ogrevanje pasje ute
Hm… res je, da imam 2 psa, perujčka, ampak, da ne poznam dlak ste se pa malo uštele 🙂 Ste pozabile, da sem imela prej pudljico in DOLGODLAKEGA škotskega ovčarja :-)))))) Ja, dlak je bilo na tone, še posebno zadnje mesece, ko so mu zaradi bolezni odpadale kot za stavo. Ja, pa ravno zaradi tega, ker je bil od bolezni zelo oslabljen (nekako primerljivo z ostarelim psom) nisem niti za trenutek pomislila, da bi ga “odstranila”. Pa ne pozabite na mojo mačko, pa mačje najdenčke – a mislite, da jih pred vstopom v stanovanje obrijem :-)))))))))))))))
Aja, pa še fotka, kako se perujčki sploooooooh ne umažejo :-))))))
Huarmi naj bi bila črna, tale rjavi “premaz” jenamreč blato…
Lp, Yo
p.s. Tista rumena stavba pa… Ko sem še živela v Fužinah, sem tja redno hodila s Shio in Thorom in ne boste verjele, zaposleni so bili čisto navdušeni, ko so bolni ljudje čez ograjo božali moje pse – celo vodo so jim dajali! So že vedeli zakaj.
Bolj primerno ime bi bilo Princesa na zrnu graha. Drugič ime napiši z veliko, da človek vsaj prav razume.
Mater , si pa težka z vsemi temi tepihi za 10 jurjev….. Brrrrrrrrrrrrrrr ! Ali tvoji doma sploh smejo stopit gor??Tepihi so zdaj večinoma out, kar se tiče opremljanja stanovanj, ampak kakšen iz 100% volne pa že mora biti, ker je to fino za kratkodlake pse. Zelo radi poležujejo gor.
Hehehe, ni tepih pač pa tapison, talna obloga. Kupili smo pa zato takega, ker sem hotela imeti tako barvo in kvaliteto. In ponudba talnih oblog je pri nas je pisana, česar ne maram. Če se pa pogovarjamo o toplem podu – ga nočem imeti, laminat je preglasen, parket mi ni najbolj simpatičen, ploščic imam dovolj. Na drugi strani mi je vseeno če je kaj in ali out v določenem trenutku. Stvari opemljam in oblikujem po svojem trenutnem navdihu in se zanesem na svoj 6. čut. In zato sem hotela imeti tapison v signalno rdeči barvi. Pa mimogrede, vsi lahko hodijo s copati gor, tudi kak čips in čokolada se lahko poje, če se pa polije kak sok ali kaj podobnega, pa imam vedno minutko časa, preden se vpije v globino.
Ajajaj madona, pa smo prišli do tega, da je talna obloga vredna veeeeeeelikoooooo več kot živo bitje in pravo prijateljstvo. Ma ja saj ko bo ta “crknil” ga boste pa zamenjali, tapison je pa one and only.
Tole je drugače pobrano od ene forumovke ampak vseeno, upam, da ne zameri: SVAŠTA!!!!
LP nina
p.s. Kljukica na taki rdeči se pa res vsaka pikica pozna, kako pa lahko shajaš z tem???
Stane doooooooooosti ! Lahko izbiraš med Nepalcem ali Perzijanerjem, ti so preklemano dragi, okoli 1,5 milijona, menda. Meni itak niso všeč, pa sem vzela kar velikanski kos zarobljenega tapisoma iz 100%volne, ki je ful svetel-tak kot natur volna. je pa fantastično gor stat in naša živalca se rada preteguje po njem-zato smo ga kupili, nisem namreč ljubitelj tepihov. Si lahko predstavljaš, kako se črne dlake dobermana gor lepo vidijo. Zadevo rešiš z globinskim sesalcem pa je. Kdo bi se sekiral… Mislim, da stane okoli 5 jurjev m2. Ne vem. Lahko pa vidiš v reklami za Hyla sesalec, ko se ena punčka gor valja.
Madona, ti pa gojiš precej fetišističen odnos do tele obloge…… Pa še rdeč je.Hm. Pa tudi tisto predavanje o laminatih in ploščicah bi nam lahko prihranila. Zgleda res, da so pri vas na prvem mestu stvari, ki so potrošni material. Pa kaj, če se ta preklemani tapisom uniči- ga pa zamenjaš. Je samo stvar. Se mi pa smilijo tvoji, ko čekiraš, kdaj bo kdo v copatih hodil po butasti talni oblogi in koliko čipsa bodo otroci razsuli po njem. Gotovo se ti srce trga, ko vidiš mastne madeže na talni oblogi (oooooh!)in že to, da svojim otrokom dovoliš uživanje čipsa, kaže, da si navadna kmetica. Vsak osveščen starš ve, da to ni primerna hrana za otroka. Namesto, da se prekomirno posvečaš talnim oblogam, raje poskrbi za zdravo prehrano in toplino svojih otrok, da ne bodo razvili napačnega odnosa do živali.
