ogrevanje na pelete
Pozdravljeni!
Gradimo hišo in smo pred odločitvijo glede ogrevanja. Navdušujemo se za ogrevanje na pelete, vendar smo malo v dvomih, ker je pri nas tega še zelo malo. Ali kdo od vas uporablja pelete? Kako ste zadovoljni? Pri katerem proizvajalcu ste nabavili peč in vse ostalo? Cena peči in peletov.
Hvala
Pozdrav!
Tudi mi že zdaj razmišljamo o ogrevanju in tudi računamo na ogrevanje na pelete. Čeprav je res, da je to dokaj novo pri nas, pa mislim da ima dolgoročno perspektivo.
Z možem sva se na celjskem sejmu že malo bolj zanimala za te peči, ki so dokaj drage. Jih dobiš že za 650.000 SIT, vendar je treba biti pozoren tudi na kvaliteto. Ta peč npr. je imela kar nekaj pomankljivosti, med drugim ni imela nobene elektronike, ki bi sama uravnavalo temperaturo vode v ogrevalnem sistemu. Je bilo še vse ročno (manj mraza naštelaj na 1. stopnjo, veliko mraza naštelaj na 5. stopnjo). Skratka, čeprav je nekoliko cenejša, se ne bi odločila zanjo.
Potem so bile cene okrog 1 – 1.2 milijona. Kaj vse so imele te peči ne bi vedela povedat, ker so imeli zelo slabe predstavnike. Najbolj pa me je navdušila peč KWB, ki pa bi stala komplet 2.3 ali 2.4 miljone. To je res precej drago, vendar je imela ta peč možnost naštelat za vsak tokokrog posebej, za vsako nadstropje posebej, ima tudi tako notranje kot zunanje tipalo in še mnogo stvari. Kaj več si lahko ogledaš na http://www.kwb.si
Cene pelet so pa različne. Cena je odvisna od tega ali so pakirane v vrečah in po koliko kg, ali pa ti kar s cisterno pripeljejo na dom. Ta zadnja varianta je cenejša. Konkretno, ne vem povedat. Menda jih dostavljajo na Istrabenzu.
lp
Bom rekla takole.
Cene so res dokaj velike. vendar dobiš malo subvencije od države. Kakor koli že, je poleti samo gretje vode zelo neracionalno. Peč porabi preveliko energije za to, da le malo ogreje vodo. Za stalno ogrevanje pozimi, je super. Poleti pa bi tako rabili še solarni sistem. (še nekaj stroškov več)
Kar se tiče peletov!!!
Ja, naj bi jih imel Istrabenz. Vendar zdaj trenutno selijo proizvodnjo peletov in ni mogoče kupiti razsutega stanja. Samo vreče (po 25 KG!!!!!)
Cena ?? – 45 sit na kg. z ddv, primerjava pa je 2 kg/1 l kurilnega olja. (glede porabe)
Kaj pa vem??
Tudi jaz sem se ukvarjala s to pečjo 2 leti. Pa me še vedno niso prepričali.
Pa bi rada da bi me.
LP, ….