Najdi forum

okna Finstral

Ojla,
mi gradimo, primerjamo cene, imamo mnogo idej, razmišljamo…. Trenutno smo pri izbiri oken. Imam dve ponudbi PVC okna bela:

1. ali pvc Nagode- Postojna
2. Finstral

Kaj naj izberemo? Finstral so malce dražja ampak “menda” boljša. Ali mi lahko pomagate???

Hvala in lep teden,
nani

Imam Finstral in sem na vso moč zadovoljen. Pomembni so monterji, izogibaj se naročilu Finstrala pri tistih, ki imajo znak “&” v imenu firme.

Kakšen poseben razlog?

Mi imamo Finstral okna že 4 leta, do zdaj nobenih pripomb na kvaliteto in ne na takratno montažo. Šlo je za adaptacijo, notranje police in zaključili so mi do beljenja. Decembra lani so nam opravili servis, podmazali so nam okna, tesnila in malo nastavili. Aja, vzeli smo pa pri predstavniku v Ljubljani.

Imeli smo 7 ponudnikov (predračunov). Dražji za cca. 20% od vseh in kvaliteta je podobna, nikakor pa niso najboljši! Na koncu smo vzeli Interlesova PVC iz Lenarta in sva zadovoljna tako nad montažo, kot tudi kvaliteto!

Cena in roki so bili bp, monterji pa zanič. Zunanje okenske police imajo padec proti oknu, kjer smo se zmenili za knauf oblogo na notranji strani so mi hoteli nalepiti PVC, če ne bi prišel pravi čas na gradbišče, bi bila okna prenizko vgrajena, ker se jim jih ni ljubilo podložiti, in bi se moral sklanjati, da bi videl skoznje, notranje zaključne letve so lepili katastrofalno – na spodnjo horizontalno so “pozabili” in še in še. Nagnal sem jih, brez da bi nekatere stvari v notranjosti končali.

Osebno mi je všeč: nabor barv (zunanja barva ni bela notranja pa “stara bela”), lesni relief odtisnjen v okna, široka paleta dodatkov in detajlov, kvaliteta, mehanizem za odpiranje drugega krila pri dvokrilnih oknih, vhodna vrata v objekt so odlična…

Če bi še enkrat kupoval bi brez najmanjšega dvoma še enkrat vzel Finstral.

Kdaj pa se ti je to dogajalo? Malo računam na to, da se monterji tudi menjajo, ker se resno ogrevam za Finstral, ni pa garancije da pri ostalih zastopnikih ni problemov. Zanima me tudi zakaj nisi reklamiral sproti, saj se je dalo vse to verjetno urediti takoj in imajo verjetno tudi monterji šefe nad sabo?

Poglej , zavedati se moraš da kjer je človeški faktor prisoten so lahko tudi napake. Tudi mi smo se odločili za Finstral v bližini našega doma. Ko smo iskali ponudbe smo jih imeli 6 . Kakšne leve neznane firme smo takoj likvidirali. Na koncu smo se odločali med AJM in Finstral. In moram priznati da so v drugem prepričali. Okna so visoke kvalitete in monterji ki so nam vgrajevali okna so imeli certifikat o opravljenem tečaju montaže prav z Finstralovimi mojstri. Smo se prepustili. Okna so not in mi smo zadovolni. No saj si to hotela iskat.

Je pa tko kot pri avtomobilu, A boš kupila mercedes ali punta. Funkcijo imata oba isto . Z obema se voziš po cesti ampak,….kateri je boljši? Se ve kajne !

Kaj bi reklamirali sproti, če ste plačali, a jim boste monterjem, ki naj bi znali opravljati svoje delo, stali za vratom cel dan ali celo več dni.
Saj imate menda važnejše in donosnejše delo od kontroliranja monterjev. Pametno je, da se odločite že v začetku za nekoliko bolj priznanega proizvajalca, četudi je nekoliko dražji.
Vsako delo se pa seveda na koncu pregleda in monterjem podpiše prevzem in pravilno montažo.
Vsaj monterji resnejših firm imajo s seboj obrazec, ki od monterja zahteva, da vam ga izroči v podpis, vendar morate prej prekontrolirati monterjevo delo. Monter ta obrazec seveda vrne v firmo.

New Report

Close