Najdi forum

ogrevanje pasje ute

Jaz imam psa na verigi in gre na sprehod 2 x tedensko pa še radi ga imamo. To je slovensko povprečje (zlasti na podeželju) in ne mislim, da nismo normalni. Poje, kar ostane od kosila, kar mu skuhamo in enkrat dnevno brikete. Še nikoli v 7-ih letih ni bil bolan, nikoli ni bil pri živinozdravniku (razen po cepivo) – zdrav kmečki pes, ki živi pasje življenje.
Tukaj ste vsi čudaški ..

Uh! Upam, da je tole imaginacija na temo “kako provocirati” . človek težko verjame, da je v današnjih časih kaj takega možno……. Raje ne komentiram. Kako si sploh upaš tako vehementno kaj takega zapisat na forum? Mene bi bilo sram.

Nisem brala celotne teme ampak vseeno…mi imamo tri pse, vsi se prosto sprehahajo po stanovanju in ja imamo tudi tepihe, največji v dnevni sobi je bil prav pregrešno drag ampak nobenemu niti na misel ne pade da bi zaradi tega dali pse na balkon. Ponoči spijo v posteljah, podnevi na sedežni garnituri. Fant ima bullmastifko ki, ne boste verjeli živi v stanovanju, kjer so tudi tepihi v predsobi pa tapison. Vsake toliko časa pa si privošči tudi posteljo (kadar je sama čeprav ve da na posteljo ne sme). Res je veliko sesanja in preoblačenja posteljnine (no, vsaj rjuhe je nehala trgat) ampak pes je še vedno v stanovanju čeprav ima stanovanje tudi balkon. Hm..le zakaj ni na balkonu? In tudi ko je fant na obisku pri starših se psica prosto sprehaja po hiši, čeprav bi jo lahko pustil na vrtu.
In to ne pomeni, da vsi hodimo okoli umazani in razcapani. Pač smo se prilagodili in nam tisti tepihi in tapisoni ne pomenijo toliko ker jih lahko kadarkoli zmenjamo, naši psi pa so edinstveni in jih ne morem zamenjati. Pač, malo več je pospravljanja in čisčenja ampak če imaš rad svoje živali potem to ni noben problem. Če je pa tapison bolj pomemben potem je pa bolje da živali nimate in se ukvarjate s svojim tapisonom saj je 10.000 na m2 res veliko več vredno od življenja bogega psa, ki zaradi usranega tapisona zmrzuje na balkonu. Za koga je to več vredno je pa seveda odvisno od umske razvitosti, ki je v tem primeru bolj na nuli.
Ampak kakorkoli, važno je da imate vi tapison in bodite ponosni na svoj tapison saj vas sigurno vsak dan zelo razveseljuje.

Hehehehehehehe!!

Končno nekaj pametnega. In predvsem: NORMALNEGA.

Vsi moji psi spijo z mano v postelji, tako da moram velikokrat prespati na kavču, da se ne drenamo.
Pa posteljnino moram menjati vsake 3 dni, tako da pralni stroj tudi trpi.
Pa tepih nesem v čistilnico 2X na mesec, ker je ves usran.
Pa vendar NIKOLI ne bi mogla brez svojih kužkov ob meni, ker se počutim tako polno in presrečno.

Franca, v teli provokaciji so vsaj tri napake:
– slovensko povprečje (zlasti) na podeželju) NI peljati psa 2x na teden na sprehod,
– slovensko povprečje (zlasti na podeželju) NI, da poje, kar mu skuhajo in enkrat na dan brikete in
– slovensko povprečje (zlasti na podeželju) NI, da kdaj vidi “živinozdravnika” od blizu.

Upam, da sem ti kaj pomagala in boš naslednji lažje sestavila prispevek.

Če pa tole ni provokacija, ti pa čestitam, ker sesuvaš slovensko povprečje – zlasti na podeželju.

LP, Maša

Franca, v teli provokaciji so vsaj tri napake:
– slovensko povprečje (zlasti) na podeželju) NI peljati psa 2x na teden na sprehod,
– slovensko povprečje (zlasti na podeželju) NI, da poje, kar mu skuhajo in enkrat na dan brikete in
– slovensko povprečje (zlasti na podeželju) NI, da kdaj vidi “živinozdravnika” od blizu.

Upam, da sem ti kaj pomagala in boš naslednjič lažje sestavila prispevek.

Če pa tole ni provokacija, ti pa čestitam, ker sesuvaš slovensko povprečje – zlasti na podeželju.

LP, Maša

Hehehe buča, dobro opazovanje. 😀 😀

Lp, Saška.

