Najdi forum

ogrevanje pasje ute

Ok, res ni bil moj namen, da zanetim ogenj v strehi! Sprejemam, da imamo ljudje razlicne meje (no, naj ti pri tem povem, da moj pes je samo hrano, ki je namenjena posebej za kuzke, kupljeno v pasji trgovini – da ne bo pomote in misljenja, da sem res tako grozna, kot si vi predstavljate). Dejstvo je, da pac imam svojo mejo, ki pa je ocitno drugacna od nekaterih forumasev. In zelim, da tudi nekatere tu gor sprejemate drugacno misljenje. Dejstvo je, da je Anuskina na svoje vprasanje dobila kup obtozb, ki res niso bile potrebne, in to me je spodbudilo k mojemu pisanju. In nenazadnje, res me zanima odgovor, kaj bos storila v primeru, ce bo otrok alergicen na psa? Bo pes se svobodno hodil po stanovanju. Verjamem, da odlocitev ne bi bila lahka, ampak odlociti bi se morala. In zato vas prosim, da glejte sirse in ne obsojajte vsepovprek.

Moj namen res ni da se kregam in naj povem, da tega foruma ne prebiram redno in da se tud ne bom naprej zapletala, ker se mi preprosto ne ljubi. Imam pac misljenje, kakrsnega imam in mojemu kuzetu nic ne manjka, naj pojasnim, da imamo v kleti bivalne prostore in smo kar nekaj casa tam, in da ko je na hodniku nas opazuje, kaj pocemo v stanovanju, da je poleti z nami na vrtu in uziva, da zanj kupujemo najboljso (po besedah veterinarja, da ne bo spet pomote) hrano, da je redno kopan in cesan in da ga imamo vsi v hisi radi, redno hodimo na sprehode, mu kupujemo igrace in priboljske, z nami gre na morje ipd. Ampak zal ne maram dlak v postelji in vsepovsod v stanovanju in zal res ne prenesem, da zivali (brez obleke) posedajo po sedezni ipd. In to je to, sem res tako grozna in velika muciteljica zivali!???

Avtor: jasa
Datum: 10-12-04 10:58

Groza, res ste nori! In vi obsojate Anusko, ki zeli dobro psu in svojemu otroku? Kaj pa bi vi storite, ce bi bil dojencek alergicen na psa (npr. astma), bi se znebile dojencka in bi dale njega na balkon!

Od kje pa zdaj ideja o alergiji?

Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

sem še ena taka ki imam moža, dva otroka, psa in mačka…
Spim z možem, jem skupaj z otroci in možem, sprehajam se pa s psom…in vse imam zeloooooo rada….
Mislite da je z mano kaj narobe?

Ja Yo čak mal, če ne gre drugače, je treba pa ekstreme ven privlečt… :)))

Lp, Saška.

Ne, drugače misleči smo animalije tega foruma. Mam tud jaz moža za partnerstvo, otroke za življenje, psa in mačke pa ker sem nora na živali.
Po mnejnju nekaterih forumašic sem zato krota. Nobena pa ni pomagala direktno anuški, samo gaganje. Blek, pa taka krota, ki hoče vsiliti na vsak način svoje mnenje. Dajte se kultivirati in bremzajte “pedifilske” želje

Žalostna resnica je, da bi bilo ogromno psov srečnih če bi na sprehod lahko odšli vsaj 2 krat na teden. In imeli za en obrok celo brikete in ne praženega krompirja.

otrok res nimam (imam samo eno krepko mlasjo sestro) in nikakor ne primerjam zivali z ljudmi.
S psico ne nadomescam nikogar, tudi jaz imam, ne bos verjela, ljubecega partnerja, ki ima ravno tako rad zivali. Jeva s kroznikov, psica ima svojo posodo.
ehhh…

------- www.kosovir.si

Nekaj za mnoge, ki se skrbijo zaradi živalc, prekopirano iz sosednjega foruma; stvar, ob kateri se je treba zamisliti:

Marsikateri otrok se novega leta ne veseli , saj ve ,da božička ni in namesto ,da bi dobil vsaj čokoladni bombon od božička bo gledal dve ali tri pomaranče cele praznike saj starši ne bodo imeli sredstev,da bi mu kupili vsaj pomarančo samo zanj.

