ogrevanje pasje ute
Temu sploh nebi rekla skrb za psa, kar zganjajo pri Anuški. Bol gre za maltretiranje (psihično in fizično). Če pa kot opcije navajaš izpust psa ob avtocesti , odstrel ali evtanazijo,ker anuški ne ustreza bivanje 10 letnega psa, ki bi bil ob vsaj dveh dolgih sprehodih miren v stanovanju (res, da nebi bilo več tako sterilno) pa ne vem, če si sploh zaslužiš, da človek polemizira s tabo.
ENE SE CLOVESKEGA VPRASANJA NE RAZUMETE A TRDITE, DA SE Z ZIVALMI RAZUMETE….
tudi ce imajo vasi psi ogrevan grad na razpolago, jim v vasi psihoticni in nestrpni druzbi ni lepo….
je pa nasemu vseeno lepse….ce tudi na balkonu…
ce bi videle nas balkon, ki mu gradbeno res lahko recemo balkon,
a zaradi mene mu lahko recemo tudi pesjak v drugem nadstropju,
takega pesjaka bi mu marsikateri pes zavidal
je pa res, da ni med nami, mimogrede zdaj je z mozem in ostalima psema ze drugic danes na sprehodu,
ker jez pac menim, da pes je pes, in sodi v clovesko druzbo le pogojno
(LE ZATO, KER SMO MU PREVZELI NJEGOV PROSTOR,
KER SMO ZMANIPULIRALI NJEGOVO VEDENJE,
KER SMO ZDEGENERIRALI IN SI PODREDILI NJEGOVO SVOBODO, IN VSE TO LE ZATO DA BI IMELI NEKAKSNO KORIST OD NJEGA,
IN POTEM MU RECEMO NAJBOLJSI CLOVEKOV PRIJATELJ????!!!, ZATO KER SMO MU UNICILI NAGON TAKO ZELO, DA SI REVEZ NI SPOSOBEN POISKATI HRANE IN BI NA CESTI PREJ ALI SLEJ UMRL, ZATO NAM SLEDI, NE ZATO KER BI BIL NAS PRIJATELJ….
in bi po moje, moral brezkrbno tekati po travniku z drugimi psi, ne po hisi….da ne recem od frizerja na tekmovanja in bi bil kot tak- lepo opicanjen sicer veliko bolj primeren za v hiso, morda bi tako cist lahko zivel kar v omari in bi ga le ob lepem vremenu postavila na okensko polico kjer bi pred tem skrbno pobrisala prah, da si nebi nohtkov umazal……!!!!????
a ker sem se jaz za tega psa odlocila ze kot majhna, prevzemam polno odgovornost zanj tudi na stara leta (sicer mi vsa zlahta visi za vratom, ces kdaj se ga mislim znebit, ker je ena sama obveznost ipd…)
IN VE, TAKO GLOBOKO RAZUMNE ZENSKE, CE VAS VPRASAM “KOLIKO JE URA”, NE ZELIM VEDETI KAKSNO JE VREME, ALI KOLIKO SE JE BENCIN PODRAZAL, ALI KDAJ JE KATERA SLA NAZADNJE NA SEKRET,
ME PAC ZANIMA KOLIKO JE URA!!!
IN CE VAS VPRASAM “KAKO OGREVATU UTO”, MI NI TREBA DOKAZOVATI VASE PASJE LJUBEZNI IN KAR TEKMOVATI KATERI SE KAJ BOLJ GRAVZA IN POSILJATI FOTK KATERI PES BOLJ TRPI.
NE VEM, MISLIM, DA JE VASA LJUBEZEN ZGOLJ ILUZIJA, KER CE BI SE Z ZIVALMI TAKO DOBRO RAZUMELE POTEM BI SE RAZUMELE TUDI Z LJUDMI, IN BI TALE CAS IZKORISTILE ZA KAJ LEPSEGA…..
sicer pa… imate vso pravico, da butate s svojo glavo v zid, upam pa, da butate le s svojo, ker gorje vasim psom, ce se slucajno ne strinjajo z vami….
odprite srce!!!!
odmasite si usesa!!!
anuska
Avtor: anuska
Datum: 02-12-04 12:33
je pa res, da ni med nami, mimogrede zdaj je z mozem in ostalima psema ze drugic danes na sprehodu,
Oooooo, kar naenkrat imamo za zraven še 2 psa. Kje pa tadva živita? A tudi na balkonu ali sta priviligirana in živita z vami?
KER SMO ZDEGENERIRALI IN SI PODREDILI NJEGOVO SVOBODO, IN VSE TO LE ZATO DA BI IMELI NEKAKSNO KORIST OD NJEGA,
IN POTEM MU RECEMO NAJBOLJSI CLOVEKOV PRIJATELJ????!!!, ZATO KER SMO MU UNICILI NAGON TAKO ZELO, DA SI REVEZ NI SPOSOBEN POISKATI HRANE IN BI NA CESTI PREJ ALI SLEJ UMRL, ZATO NAM SLEDI, NE ZATO KER BI BIL NAS PRIJATELJ….
in bi po moje, moral brezkrbno tekati po travniku z drugimi psi, ne po hisi…
Evolucija psa vam je kaj znana?