Pa sej tle gor res niste normalni. Pljuvate vse povprek, Anusko, ki zeli najti idealen izhod med pasjimi in cloveskimi interesi, nadalje delate primerjavo med parketom oz. talnimi oblagami in zivaljo. Pa, a ste vi sploh normalni. Ali ste svojim majhnim otrokom tudi pustili, da so vam unicevali vse po vrsti. Verjamem, da ne. In tukaj je zdaj razlika, kdo je vec vreden. In dalje, ali clovek hodi zato v sluzbo vsak dan in si tezko prigara svak tolar, da bo lahko zaradi psa kupoval vsake pol leta novo pohistvo in talne obloge?

Pa da smo na jasnem, imam psa, imam pa tudi glavo na mesto. Vem do kje je lahko pes moj gospodar in od kje naprej sem jaz njegov suzenj. In se tistim parim “pametnim” glavam, ki spijo s psom ipd. – upam, da vam partner in otroci vec pomeni kot pes, kajti v nasprotnem ste zelo boge in vasa psiha tudi.

Nimam nic proti zivalim, ampak ene stvari pa je treba lociti.

Groza, res ste nori! In vi obsojate Anusko, ki zeli dobro psu in svojemu otroku? Kaj pa bi vi storite, ce bi bil dojencek alergicen na psa (npr. astma), bi se znebile dojencka in bi dale njega na balkon!

BOGA CLOVESKA OMEJENOST in boge ve, ki mislite, da ste sirokega duha, ker lahko pes spi z vami, vam unicuje pohistvo itd. Ste zal navadni bebci brez kancka razsodnosti.

Zanimivo, moja psa namrec ne unicujeta pohistva! Ja, ampak za to se je pa potrebno potruditi a ne. Me pa nekaj zanima; ce je pes skos zaprt na balkonu, potem mora iz balkona do vhodnih vrat tudi priti. Ampak na tej poti mu sigurno izpade kaksna dlaka. Ja jezus no. Potem pa ni vec tako sterilno stanovanje. Ko sem se odlocala za drugega psa sem pac vzela v zakup, da bo potrebno vsakodnevno krtacenje, umivanje tac po sprehodu in na tone rjuh za sedezno garnituro.

Draga Jasa, sicer ne grem brati vsega za nazaj, bi pa vseeno rada da se ti potrudiš in najdeš nekaj primerov, kjer smo tisti, ki imamo pse notri, napisali da nam uničujejo stvari oz konkretno pohištvo.

Moja psica ni v celem svojem življenju uničila ničesar! Zakaj? Hm, morda je tako pridna, skoraj svetniška, morda pa ima tudi vzgoja in ukvarjanje s psom nekaj pri tem, kaj pa vem, ha?

Ja, jaz sem napisala da psica s kremplji praska popolnoma nov parket. SO WHAT! To ni uničevanje. To je obraba, tako, kot obrabljaš ti vsako stvar, ki ti pride na pot v stanovanju. Tudi talne obloge. Ti jih boš menjala čez 20 let, jaz pa morda čez 10. SO WHAT? Aja, pa da smo si na jasnem. Psica ne praska parketa kar tako, iz dolgčasa, to je bilo mišljeno pri hoji, pa še pri normalni hoji do tega ne pride, ampak pri kakšnem malo bolj hitro speljanem ovinku.

In zaradi tistih parih praskic naj dam jaz psico ven??? NO WAY!!! Mi preveč pomeni. Hja, pa v vsakdanu, med normalnimi ljudmi, veljam za eno, ki ima vse pošlihtano v glavi.

Suženj psu? Ubogi vsi tisti, ki tako razmišljate!

Yeah, grem raje ven s psico. Jo grem malo “sterati”, da ne bo imela potem preveč energije za uničevanje pohištva hahaha. (kje je un smajli ki zavija z očmi?) WHATEVER!

Svashta!

Lp, Saška.

No, vsak razume sporocilo kakor hoce! Ne govorim o sterizarciji ipd. – saj zadevo lahko napihujes kolikor hoceh, ce ti je interes konflikt – govorim na splosno.

In prepricana sem Saska, da se nimas otrok, in si tudi se zelo mlada in je tvoja edina zabava pes. Pa verjetno imas tudi dovolj denarja ali pa celo tvoji starsi, da si dovolis “obrabo” 400.000 vrednega parketa kar tako.

Poudarjam, nimam nic prosi psom, imam ga tudi sama, ampak cenim pa tudi stvari, da katerih se prisla skuzi vrsto let in s trudom. Psu pa tudi nic ne manjka, je na hodniku, celotna klet je njegova. In priznam, na zacetku sem ga imela v stanovanju, pa si “obrabe” novega parketa pac nisem dovolila, ker tega nisem nikoli dovolila niti svojim otrokom.

a tvoji otroci pa po luftu frcijo, al kako? Imajo angelske perutnicke? :-))))))
Hudo…
Ammm, eno vprasanje – ZAKAJ imas sploh psa?

------- www.kosovir.si

Zal s svojim odgovorom potrjujes svojo nerasodnost.
Pa naj ti pojasnim, da si razbistris duha, otroci imajo obicajno copatke, pes jih pa nima, ima pa ostre kremplje! Nimajo perutk, so pa angelcki!

