Oh ti moški!
Bom probala biti čim krajša.
Skregala sem se s fantom. Skupaj sva bila 5 mesecev. Bilo nama je zelo fino. Drugače je zelo dober, pozoren…. vse lepo in prav. Vendar ga v bistvu še ne poznam dosti dobro, da bi vedela kaj naredit. Po pravici povedano jaz ne bi nehala z njim, vendar to kar se je zgodilo ne morem kar tako spregledati.
Razlog je v tem da me je prvič po 5 mesecih začel zmerjati, tako kot me do sedaj še nihče ni. Uporabil je tisoč in eno žaljivko, mi govoril kakšna sem, kot da bi govoril o tretji osebi. Kot da to ne bi bila jaz, tista kateri je 5 mesecev govoril da jo ljubi in jo razvajal do onemoglosti. Nisem verjela da je iz njegovih lepih ust prišlo kaj takega. V bistvu še zdaj ne verjamem. Bistvo je pa v tem da sva se skregala zaradi malenkosti in bi se danes lahko imela noro, če ne bi pri njem prišlo do takih izbruhov jeze.
JEZA – sploh ne vem od kje in zakaj se mu je nabirala toliko časa.
Seveda se mi je naslednji dan opravičeval in mi spet govoril sladke stvari. Za opravičilo mi je rekel da je bil za to kriv alkohol in da se mu je zaradi tega strgalo. Vendar dvomim v to, saj sva oba isto popila (praznovala sva ravno obletnico 5 mesecev)
Res ne vem. Vem pa da sem se začela sekirati ali sem res tako zloben človek kot mi je rekel.
Saj sem se v preteklosti tudi kregala s fanti, vendar kaj takega še nisem doživela. Še posebno pa ne morem verjeti da sem to doživela pri njemu, saj sem mislila da je najbolj dober človek na svetu.
Kaj naj naredim? Ali je to normalno?
Hmmm… za zaljivke ni opravicila. Opravicilo, da je kriv alkohol pa sploh ni sprejemljivo. Zalostno, da te je tako zmerjal. Ce te je enkrat, te bo tudi drugic.
Ce ti je toliko do njega, se z njim pogovori. Ce je njemu toliko do tebe in ce se res zaveda, da ga alkohol privede do takih izbruhov, potem se bo ze sam potrudil, da do zalitve ne bo prislo vec.
Aja, saj res… naslov si pa zadela 😉
Pod alkoholnim vplivom naj bi ljudje bili takšni kot so-baje!Premisli…
lp,Paty
hehe, sem slisala, da je to tako, samo jaz nimam taksnih izkusenj..
ja a si ga vprasala, zakaj je govoril taksne stvari!???!!
Ker je res kurto tole! jaz ga bi najprej cisto izprasala zakaj in kako, potem bi razmisljala dalje.
pozdravcek
elle
Najbrž je vseh teh 5 mesecev zadrževal v sebi, kar ga je pri tebi motilo, namesto da bi ti vsakič sproti lepo obzirno povedal. Sedaj je vse to izbruhnilo iz njega naenkrat, ker je bila mera polna. Poznam nekaj takih primerov in ti svetujem, da si previdna, saj znajo taki ljudje postati tudi nasilni.
Pa še nekaj, kar nima neposredne veze s tvojim problemom: Kako lahko praznuješ obletnico po petih mesecih? To je lahko kvečjemu obmesečnica :-).
LP
Rok S.
No pa me je vsaj nekdo spravil v smeh. Obmesečnica – ja prav imaš, moja napaka. 🙂
Ali res misliš da lahko takšni ljudje postanejo nasilni? Do sedaj ni kazalo tako, vendar po tem dogodku pa res ne vem kaj naj si mislim.
Punca, preč od njega! To se bo samo še potenciralo.
To je verjetno zato, ker ne govori svojih občutkov sproti. Potem pa ob izbruhu jeze pove še tiste stvari za nazaj, ki so se mu nabirale. Povej mu, da ti naj sproti pove, kaj ga moti, ne pa da ti vrže naprej stvari samo takrat, ko mu v glavi zakuha.
To je verjetno zato, ker ne govori svojih občutkov sproti. Potem pa ob izbruhu jeze pove še tiste stvari za nazaj, ki so se mu nabirale. Povej mu, da ti naj sproti pove, kaj ga moti, ne pa da ti vrže naprej stvari samo takrat, ko mu v glavi zakuha.