…da ne recem od frizerja na tekmovanja in bi bil kot tak- lepo opicanjen sicer veliko bolj primeren za v hiso, morda bi tako cist lahko zivel kar v omari in bi ga le ob lepem vremenu postavila na okensko polico kjer bi pred tem skrbno pobrisala prah, da si nebi nohtkov umazal……!!!!????
Ja, mi pa prakticiramo vodo, pa nam ni treba na okenski polici stat :-)))))))
Yo
Oooooo, kar naenkrat imamo za zraven še 2 psa. Kje pa tadva živita? A tudi na balkonu ali sta priviligirana in živita z vami?
EN PES JE HUSKY IN DRUGA PSICKA JE ZLATA PRINASALKA, HUSKI JE MOZEV PSICKA PA JE OD NJEGOVEGA BRATA, TADVA OBA ZIVITA V PESJAKU PRI TASCI, MOJA TASCA PAC NOCE SE ENEGA PSA, IN JO CISTO RAZUMEM, SAJ SI NI SAMA IZBRALA ONIH DVEH….
in bi po moje, moral brezkrbno tekati po travniku z drugimi psi, ne po hisi…
Evolucija psa vam je kaj znana?
SAJ, V EVOLUCIJO CLOVEKA SODI TUDI ATOMSKA BOMBA, PA NACIZRM, PA ZATO SE NE POMENI, DA STA KOMURKOLI KORUSTILA
…da ne recem od frizerja na tekmovanja in bi bil kot tak- lepo opicanjen sicer veliko bolj primeren za v hiso, morda bi tako cist lahko zivel kar v omari in bi ga le ob lepem vremenu postavila na okensko polico kjer bi pred tem skrbno pobrisala prah, da si nebi nohtkov umazal……!!!!????
Ja, mi pa prakticiramo vodo, pa nam ni treba na okenski polici stat :-)))))))
Yo
MI PA GA PUSTIMO, DA ZIVI PASJE ZIVLJENE
“Pravi prijatelji pridejo k nam, če smo srečni in če jih povabimo, a če smo nesrečni, pridejo sami.”
Tevtrast
CE NOSIS RAZUM V SEBI IN IMAS ODPRTO SRCE, TI NI TREBA SVOJE NOTRANJE PRAZNINE POLNITI Z NADUDLANIMI PREGOVORI, CE TUDI JE BIL NJIHOV AVTOR VELIK MISLEC V GBNM- TEBI PAC NE MOREJO POMAGATI
ANUSKA
Aja ajaj pa smo spet tam… kjer ni muh.
Sta se mi moja dva pesjankota tako zelo zasmilila…. groza res ne vem kako lahko živita v takih pogojih. Torej na 30 kvadratnih metrih, midva + dva zlata prinašalca + mačkon. Ja imamo tudi balkon, ki pa ga ne uporabljamo zato, da bi psa tja zapirali!!! (mimogrede obema zeeeeelooo odpada dlaka!!)Uporabljata ga psa sama, ko želita pogledat kaj se dogaja na cesti, kateri pes gre na sprehod, da potem drvita k vratom in prosita za ven, ker vidita zunaj svoje prijateljčke, mačkon pa ga uporablja…… za pobeg k sosedom;))
Anuska tvoj mož in ti stazgleda oba enako odgovorna, ti psa zapreš na balkon, tvoj mož pa si nabavi psa in ga naprti svoji mami?? Odlično. Zakaj pa tega psa sploh ima če smem prašat? Da mu čuva mamo ali kako???
—————-
KAJ HUDICA DELATE NONSTOP ZA RACUNALNIKOM?
KDAJ PA SE UKVARJATE S SVOJIMI ZIVALMI?
—————-
Jah pri nas je takole, jutranji sprehod in potem služba do 3h ko pridem domov, hitro lulanje in kakanje, nekaj pojem, preberem vaše “bistroumne” misli in … spet gremo na sprehod. Med tem ko berem tole vašo pisarijo, pesjan leži zraven mene ali pa sedi in ima glavo naslonjeno na kolena, da se malo počohamo. Mačkon se sprehaja pred monitorjem gor in dol, tako imam polno zasedene obe roke in najprej vseeee preberem, da se oni naveličajo čohanja, da lahko na kakšno od tem sploh odgovorim. Vmes ko si pripravljam kosilo, vsi čakajo da dobijo vsak svojo nagradico, mačkon kakšen košček salamice, pesjanarja pa prekajena svinjska ušesa, in res ne vem kako bi jim lahko to odvzela ? Grem stavit da se imejo vsi trije veliko lepše kot vaš na balkonu.