Meni je to grozno in moram reči, da nisem v takem položaju je pa med mojimi znanci ogromno takih, ki tožijo o podobnih primerih.Saj jim posodim denar,ki ga ne bom nikoli zahteval nazaj, kajti če s tem denarjem lahko vsaj komu malo olajšam predprazični čas je zame občutek, ki mi ga ne more podariti nihče kaj šele , da bi mi ga lahko kdo kje kupil

To sporočilo je namenjeno vsem, ki ste pripraljeni pogledati okrog sebe

Vsem zelim vesele praznike in srečno v poti skozi življenje

Ko pogledam v prihodnost se zavedam, da je mogoče taka situacija tudi pred mojimi duri. Takrat ne bom imela psa, pa tudi mačk ne, takrat se bom borila zgolj in izključno za preživetje svojih otrok.
A se še gremo dalje kdo ima prav? Pes v stanovanju na postelji ali na balkonu, ali zunaj v boksu, ali nenazadnje tudi na krožniku?
Sem bogata: mam srečno družino, mam službo kjer dobim vsak mesec redno plačo in vsak dan kaj za v skledo. Ne bom se prepirala in pametovala, zgornji članek pove vse: ne zavedamo se svoje sreče, z živalmi v hiši (stanovanju) ali zunaj nje. Madona smo krote!!!!!!!!!!!!!

Ti si ena anOmalija in ne anImalija!
Ti ne živiš v sožitju z živaljo, ker jo oddaljuješ od človeka, kjer ji je mesto.
Če si res nora na živali bi pes spal s tabo v postelji in ne odrinjen nekje zunaj na mrazu!

——————

Nobena pa ni pomagala direktno anuški, samo gaganje.
—————–

Krota ! Ce si ti tako pametna, pa ne vem kaj trosis neumnosti in pomagaj, a ne??!!!!

—————–
BOGA CLOVESKA OMEJENOST in boge ve, ki mislite, da ste sirokega duha, ker lahko pes spi z vami, vam unicuje pohistvo itd. Ste zal navadni bebci brez kancka razsodnosti.
—————–

Ah pa res. Bogi ljudje, ki nimajo pojma o vzgoji psov in so tudi lastniki le-teh.Bogi otroci, da imajo starse, ki jim bodo privzgojili sovraznost do vseh ostalih ziih bitij, ker smo ljudje tako oh in sploh alfa in omega.

Pa da me ne bos sprasevala za kaj imam psa. Partnerja imam 6 let, psa 2 leti in pol. Ljubezni mi ne manjka, pes je … sodbuda k rekreaciji, najboljsi druzabnik in poslusalec, prijatelj. Vseh pet (torej jaz, partner, 2 psa in mackon!) pa se lahko skupaj valjamo po postelji, igramo, lovimo, … pa nobenemu ne manjka nic.

———————
Pa naj ti pojasnim, da si razbistris duha, otroci imajo obicajno copatke, pes jih pa nima, ima pa ostre kremplje! Nimajo perutk, so pa angelcki!
———————

Si ze kdaj pomislila na pasje copatke?? Ah ja to bi bil sam dodaten strosek in delo, da moras jih stalno dajat gor in dol!!

——————

Ne vem zakaj ga imas ti, jaz ga imam pozimi notri, poleti na vrtu, z njim hodimo na sprehode, se igramo in ga ucimo!

Crkljam se z otroci, spim pa z mozem!
—————–

A psa pa nic ne crkljate????? bogi revez!!!

SE odgovor kar se tice otrok in alergije, da bo tvoje vprasanje koncno dobilo epilog! Ne gre za alergijo na pasjo ali macjo dlako, temvec za alergijo na iztrebke prsic, ki v tej dlaki prebivajo! Redno kopanje, brisaje z vlazno brisaco, krtacenje, … pa se da zadevo omiliti do normale! Resitev se najde, le potrpljenje, nekaj prebrane literature itd… Ampak kaj ko je pac nekaterim ljudem vse to odvec in je lazje psa oddati, prodati ali enostavno pustiti pred kaksno trgovino ali v gozdu!

LP nina

www.pasji.net - Vse Kar Potrebuje Pasji Svet!

Nina, go girl go! :)))

Ampak jaz bi imela vseeno eno vprašanje zate:

pasji copatki??? Kako se pa to obnese? Ali ima kdo izkušnje s tem? Jaz bi jih psici z veseljem natikala, ampak sem nekje zasledila da ni baš zdravo da ima psica tace ves čas v stanovanju v copatkih. (potenje skozi blazinice itd)

Lp, Saška.