Patricija,
Res mislim, da lahko takšni ljudje postanejo nasilni. A ne vzeti mojega mnenja kot edinega zveličavnega. Nisem noben strokovnjak na tem področju, pišem le o tem, kar sem že videl ali doživel. Iz tvojega opisa dogodka se ne da 100% sklepati ali je tvoj fant morda potencialni nasilnež ali ne. To boš morala presoditi sama.
Upam, da bo naslednja “obmesečnica” lepša. Veliko sreče!
LP
Rok S.
Če imaš kaj v glav boš šla stran od njega,čimprej !
Najmanj kar je se resno pogovori z njim. Nisi napisala razloga prepira – morda pa ni taka malenkost kot se tebi zdi. Naj ti on pojasni svoje stalisce o tebi, vajinem odnosu v 5 mesecih in tudi o prepiru. Alkohol ni razlog, le izgovor. Mora biti kaj vec, ce se je toliko jeze v njem nabralo. Pojasnilo zasluzis vsekakor, potem pa dobro premisli kako in kaj naprej. Taki ljudje, ki problemov ne resujejo sproti, ampak pozirajo in pozirajo navadno hudo izbruhnejo ob najmanj primerni priliki in povodu – ali naenkrat spakirajo in odidejo in ti nikoli ni popolnoma jasno, kja je bilo narobe oz. kje si ga polomil. Taka je moja izkusnja.
Ne, definitivno ni normalno. Adijo fante, bi mu rekla jaz. Še pravi čas je pokazal svojo naravo!!
Ne vem, kaj bi ti svetovala. Skušaj se pogovoriti z njim, kaj ga moti in kaj ga je pravzaprav privedlo do tega. Alkohol zame ni izgovor. Konec koncev pravijo “vino veritas” ali v vinu je resnica, torej naj bi se takrat pokazal takšnega kot je v resnici. Če ga imaš še vedno rada in si želiš zvezo z njim, se temeljito pogovorita o tem. Je pa res, da je velika možnost, da se to spet ponovi in morda celo stopnjuje.
Nisem nič kaj koristna, ne? Samo ne vem, kaj bi jaz naredila, ker se mi kaj takšnega še ni zgodilo in tudi upam, da se mi nikoli ne bo. Kolikor pa se poznam… Morda bi mu prvič še oprostila, se z njim o tem res temeljito pogovorila, a temni madež v zvezi bi ostal, izgubila bi zaupanje. Če bi se drugič zgodilo, pa bi naredila definitivno konec. Morda sem neumna, a dam ljudem tudi drugo priložnost (no, odvisno od primera do primera). Po njej pa je definitivno vsega konec.
Vsem najlepša hvala za odgovore – so mi v veliko pomoč.
Po pravici povedano sem mislila da bom dobila drugačne odgovore, da boste rekli da je krivda v meni in da sem jaz kriva za njegov izbruh. Čeprav še zdaj ne vem zakaj je do tega prišlo.
Povedati moram, da sem se z njim probala pogovoriti, a vse kar sem dobila za odgovor je bilo to, da ne ve zakaj je do tega prišlo, da ni resno mislil in da jaz nisem taka kot je rekel….. Tako da res ne vem kaj naj naredim saj mislim da obrazložitve pri njem ne bom dobila.
Zraven pa je uporabil vse njegove čare, da bi me dobil nazaj in rekel da brez mene ne more, da je bil do sedaj najbolj srečen z mano in da bo vse naredil da bom tudi jaz srečna z njim itd………..
Ko bi človek vedel kaj je prav!!!!
Lep pozdrav!
Povedati ti mora kako in kaj ter zakaj. Ni res, da tega ne ve – morda noče priznati ne sebi, ne tebi. Ampak vedi, da če ne bosta razčistila sproti, je le mao možnosti, da bo vajina zveza dolgoročno obstala. Moje skromno mnenje.
Povej si mogoče iz Mb? Ker vem za enega takšnega fanta, ki je začel z žaljivkami (pod vplivom alkohola) nato pa opravičila.
A misliš, da obstaja samo ena taka oseba, da sprašuješ tako neumno?!
Forum je zaprt za komentiranje.