Najdi forum

ogrevanje pasje ute

pozdravljeni

doma imamo 10 let starega mesancka. vedno je zivel zunaj v pesjaku. zdaj smo hiso prodali in smo ga vzeli sabo v blok. ker pa imamo 9 mesecev staro puncko, smo kuzita preselili na balkon. kuza namrec nikoli ni bil hisni pes in njegova dlaka je tudi tako povsod po stanovanju. vsaj 3 krat dnevno ima najmanj polurne sprehode. ker pa mi je na balkonu dolgcas in vecinoma lezi veliko cvili.
zima bo, in ker je ze star in ima probleme s kolki je zato bolj obcutljiv, vem, da ga bo tudi v uti zeblo. pogrnila sem mu 2 cm peno in debel tekac pa tudi vhod mu zagrnem.
vendar bo verjetno vseeno premrzlo. posebej, ce bo prisel moker od snega ali dezja.

zanima me ali obstaja kaksno varno ogrevanje, ki bi ga lahko namestila v uto?

hvala za odgovore

lp

1. POHVALNO da ste kužka vzeli sabo, saj prebiram čedalje več oglasov, ko se kužki prodajajo in oddajajo ker se ljudje preselijo.

2. GRAJANO da je kuža kar naenkrat pristal na balkonu! Logično da pušča dlake, saj tudi ljudem izpadajo lasje a ne? Mi smo recimo balkon zasteklili in imamo balkonska vrata vse leto odprta, na balkonu je sicer za par stopinj hladneje kot noter v stanovanju kljub odprtim vratom in če psu paše hladneje pač leži na balkonu, ampak najraje od vsega leži na toplem kavču ali topli postelji!

No pa še odgovor:
Ko pride kuža iz sprehoda in je moker ga temeljito zbrišite z suho toplo brisačo! V uto mu namestite seno, uta naj bo dobro izolirana, glejte da je obrnjena tako, da skoznjo slučajno ne piha, da ne bo kuža na prepihu.
Še en boljši nasvet pa je vsekakor omogočite temi kužku tudi lepo starost in naj jo preživi z vami v dnevni sobi, naj z vami praznuje božič in odpira božična darila, cenite vsak trenutek, ki ga preživi z vami. Dlake pa… se posesajo brez skrbi;)

LP nina

www.pasji.net - Vse Kar Potrebuje Pasji Svet!

Tudi jaz razmišljam enako kot Rumba. Lepo vas prosim, dovolite mu, da bo v stanovanju z vami, če mu tako paše. Saj star kuža ne bo nič posebnega počel. Malo nežnosti in igre, potem se pa itak spravi v svoj kotiček od koder na en uč dremucka, z drugim pa malo nadzoruje dogajanje.

Anuška, se strinjam s predhodnicama. Omogočite psu da je z vami v stanovanju, saj ne veste, kako vam bo hvaležen.

Lp, Saška.

nekako med vrsticami sem pri tebi Anuska razbrala, da se najbrž tudi sama sprašuješ .. pes v stanovanje ali ne?

Popolnoma te razumem, saj imaš zdaj otroka, v stanovanju ni dovolj prostora in še kuža je navajen bivanja zunaj…

Pri nas doma imamo nek vmesni kompromis..
Živimo v hiši, na deželi tako da je pes lahko svoboden zunaj.. Ker pa je pes najraje z nami skupaj, kadar smo doma je tudi noter.. Ker pa je to velika kosmata mrcina ki se povalja v vsaki luži, prekoplje vsako krtino bi bila katastrofa da bi tak prišel v dnevno sobo.
Zato ima vstop samo v presobo in kuhinjo, vrata v dnevno pa so na stežaj odprta in tako leži samo dve metra stran od mize kjer jemo…od vsega začetka ni smel stopiti v dnevno (na parket) in ni nobenega problema..
Poskusi razmisliti o tem da bi kuža imel svoj prostor v stanovanju….

Če je pes navajen bivanja zunaj (to pomeni, če je do danes bil zunaj), potem bi moral imeti zimsko dlako in ga ne bi smelo zebsti zunaj. Moja psica je ravno iz tega razloga sedaj malo več zunaj, da se ji naredi zimska dlaka, da je v hudi zimi ne bo zeblo. Samec je namreč stalno notri in nima nikakršne zimske dlake in zato tudi neprimeren za bivane zunaj (čeprav pasma je narejena za zunaj:)))

Psa nikoli ne pustite mokrega zunaj. Tako je še večja nevarnost, da se prehladi. Ko jaz pridem s psico iz sprehoda, pa je ona mokra, jo obrišem in pustim v kleti ali v garaži, da se posuši. Najhuje je dati mokro žival na mraz.

Za v utico sem ji kupila Comfort ležišče (debeline 10 cm), na njemu ima ogromno dek, čez vhod tepih. To mislim, da je dovolj do -10 stopinj. Če bo pa več, bo pa v hiši prespala.

Bi pa tudi jaz resno razmislila o tem, da bi psa preselila notri. Tudi za njegovo zdravje bo bolje, če bo na toplem. Saj lahko leži v kakšnem delu hodnika, kjer je malo manj toplo. Ali pa zasteklite balkon (kot je predlagala Rumma) in naj bo tam. Še vedno ne bo tako mraz, kot če ni zasteklitve.