Še enkrat: tole je najbednejši forum … vse, ki ne spijo s psi in drugače misleče nenehno kritizirate. Že lep čas to opazujem .. Yo & co, skulirajte se …sikate in nikoli ne pomislite .. kaj pa, če ne gre drugače, kaj pa, če ni denarja za brikete, kaj pa, če tudi otroci pri hiši jedo samo pražen krompir? A potem takšni ne bi smeli imeti psa?
Draga Yo, ali je tudi tvoja babica spala z garjavim psom. Ne, bil je zunaj in je samo opravljal svojo dolžnost. Preživel pasje življenje brez copatkov.

Za začetek bi bilo dobro, če bi se naučila slovensko, gre za slovensko internetno stran in še posebej dobro si poglej poglavje o sklanjatvah….

Joj, daj nehaj s to obrabo parketa, ker mi gre na kozlanje! Pa psa v kleti… Zakaj hudiča si pa potem ne daste cenenih laminatov? Če imate že v glavi vse pomešano, vam pa še umetna mešanica formaldehidov in umetne mase nebi prišla do živega, a ne?

Moji psi nič ne uničujejo, saj so dovolj sprehojeni….

Nova verzija CHERUBINOV, hehehe! Ampak, saj perutke tudi dvigujejo prah …Kaj pa zdaj?

Če nimaš časa in denarja za brikete – potem nimaš niti osnovnih pogojev za psa. To je isto, kot če bi jaz imela doma konja, ne bi pa imela časa ne sena zanj. Itak, da nimam konja pa čeprav so mi najlepše živali na svetu. Ni pogojev, ni cekinov. In zakaj hudiča bi imel psa če imaš še za otoke komaj?? boš metal denar stranj še zanj??? Ni računice in ni logike. In moja babica je imela psa – ki je spal v dnevni sobi zraven krušne peči. To je bilo pred 35 leti. In ni opravljal svoje pasje dolžnosti – ni celo življenje preživel na ketni v eni posrani uti ( ki jo lastniki nimajo časa očistiti ) in lajal na vsakega v nedogled. In ne vem od kod ti ideja, da vsi spimo z garjavimi psi. Sploh kaj pa je dolžnost psa – da se trga na ketni ves slinast in se dere na mimoidoče???? Je to dolžnost psa??? Če naj bi bil čuvaj, kaj pa počne na ketni???Saj nobenemu nič ne more. Logika spet odpove. A ga imate samo zato, da ko začne lajati takoj greste špegat skozi okno in firbcat kdo gre mimo hiše??? In opravljate v nedogled ne upate pa se it ven iz svojega varnega zavetja???
Pes z mano nikoli ne spi v postelji, ker ima svoj prostor za spanje. In nima garij. In ne bolh. In ne notranjih zajedalcev.
Če imaš čas za visenje na forumu imaš čas tudi za psa.
In to je vse.
Amen.

Tudi pes ima lahko copatke. Z nohti ni težav , se zbrusijo na sprehodih in pri nas se niti sliši ne, da bi z nohti škrebljalo po tleh. Psov in otrok ne primerjamo, ampak zaradi otroka se ne sme zanemariti psa ali ga celo oddat ali ubit. Pes mora biti enakovredno vključen v družino in se ga ne zapira v nek prostor, kjer je izoliran od dogajanja. To se pravzaprav kritizira in ne otrok.

Kako čudno življenje imaš: pri nas se pa psi igrajo v temni kleti, otroci so pri sosedu,mož spi na balkonu,jaz pa itak ne spim, ker sem skoz na netu. Že 6 dni nismo nič kuhanega jedli, živimo od čipsa in nimamo več televizije, saj smo jo prodali, da smo si lahko kupili talne obloge. Mož ne more do mene, ker sem mu prepovedala hodit po preprogi. Čakamo perutničke, ki sem jih poceni naročila v TV Shopu. Mogoče bo uspel priti z balkona. Gorje mu, če kaj umaže. Veste, koliko to vse stane, mislim talne obloge pa to. Pa ves ta mikro prah od psov! Še iz kleti gor se dviguje. Namesto, da bi imeli za čips in čokolado, boimo kupili čistila. Sta pa ja Ajax in čistoča bolj važna od naših medčloveških odnosov…

Tako pedifilsko se pa že dolgo nisem narežala….

Pa menda nebi res psa mučila s copati v stanovanju?! To je samo za takrat, ko je tačka poškodovana in se povoj ne sme zmočit. Psa lahko s copatkom mirno pelješ ven, sam copat je pa zgolkj zaščita-pa ne parketa.

New Report

Close