In se ena, ki nima otrok in primerja clovek s psom. :)))))

Jasa, nekaj imaš pa prav. Saška še nima otrok. Vse ostalo je brca v temo.

Vesela sem sicer da me pomlajuješ, čeprav si se zmotila.

Pes ni NOBENA ZABAVA!!!!!! Če imaš ti pri hiši psa za zabavo (kar ga verjetno imaš – za svoje otroke), se mi tvoj pes smili. Pes je živo bitje! Pes diha kot ti, psu bije srce kot bije tebi, pes ČUTI kot čutiš ti in predvsem —> pes ŽIVI – kot (baje) tudi ti! Zato je z njim tako potrebno tudi ravnati!

Če ima lahko brezposelna oseba veliko denarja, potem ga imam ogroooomno! Juhuuuuu jaz bogatašica! 😀

Če imata starša, od katerih je eden v penziji in prejema osnovno penzijo in eden, ki nikoli ni bil v službi, ogromno denarja, potem smo vsi na svetu bogataši!!!

Kljub vsemu si dovolim obrabo 400.000 sit vrednega parketa, saj je tam ravno zaradi tega! Nisem ga položila zato da ga bom gledala od daleč in si ne upala stopiti nanj!!!

Nikogar ne obtožujem, ne žalim, nisem tak človek, vendar bom tale svoj odgovor (tebi jasa) zaključila s stavkom: smilijo se mi tvoji otroci, saj si niti misliti nočem kaj si z njimi delala, če je kakšen po nesreči, pri letu ali dveh starosti, z lego kocko udaril po parketu.

Lp, Saška.

In se odgovor na vprasanje: zakaj imam psa?

Ne vem zakaj ga imas ti, jaz ga imam pozimi notri, poleti na vrtu, z njim hodimo na sprehode, se igramo in ga ucimo!

Crkljam se z otroci, spim pa z mozem!

Verjamem, da odgovor ni po tvoji volji, drugo vprasanje pa je, koga nadomesca pes v tvojm zivljenju.

“Verjamem, da odgovor ni po tvoji volji, drugo vprasanje pa je, koga nadomesca pes v tvojm zivljenju.”

Uf tale je pa krepko primitivna.
Sama sicer nisem porocena pa tudi fanta trenutno nimam. Ko pa sem ga imela, je pes se vedno spal pri mojih nogah. Pac sem bogata in imam zakonsko posteljo ;)))

No, Saska, naj te potolazim, ko so bili moji otroci majhni sem imela itison in verjemi, nic se jim ni zgodilo. In ko mi je pes pobruhal ali poslulal stanovanje, se mu tudi nic ni zgodilo, ker sem cisto razumen clovek, ki se zaveda, da je pes zivo clovesko bitje, ki potrebuje ljubezn, toplino, pozornost, nikakor pa ga ne morem enaciti s potrbami cloveka. Torej z njim se ne tusiram, z njim ne jem iz iste sklede, z njim ne spim …

In tudi tebi vprasanje, koga nadomescas s psom!?

Evo, bom prijazna, pa ti odgovorim še na vprašanje koga nadomeščam s psom.

Živim v hiši, mansardno stanovanje cca 110 m2 uporabne površine, v spodnjem nadstropju sta moja starša, na vrtu ima zgrajeno hišo moja sestra kjer živi z družino, imam partnerja skoraj 6 let… hm, sem še kaj pozabila?

Hja, željo po stanovanju ne nadomeščam s psico, ker ga imam. Željo po toplini oz človekovi bližini ne nadomeščam s psico, ker vse to imam. Imam ljubečo družino na kupu in še bolj ljubečega partnerja ob sebi ki – ne boš verjela, ima tudi rad živali.

Je pa tako…. spiva na zakonski postelji, psica na svojem jogiju. Pa je pred vselitvijo v novi del stanovanja spala tudi z nama v postelji. Jeva iz krožnikov, Shiva pa ima – ne boš verjela – svojo posodo in posebej zanjo kuhano hrano, ker če še ne veš, hrana pripravljena za ljudi ni dobra za psa. Tuširam se po večini sama, kadar pa kopam psico, sva pa obe v veliki kotni kadi in je umivanje psa zato zelo enostavno. Aja, pa ne se zgrozit, jaz se ne tuširam z njo. :))))

No ja, edino, kar ti imaš in jaz ne, so otroci. Ampak psice nimam za nadomestek otrok, jih planiram v kratkem. Samo sva se s partnerjem odločila da bova morala biti še malo bolj bogata (hm, a sva lahko še bolj, kot sva že? hehe), da bova lahko otroku/otrokom res zagotovila vse, kar potrebuje.:D:D:D

Srečno Jasa in lp, Saška.

New Report

Close