Kar koli boste naredili, se morate zavedati, da je pes star že 10 let. In da nima več veliko življenja pred sabo (če ga ima, potem JUPI). Zato izkoristite sedaj vsak trenutek z njim, da vam potem ne bo žal…

LP jana

” Ker pa je to velika kosmata mrcina ki se povalja v vsaki luži, prekoplje vsako krtino bi bila katastrofa da bi tak prišel v dnevno sobo.”

Tudi to ni nikakršna groza. Moja dva gresta na sprehod bela, domov prideta črna, pa… skočimo v banjo ali tuš kabino se stuširamo fino zbrišemo potem pa hitro na svoj jogi pod dekco da se posušimo. Če se kopati pes ne mara je pa dobro rešitev tudi krpa Torka, ki je pri nas postala že kar nekako nepogrešljiva;)

LP nina

hvala vam vsem za odgovore

vendar razen izjem (o oblaganju s senom in susenju psa) nisem mogla iz njih razbrati nic konkretnega.
vem, da vas skrbi za zdravje kuzka, tudi mene, a ce bi menila, da je opcija, da je kuza v stanovanju, potem vas ne bi sprasevala o ogrevanju ute.

kuza pusca na tone dlake, imamo ji povsod, tudi v kroznikih, ceprav samo tece skozi kuhinjo na balkon, in kljub temu, da ga vsakodnevno krtacimo.

kuza je mesancek med terijerjem in snavcerjem, in je dokaj agresiven, na trenutke tudi do mene, otroke ima rad samo v golazu ;-), kakrsnokoli nagajanje s strani dojencice bi ga ujezilo.

pes je na balkonu, ki je vzidan in z 3 strani obdan s stenami. uto ima izolirano in v zavetju.

vendar je vseeno preobcutljiv za mraz, morda tudi zaradi starosti.

zal, ce bo hotel preziveti bo moral biti na balkonu. zato vas se enkrat prosim za kakrsnokoli informacijo, ki bi pomagala ogreti hisko in psa v njem.

spet hvala

a

Probaj termofor TISTI ki se napolne s toplo vodo.Kuža od strica ima 15 let in spi stalno zunaj

Balkon ni primerno bivališče za psa.Sploh če je majhen in nikamor ne vidi,če je v višjih nadstropjih.Dobro čez dan,ker gre tudi ven in se sprehodi.Kaj pa če bi ga vsaj samo čez noč dali noter na toplo-na hodnik ali pa kakšen prostor kjer otrok ne spi.Morate razumet psa,da cvili,če je v majhnem ograjenem prostoru kjer nima razgleda in samo leži,medtem ko ga od vas ločijo samo steklena vrata in vas vidi.Ponoči vas notri ne bi motil,ker bi vsi spali,zjutraj po sprehodu ga pa vrnete na balkon.

Enkrat se bom dobesedno skozlala.

Ubogi pes!

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

anuska napisal:

> > zal, ce bo hotel preziveti bo moral biti na balkonu.

Svasta.
m.

------- www.kosovir.si

Rumpa, mi lahko prosim poveš, kje se dobi krpa Torka??

Lp, Ines

ne vem, ce bo kozlanje komurkoli koristilo….

jaz sem pa za kak koristen nasvet prosila….

pes lahko spi na uti od koder ima dober razgled na okolico, lahko pa spi v uti, v kateri pac nima oken,
blakon je velik 3,5 x 1,30 m, ni najvecji, je pa kar ok.

ja, tudi na termofor sem ze pomislila, ampak ne vem, ce je dobra resitev, se posebej po tem, ko se voda v njem ohladi (verjetno bi se kmalu) in bi tako psa bolj hladila kot grela.

zdaj sem se spomnila, morda bom uspela kje kupit kak mini mini radiatorcek, tako da bi bilo varno, ce se bo dalo kje dobiti.

pa se to, ce grmi in kuza laja, in ga je strah ga vedno damo notri in se pomiri,
ce je zelo mrzlo, je tudi notri,
in ne boste verjeli, kljub temu, da veckrat dojim ponoci , in sem zelo neprespana, sem tudi psa nekajkrat sredi noci peljala ven, na potrebo, ker je lajal in cvilil, razumem da je star in potrebuje vec pozornsoti,kot je vcasih

tako, da nismo tako grozni….zelim mu le olajsati kolikor mu lahko, poleti je kuza cisto zadovoljen kjer je, in mi z njim

zdaj pa hvala se enkrat vsem za navete,

nima smisla vec razglabljati o tem, mi gremo rajsi ven,
in ne boste verjeli danes je bil kuza na sprehodih skupaj ze 5 ur
in se nekaj ne boste berjeli RADI GA IMAMO!

anuska

Ars jaz sem jo kupila v Btc-ju v Mr. Pet-u je pa okoli 2.500 sit ali 3.000 sit nekaj takega.

LP nina

ars tudi jaz sem jo zaenkrat videla le v mr.petu in stane okol 2500

Kaj pa električna blazina taka ki jo imajo babice v posteljah? sanolabor in podobne štacune???

Kaj pa talno ogrevanje? To si je spomnila moja močnejša polovica. Ok res je zadeva malo bolj kompliciana ampak definitivno zelo zelo prijetna, zadevo bi se montiralo pod kočo…. tako da bi psička grelo od spodaj… 😉 Mogoče se splača razmisliti:)

LP nina

Mogoče bi pa res lahko zasteklili balkon, pa kakšno izolacijo na tla položili. Nekaj stopinj topleje bi pa le bilo. Ali pa montirali kak radiator na balkon, mogoče tja postavili električnega.

super ideja

odeja

mislim da ima babica eno ki je ne uporablja vec

res hvala,

anuska

New Report

Close