Najdi forum

Okenske police

V stanovanju bom menjala 30 let stara okna in vgradila plastična. Sem bila na sejmu in proučila ponudbo. Med ponudniki ni prav velikih razlik. Skoraj sem se že odločila za okna in aluminijaste rolete. Imam pa pomisleke v zvezi z okenskimi policami. Ponudniki pravijo, da so tiste iz materiala za PVC okna kar v redu, meni pa so nekam lahke in zelo drugačne od zdajšnjih lesenih.
Kaj mislite o policah iz neke mase, sicer umetne, ampak videti in čutiti precej bolj kompaktne (heloplan oz. nekaj podobnega)? Po videzu so tudi vzorci kot marmor kar bi bilo lepo predvsem za zunanje police.

Najbrž misliš tehnični marmor http://www.k-zunko.si/tmarmor.htm

Mi bomo imeli notranje okenske police iz tega materiala.

Ne razumem kako se zdi skoraj vsem všeč načičkan marmor ali granit…

DRR, ti marsikaj ne razumeš.Postavi si eno stojnico na tromostovju in tam prepričuj folk, kako so neumni, ker niso moderni.
Jaz pa prednost notranjih polic iz umetnih materialov vidim v tem, da niso hladne, ko se nasloniš na njih.Vsaj pri nas je tako in nam ni žal.

“Spet” – glede na to, da omenjaš samo notranje police, s katerimi ste zadovoljni, kakšne pa imate zunanje police.

Hvala

Alenka, tale heloplan, ki ga omenjaš ti, so precej draga “znamka”. Mi smo zunanje police naročili pri Sora žiri (pločevinaste in malo poševne, ker pač ne mislim imeti nobenih rož po oknih), notranje police imamo pa iz umetnega kamna, delal nam jih je pa en kamnosek in so prišle z montažo ugodneje kot samo police iz istega materiala v gradbeni trgovini.

Sicer pa predvidevam, da v stanovanju nimaš ne-vem-koliko oken in mogoče si lahko “privoščič” tudi to “znamko”. Všeč so bile tudi meni, le da mi je bila cena prehuda.

Zunanjih polic še nimamo, bodo pa granitne.

@Spet, čista barva še ne pomeni moderni stil ok? Da so ploščice ali parket načičkan, ni problem ampak načičkane notranje police zraven pa res ne grejo..

Saj notranje police bi bile bele kot okna, zunanje pa rahlo sivo marmorirane. To mi pa menda ni načičkano, al pa je z mojim okusomkaj narobe.

Kaj pa mislite o notranjih in zunanjih okenskih policah iz granita ali marmorja. So primerne tudi za k oknom v bloku. Zdijo se mi hladne in težke, kakšna je razlika med umetnim kamnom in naravnim, v funkcionalnosti in kako se obnesejo. Ali kakšen od vgrajevalcev PVC oken sploh nudi tudi naravni kamen ali samo umetnega in plastiko.

Hvala in LO

V bloku imamo marmornate police, odtenek je bolj svetle barve (vse skupaj smo sicer “podedovali” od prejšnjega lastnika); mi pa sploh na kraj pameti ne pride, da bi zamenjala za kaj drugega. Polica je zelo hvaležna z vidika vzdrževanja, če se voda slučajno polije (ko zalivamo rože), se na polici nič ne pozna (lesene se ti napihnejo), ne vidi se prahu in ostale umazanije (npr., ko otroci na okenske polici postavljajo svoje izdelke iz plastelina in ostalih materialov…, je pa res, da je kamen mrzel, ampak mi nimamo navade sedeti ali sloneti na okenskih policah; za to namreč pri nas uporabljamo kavč, stole, pručke, mizo ali pult…

New Report

Close