Najdi forum

Nameravam dat postavit ograjo, ki bo dolga cca. 15 m, ter bo imela vrata za avto in enojna vrata. en predračun me je malce neprijetno presenetil…. vem, da to ni poceni, ampak več kot kake 300 000 tudi nisem pripravljena dat. ograja je lahko lesena, plastična ali žičnata, samo ne betonska.

ve kdo za kakega mojstra, ki bi to bil pripravljen naredit? pa da ne zahteva neke nore cifre? sem v LJ.

hvala!

Ja, cene so precej navite.
Midva sva dala delat predračun za drsna vrata za avto ter enojna prehodna vrata iz železa, čisto navadna (palčka in na vrhu bunkica). Izračun je prišel 800 tisoč sit. Tako, da bo preostala ograja po vsej verjetnosti lesena, drsna vrata pa pač železna. Toda cene so pa res astronomske. Da ne začnem govorit o nadstreških. : (
Pozna morda kdo kakšnega mojstra, ki bi naredil nadstrešek za 2 avtomobila, z železno konstrukcijo, bakreno ravno streho, vmes pa bi bil les?

lp

Pisuka, a to cisto obicna zicnata ograja z obicnimi vrati?

Ne, ni žičnata, je kovinska (konkretna – ali kako naj temu rečem). Toda vseeno je to kar veliko, če pomisliš, da so drsna vrata le kaplja v morje pri urejanju dvorišča. : )

Uh, ne me strasit. Tudi mi nameravamo taka drsna vrata met, okrog celotne parcele (20+20+28+28m) pa ograjo, ampak uno zicnato oz. mrezasto.

železo in baker – dve kovini ne vem če se obnese

pri nas imamo nadstrešek železna konstrukcija z dimnim lexanom

temelji morajo biti betonirani, da nosijo konstrukcijo, računaj na obtežitve (letošnji sneg), odtok (kanalizacija ali ponikovalnica na vrtu – pri nas je bilo do kanalizacije preveč za kopat in ne bi bilo padca)

tudi pri drsnih vratih računaj na dober temelj pri nosilnem stebru

New Report

Close