Eh, Primavera, jaz bom kar ta dražjega, da se bom lahko hvalila z njim, pa da bom imela vsaj dober razlog pse na balkon skipat, če bosta po njem skakala :-)))))))
Si predstavljaš, kakšen bo odziv, če napišem, da se dva GOLA psa sredi zime treseta na balkonu, jaz pa ne vem, kaj naj naredim, ker se mi smili moj novi tepih :-))))))))))))))))))))
Verjetno bom dobila nobelovo nagrado za iznajdljivost pri reševanju blesavega tepiha…
Lp, Yo
He, hehehehehehehehehehehehehehehehehehehehe ! Se strinjam. Moram vprašat kljukco, kako to, da se zganja fetišizem nad rdečim tapisomom in si raje ne pogrne ustrojene teličkove kože po tleh. To je namreč priljubljena vrsta tepiha pri naših (za moje pojme umsko motenih) sosedih. Jasno je, da njihov NO ne sme stopit v hišo, kaj šele na kožo….
Primavera, zdaj sem pa res radovedna koliko pomladi šteješ. Po tvojem pisanju sodeč, si sila nedorasla oseba. A res misliš, da lahko otrokom 100% nekaj prepoveš? Vsak normalni starš ti bo potrdil da to enostavno ne gre. In ne boš verjela, otrokom res dovolim jesti čips, pa smokije in čokolado, bombončke in napolitanke. Pa hvala za kompliment. Res sem kmetica. Ker če bi bila taka uličarka kot ti, se ne bi mogla hvaliti z zdravo kmečko pametjo. Aja, mislim, da ti še dolgujem pojasnilo, zakaj otrokom dovolim jesti sladkarije in ne samo “zdravo” hrano; enostavno zato, ker je sad prepovedanega najslajši, kar sem pred leti sama izkušala na svoji koži. In fanatiki, ki skrbijo za nekaj 100% zdravega so samo fanatiki. In govorijo tudi samo o tem, da moraš spoštovati druge in skrbeti za zdav razvoj odnosa do živali, čeprav sami le tega niso bili nikoli deležni ker se do sočloveka obnašajo poniževalno, neprimerno da pa niti ne omenim zdravega odnosa do sklepanja kompromisov. Prepričana sem, da ti ni jasno o čem pišem, vendar obstaja še cela gora drugih stvari in ne samo živali in poznavanje le teh drugih stvari je nujno za normalno delovanje človeka in njegove okolice.
Pa če si se že obesila na moj rdeči tapison bi ti postavila vprašanje: zakaj za svojega psa ne kupuješ navadnega Chapija ali pa Pedigreeja, pač pa greš v trgovino specializirano za hrano psa. Predvidevam da zato, ker ti ni toliko všeč oziroma tvojemu psu in vidiš, ko se renovira pač skušaš kupiti nekaj kaj ti je všeč. Rdeča barva: bela je predolgočasna. Bele so stene ljudi ki nimajo domišljije……
Z veseljem ugotavljam, da nisem edina. Bi tudi v drugih krajih lahko organizirali odvoz smeti. Da prvo pomete vsaka pred svojim pragom, potem sčisti podstrešje in nato hodi pometat okrog.
Ljubezni moje tokrat sem se spustila na vaš nivo, mi ne ustreza. Primitivnega obnašanja ne maram. Pa vendar sem se tudi tokrat jaz obnašala tako. Priznam. In kdaj boš to ti lahko priznala? Hm, mislim da nikoli. Naši smetari so že pobrali smeti…
Čakaš? Na kaj pa ? Da ti pojasnim, da imam 32 let in VEM, da se otrokom lahko dopove, da ne jedo čipsa, smokija in ostale nesnage. seveda, če mu le niso starši s tem za zgled. In da še pregrešno dosti denarja zmečem za kozmetiko in cunje in zlasti čevlje. Niti slučajno ne izgledam razcapano in psa, čeprav je kratkodlak ne oblačim v karkoli, ker zaenkrat ni potrebe. Pasje hrane Chappi in Pedigree ne kupujem , jasno, saj želim svojemu psu najboljše in ga nebi za noben denar futrala še s to brozgo, ki sploh ni hranljiva. Ne prenesem pa kiča in kičastih ljudi. Proti tvojim rdečim preprogam seveda nimam nič-naj si vsak svoje domovanje opremi po želji. Sem pa proti pretiranemu okraševanju in za čiste linije. In-pomisli, eno steno v sobi imam pobarvano živo oranžno! Še vedno nisi ravno dojela , kaj sem ti hotela sporočiti: ni bistvo v talnih oblogah , ampak v počutju, nemaltretiranju ostalih, ki stanovanje še uporabljajo in zaboga, ne obnašaj se , kot, da si na svetu zaradi tepiha in ostale navlake- vse to je zamenljivo. Me pa res zanima, kako odreagiraš, če te pridejo obiskat znanci, ki imajo psa, ki biva v stanovanju in ga pripeljejo s seboj. Gotovo mu ne dovoliš naprej, kajne?
Kaj bi rada s tistimi smetmi in blablabla, nevemsčimše, pojma nimam. Vem pa zagotovo: čimprej si adaptiraj še podstrešje (pa ne v hiši). Rdeče lučke že utripajo. Ponavadi to označuje alarm.