Upam, da se nam bo enkrat pridružil tudi otrok, pa zaradi tega nobena žival ne bo letela na balkon, nobna ne bo oddana ali prodana zato, ker bo pri hiši otrok. Sama sem odraščala z živalmi in sicer mačkami, ki so bile od vse povsod mi pa smo jih hranili. Na srečo sem imela možnost spoznati tudi kmečko življenje, pri dedkovemu bratu na kmetiji, kjer so imeli krave, pujse, zajce, kokoši, pse in mačke… in bilo mi je všeč, čeprav že celo življenje živim v Ljubljani. Upam, močno upam, da bodo tako možnost imeli tudi moji otroci, da bodo spoznali delo z živalmi in da jim bo le to v veselje. Meni se zdi vsaka izkušnja v otrokovem zgodnjem otroštvu več kot dobrodošla predvsem z različnimi živalskimi vrstami, … vi pa vaši hčerki to možnost odvzemate… khm.
Aja pa za vse tiste, ki ste mnenja da je pes za ven… ena zgodbica. Moj pesjan je navajen življenja v stanovanju, z nami biva že od drugega meseca starosti stalno v stanovanju. Spi v postelji, z nami gleda televizijo in med tem leži na kavču…. Poleti smo bili na vikendu v Strunjanu, ker je parcela ograjena, in v hiši dokaj vroče sva imela balkonska vrata odprta celo noč, torej bi pesjan lahko brez problemov spal zunaj (kjer je bilo bolj prijetno!), on pa je ležal poleg naju na postelji, pa ga v to ni noben silil.
Kljub ograjeni parceli je enkrat, ko sva ga še z enim psom (od fantovih staršev) pustila zunaj na vrtu in zaprla balkonska vrata, ker je bil prepih, je “gospod” pobegnil z vrta, še zdaj nama ni jasno, kje pri 1,80 visoki ograji in čakal pred vhodnimi vrati hiše, kdaj ga bo kdo spustil noter. Prvo ko sva odprla vrata, je šel ležat na svoj kavč!! Samo toliko, kje je pes raje!
LP nina
Na koncu bomo izvedeli, da zblojeno ženšče nima le psa na balkonu, ampak jih ima več-vsi pa so nekam odrinjeni. Le zakaj je dobro lastnega psa naprtiti tašči? verjetno zato, ker imate premajhen balkon… Sedaj se mi pa res še bolj smili tvoj ubogi pes na balkonu- dokazuješ s svojimi radikalnimi izjavami , kjer ni čutiti nikakršne empatije do živali, da ti je skrb za psa španska vas. To, da ga sredi noči pelješ na potrebo , še nič ne pomeni. To je nekaj normalnega, ti pa predstavljaš sebe v vlogi sprehajalke kot žrtev.
Sprašuješ tu na forumu neke bedarije o ogrevanju balkona, kjer imaš zaprtega psa. Upam, da ti bodo sosedje čim prej zatežili, da pes ne sodi tja. Me prav zanima, kam ga boš potem zaprla? Si o kleti že premišljevala?
Jasno, da si vse , ki so ti tukaj odgovorili in te grajali, proglasila za bedake. Iz vseh postov lahko razbereš, da je tvoje ravnanje abnormalno. Nič ne zavidam tvoji hčerki, saj nekdo, ki ravna s staro, pozornosti lačno in pozornosti potrebno živaljo tako brezčutno, tudi lastnemu otroku ne more nuditi kdovekakšnih emocionalnih potencialov…
Razmišljaj raje o ogrevanju lastnega čustvovanja, za balkon obstaja elektrika. Če bo tvoj pes imel srečo, ga bo ubila elektrika-vsekakor bolje kot pogled v sterilno dnevno sobo , v kateri sedi sterilno ženšče!
Kateri normalini človek ima čas viseti ob enih zjutraj na računalniku? A se ob živalcah samozadovljuješ al kaj. Spraviti se spat, zjutraj vstani ob 5-ih in pojdi delat. Pa nehaj dokazovati svoj prav ker ga nimaš ali bolje povedano ne boš nič dosegla. Pa daj si dopovedati, da razbujanje po forumih ne prinese ničesar, mimogrede, tudi soljenje pameti drugim ne. Anuska ima stvari pri sebi porihtane tako kot jih ima in tako kot je z njimi zadovljna. In prav je tako. Roj pubertetnic, ki se borijo za, khm, “humanizacijo” psa, pa ne bo nič doprinesel. In ko boš imela malega otroka boš tudi razmišljala drugače.
Ja, ni kaj ! Tudi jaz se zahvaljujem za kompliment, saj me je kljukca pomladila za kakih 15 let. Ni pa mi jasno, od kdaj lahko nekateri določajo čas in se čudijo, ob kateri uri lahko kdo visi na internetu. Da pa mi še soli pamet glede vstajanja ob petih in službe…. Kljukca, ko jaz izpolnim svojo dnevno kvoto-to je 5 prevajalskih strani, si mirno vzamem čas za visenje na netu. Pa tudi za psa ostane več kot dovolj časa. Ves čas je namreč tu ob meni in spi. Po prehojenih 10 km dnevno se psici niti ne ljubi kaj drugega. Imamo tudi velik ograjen vrt (tudi teraso in balkon!) pa ji na pamet ne pade, da bi bila sama zunaj na mrazu. Tvoja izjava, da gre tvoj pes na sprehod , ko se tebi ljubi, pa pove vse. Tu ograjeno dvorišče ne igra vloge.