Najdi forum

ogrožanje varnosti

Ne vem, če je forum pravi, vendar bi bila vesela vsake pomoči. V zunajzakonskem razmerju s poročenim moškim sem 2 leti, imava 15 mesečnega sina, on pa stike z uradno družino še vedno ima, zlasti s 16 letno hčerko.

Vem, da sem to družino prizadela, vendar žena 2 leti konstantno grozi po telefonu, s pismi, dejansko mi je že poškodovala avto in policiji zagotavlja, da me bo ubila.

Po prijavi zaradi poškodovanja lastnine se v dveh letih ni zgodilo ničesar, po posredovanju policije prejšnji teden tudi ne. Vložila sem prijavo zaradi ogrožanja varnosti, pa pravijo, da pisma, v katerih grozi, da bo ubila mojega sina in mene ni zadostna grožnja. Da me čaka popoldne pred službo tudi ne. Dvakrat je bila na zdravljenju v psihiatrični bolnišnici, zdaj pa se vsaki terapiji izogiba.

Pri tem zagotavljam, da ji v dveh letih nisem storila ničesar, skušala ravnati kar se da razsodno. Glede mojega razmerja, sem ga že prekinila zaradi miru, ki ga zahtevam zase in otroka. Samo povejte mi, kakšne so moje možnosti, da naju zavarujem.

Pozdrav,

Romana

Spoštovana Romana!

Pogosto smo priča pripovedim, kot jo opisujete, policija pa nič ne naredi.
Po mojem laičnem mnenju bi jo morali možje v modrem vsaj obiskati ali pozvati na razgovor, v katerem bi ji razložili kaj je dovoljeno in kaj ne. Grožnje, ki so ne samo ustne in nedokazljive, ampak precej očitne, bi morali resneje vzeti. To je moj pogled.
Za zavarovanje vaših koristi in osebne varnosti pa bi vam svetovala (ne vem sicer, kaj bodo lahko naredili tam, pa vendarle), da se obrnete na varuha človekovih pravic.
Morda vam tudi nekdo drug na policiji (komandir?) pojasni policijski način razmišljanja in metode dela. Vprašajte, kaj naj naredite.
Mislite, da bi vsaj vložitev civilne tožbe (če nič drugega ni možno) kaj spremenila?

Vsekakor pa vodite dnevnik njenih izpadov, saj bodo to lahko še pomembni podatki.
Želim vam, da bi se stvar začela odvijati. Tudi vam lep pozdrav!

New Report

Close