Najdi forum

Malo pozno sem se spomnil, pa vendarle: V teh vročih poletnih dneh, ko se nam že možgani kisajo, je verjetno pri vseh prisotna žeja. Tu pa nastane problem : Z vincem ni, da bi si žejo gasil, ker potem nastanejo težave z glavo in s hojo,za brezalkoholne gazirane pijače vse bolj govorijo tudi zdravniki, da škoduje jetrom, žolču in želodcu, po naših vodovodnih pipah teče vse bolj oporečna voda, ali pa celo klorirana, tista ustekleničena v trgovinah pa je že kar pregrešno draga. Torej na eni strani nas vse bolj bombardirajo o tem, katere vrste pijače so škodljive, po drugi strani pa zdravniki opozarjajo, da je treba v teh vročih dneh popiti veliko tekočine ( menda tja do 2 L. na dan). Torej kaj piti, da se človek odžeja in , da ne škoduje zdravju. Moja mama prisega na dobro ohlajeno belo kavo ( proja + mleko). Menda ga ni boljšega za odžejati !
Kaj pa vi spoštovani forumovci, s čim si pa vi gasite žejo ? Ima morda tudi kdo od vas “kakšen skrit” recept za odžejanje ?

Jaz in moja druzina si gasimo zejo z vodo iz Vidovega izvira pri Bukovniskem jezeru.Bozansko.Vcasih se najde kaksen jabolcni sok, to pa je tudi vse.

Lp Mojca

Ja, po mojem je res se najboljsa ta prava voda, ce je primerno
ohlajena. Saj je vendar na voljo toliko usteklenicenih vod, s CO2
in brez, pa tudi npr. z limono, da izbira ne bi smela biti problem.
Alkolhol res ni priporocljiv pred vecerom, saj sicer pospeseno stopi
v glavo.

Živjo

Pri nas imamo že kakšno leto hladilnik za vodo – takšne vidimo v javnih prostorih mariskje, ki ima na vrhu “balon” z vodo. Mi imamo vodo iz Radomelj – Zlata kaplja, so pa tudi druge. Hladilnik ima dve ročki eno za vročo vodo 94 stopinj in drugo za ohlajeno 12 stopinj kar je zelo primerna temperatura za pitje. Odkar pijemo to vodo skoraj ne kupujemo nobene druge pijače več, postala nam je prijetna navada. Priporočam vsem ki radi zdravo živijo.

lep pozdrav

Ne glede na to, kar pravijo zdravniki, pri nas je za žejo Radenska, ali pa čisto navadna voda iz pipe (pa za očka kakšen Union :)))

Zjutraj kava z mlekom pa čik, čez dan navadna voda iz pipe, ohlajena, zvečer pa kakšen kozarček rdečga al pa pivce. Posebnih receptov nimam. Mešat ni preveč dobro.

Najboljša – lubenica in še za ledvička je dobra
Čez dan kakšen hladen čajček – pripravljen doma (zelo, zelo malo sladkan), pomarančni sok in navadna voda. Obvezno pa je na mizi stisnjena limona brez sladkorja – to je najboljše.

Lep pozdravček

Ohlajen jagodno-vanilijev čaj z malo limone in fruktoze.

Normalno, dobro ohlajena lubenica.odzeja,da te kap!!!

Posavec, si me spomnil na to kavo, ki jo je imela stara mama vedno poln lonec skuhane in ohlajene za pit. Se bo treba kakšen dan jo spomnit skuhat, ker res odžeja.

Ustekleničena voda, sobne temperature. Zjutraj, opoldne in zvečer. Včasih tudi ponoči.

voda, voda z limono, Radenska (srednje gazirana – modra embalaža). Na morju obvezno kuham šipkov čaj, cel lonec in ga ohladim, tako da ga lahko pijemo ves dan. Otroci imajo radi ACE.

mene najboj odzeja bel bizelcan v mesanici 50:50 z ohlajenim tonikom. Sama voda. brrr.
pepi

New Report

Close