Najdi forum

ogrevanje – kakšno?

Kakšno vrsto ogrevanja imate pri vas? Plin, nafta, drva, sončna energija….

Vem, da vas ima veliko razne kombinacije. Zanima me predvsem kaj menite, da je danes najbolj varčna zadeva?

Se splača odločit za več kombinacij ogrevanja (in ali je to sploh možno) glede na to, da je danes enkrat ceneje nafta, pol drva, pa spet čez nekaj let nekaj druzga……

Hvala za vaša mnenja

Mi ogrevamo na plin – celoletni strošek za plin je cca 170.000, kar vključuje ogrevanje 160 m2 stanovanjske površine (na 22-23oC) ter ogrevanje sanitarne vode ter plin za kuhanje.

talno (na olje) + TČ za sanitarno vodo.

mi imamo zemeljski plin , pozimi plačujemo nekje 80.000 na mesec, grejemo pa nekje 300 kvadatov.. sedaj smo kupli še peč na drva.. ni cenejšega ko drva… za drva bomo pa dali okrog 200.000 sit in se bomo greli celo zimo…olje in plin , to ti je najdražje..če imaš denar si umisli toplotno črpalko..kjer toploto črpa it zemlje… ampak rabiš enih 2.000.000

Ja, ampak 80 tisoč ne plačujete 6 mesecev, temveč samo kak mesec ali dva, ko je najhujša zima, ali ne? Mi ogrevamo pol manj površine, kot vi, pa plačamo 40 tisoč samo december in januar, potem dva mesece okrog 30 tisoč, prehodna meseca okoli 15, poleti pa kakšna 2 jurja, tako da skupaj ne nanese več kot 200 tisoč na leto, pa ogrevamo tudi vodo. Imamo pa, tako kot vi, zemeljski plin.

imela bova kombinacijo ojla in drv, morda si omisliva še sončne celice. To poglavje morava še dobro preštudirati, bodo pa v hiši tako radiatorji kot talno ogrevanje.

sedaj v tej hiši imamo centralno na UNP in položnice so gromozanske,zato ti to odsvetujem.

v novi hiši pa je TČ,začetna investicija je kar velika,ampak se potem pozna,ker se samo plača elektrika,ki jo potroši TČ.

V stanovanju smo imeli na plin, tudi v hisi bo na plin (zgoraj bodo radiatorji, spodaj talno gretje) s plinohramom. Koliko bomo porabili cez zimo, a sporocim spomladi. 🙂

mi imamo mestni plin, pa smo letošnjo zimo, ki je bila res huda, plačali za 210m2 ogravalne površine cc320.000 sit štela sem samo ogrevanje, brez tople vode in ogrevali smo še maja in nekaj dni junija res ekstremna zima in takih naj bi bilio vedno več.

lp!!

iz prve roke…

nikoli, nikoli…prej metek v glavo!!!— nikoli bombe na vrt , UNP, utekočinjen naftni plin…propan butan..

bankrot!!!! BANKROT!!!

najceneje – zemeljski plin…

in vse to je res!

Mi smo se odločili za Biomaso + TČ za vodo. Po posvetu na različnih koncih in z raznimi monterji je trenutno to najcenejše ogrevanje.
Res je, da je začena investicija malce večja, vendar jo imaš v dveh oz.treh letih nazaj, še posebej če dobiš vrnjeno 40% subvencijo s strani države.
Mi smo se zaradi prostora odločili za polavtomatsko(tedenski zalogovnik)
KAko pa se bo obneslo bomo pa še videli, ker se bomo letos prvič greli.

mcdst—
Mg. Zemeljski plin je res najcenejši, če ga imaš možnost priklopa, vendar je zelo slabše kakovosti in ne da takšne moči kot bombe.

lp

mi imamo zemeljski plin..ogrevamo malo manj kot 300 kvadratov…na mesec plačamo 80.000 sit (zima)..sedaj smo dali peč na drva..drva so ti najceneje..

Pri nas na podeželju se vedno več kmetij odloča za ogrevanje z koruzo. Sicer ne celo ampak luščeno. Edino malo večje skladišče morajo imet in pa peč z avtomatskim podajanjem koruze v peč. Pravijo, da je skoraj zastonj.

Tudi jaz razmišljam, kakšno ogrevanje dati v novogradnjo.
Glede na najnižjo ceno drv je najbolje peč na drva + zalogovnik toplote.
Kuriš ko si doma, sicer pa se hiša greje iz zalogovnika toplote.
LP
B.

A ni koruza krma? Kaj pa cenovno, koliko drv, koliko koruze za eno sezono?

New Report

Close