Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija OH TA MIRENA

OH TA MIRENA

Lep pozdrav!
V večini prispevkov berem,da je mirena lahko vstavljena v maternico za dobo 5 let. Meni pa je bilo rečeno, da se menja šele po 7. Zanima me Vaše mnenje….
Hvala!

Pozdravljeni!

Uradno ima Mirena “življenjsko dobo” 5 let, po tem času se jo običajno zamenja, a ima rezerve še za dodatni 2 leti.

Matjaž

Pozdravljeni,
danes imam sedmi dan vstavljeno Mireno in imam še vedno tako močne krče kot med hudo bolečo menstruacijo. Je to pogosto ali bi bilo smiselno oglasiti se pri mojem ginekologu?

Pozdravljeni!

Žal vam prek foruma ne morem pomagati, če vas boli, je bolje, da ginekolog preveri lokacijo vložka.

Matjaž

Moje izkušnje z mireno? Slabe!
Tesnoba (pikanje, zbadanje, tesnenje v prsih), nihanje razpoloženja, močni krči, mazanje perila, čudni glavoboli. Po 10 mesecih sem jo odstranila in tesnoba je popustila dobesedno takoj. Nastopile pa so težave v grlu, občutek cmoka v grlu. Verjetno bo čiščenje še malce potrajalo….ampak resnično sem vesela, da sem se poslušala (ker me nihče drug ni) sicer bi najbrž pristala pri psihiatru.
Če imate kakšen nasvet kako telo očistiti hormonskega neravnovesja bi vam bila zelo hvaležna.
Lp, Klo

Žal nimam nobenega nasveta glede “čiščenja”, morda vam lahko pomagajo druge bralke foruma.

Matjaž

Pozdravljeni!
Stara sem 27 let in imam 2 otroka. Imam vstavljeno mireno (vstavitev aprila 2015). Po vstavitvi mirene je bilo prvo leto brez problemov. Septembra 2016 sem prvič začutila bolečine v spodnjem delu trebuha in križu. Takrat sem opravila pregled pri ginekologu (ultrazvok) in je bila mirena pravilno nameščena. Kri + urin brez posebnosti. Bolečine so prenehale. V tem mesecu 2017 pa sem ponovno občutila bolečine v spodnjem delu trebuha, ki so po enem tednu prenehale, bolečina v križu pa je še vedno prisotna. Imam občutek kot bi bila noseča (opravila test, ki je neg.) Sem pogosto utrujena, razdražljiva, včasih brezvoljna. Sem na antidepresivih (Paroxat), zaradi napadov panike in tesnobnosti. Ali bi za vse te simptome lahko bila kriva mirena?

Pozdravljeni!

Diagnostika bolečin v trebuhu je precej kompleksa v živo, prek interneta pa praktično nemogoča. V medicini in življenju je pravzaprav vse mogoče oz. nič ni nemogoče, a to dejstvo vam nič ne pomaga. Če test pravi, da niste noseči, potem bi mu kar zaupal. Tudi sicer bi rekel, da se mi ne zdi prav verjetno, da bi vam bolečine v križu povzročala Mirena, a če vas skrbi, potem boste morali obiskati zdravnika.

Matjaž

Pozdravljeni,
stara sem 21 let in sem pred približno 4 mesecimi prenehala z uporabo KT, zaradi stranskih učinkov( nihanje razpoloženja, razdražljivost,…). Sedaj razmišljam o ponovni uporabi kontracepcije. Ker sem imela že dvojne KT, ki mi niso ustrezale, sem začela razmišljati o spirali. Ker pa so se mi po prenehanjem jemanja KT začele pojavljati akne in sem na internetu prebrala, da je to tudi eden izmed stranskih učinkov spirale, me zanima, če je možno, da bi bile akne po vstavitvi le te še večje oz. pogostejše. Zanima pa me tudi na splošno, kaj vi priporočate, da bi bilo najbolje, spirala ali druge KT. Predvsem skrbi me tudi, da bi se spirala zamaknila ali da bi nastopili drugi stranski učinki.

Pozdravljeni!

Akne (in ostali stranski pojavi) so možnih pri vseh oblikah hormonske kontracepcije, tudi pri Mireni, a tega ne vemo v naprej. Enostavno je treba probat, morda za začetek kakšne KT z drospirenonom ali klormadinonacetatom, morebiti vaginalni obroček?

Matjaž

New Report

Close