Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ogtt test

ogtt test

Pozdravljeni!

Že en čas si redno merim krvni sladkor. Vrednosti na tešče se gibljejo od 5.9 – 8.0. Zdravnik me je poslal na ogtt test. Na dan ogtt testa sem imel prvo vrednost 7.1, dve uri po testu pa mi je padlo na 6.5. Ali je to sploh možno? In kaj to pomeni?

Hvala!

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Nenavadno.

Praviloma gre tako. Če odkrijemo eno vrednost nad 7,0, potem naredimo še eno, in če je tudi ta nad 7,0, potem se smatra, da imate sladkorno bolezen.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

V drugi polovici novembra je izšla zbirka treh priročnik z navodili za bolnike [www.drmed.org].

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Spoštovani!

Ponovno sem šel na ogtt test in sicer 100g. Pred pitjem glukoze je bila vrednost 7,0; po eni uri pa je vrednost bila 9,9; po 2 urah pa 11,3. Šel sem do diabetologa in je rekel da je to normalno. Koliko jaz vem, je normalna vrednost do 7,8. Rekel, je da me naj ne skrbi. Kako me naj ne skrbi, ko pa so vrednosti povišane. Kaj naj naredim? Grem po drugo mnenje?

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani!

Ali se vam ne zdi, da malo pretiravate z mnenji? Imate mejno jutranjo vrednost, kar kaže na moteno presnovo in bi bilo smotrno skrbeti za zdravo prehrano in telesno dejavnost, kar se lahko pogovrite z vašim zdravnikom.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Izšel je priročnik Navodila za bolnike [http://www.drmed.org/index.php?k=7&p=1&n=551].

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close