli, sicer se običajno to ne dela pa vendarle.

PVC – ALU okna so popolnoma običajna pvc okna, na katera se montira alu obloge različnih barv. Aluminij na pvc oknih daje lepši izgled in nekoliko varnosti pred vremenskimi vplivi, vendar je to drugorazredno.

Alu les okna so najdražjega cenovnega ranga, za vsa okna pa je POMEMBNO, da izberete večjo, resnejšo firmo, da ne pride že v začetku do neresnosti in težav.

Jah, mi jih imamo; znotraj bela, zunaj aluminij v naravni barvi. So zelo zelo lepa, kaj več ti pa ne znam povedat, ker v hiši še ne živimo. Proizvajalec: Jelovica.

Zanje smo se odločili zato, ker imamo na J in Z tri panoramske stene, ki so zelo izpostavljene vremenu (tam ni napušča), zasenčili pa jih bomo z zunanjimi žaluzijami krpan.

LP!

Tudi mi razmišljamo o Jelovici ali pa Stabilu.

Ja, smo jih želeli imeti, pa smo zbrali predračune, pa je bila cena cca 10 mio sit. Smo šli kar na aluminij.

New Report

Close