Najdi forum

Pozdravljeni!

S partnerjem se imava rada in se kar dobro razumeva. Moti pa me to, da na cesti, v trgovini, prireditvah in pd. vedno ugleda kako čedno žensko in prav “bulji” vanjo. Meni ob tem postane nerodno. To sem mu že omenila pa pravi, da pretiravam. Morda se je od takrat malo unesel, a ne prav dosti. Ali mi lahko pojasnite zakaj v njem ta potreba za tako intenzivno ogledovanje? Hvala.

Draga Nika,

svojemu fantu lahko še kdaj poveš, da ti ni všeč, če gleda za drugimi ženskami, vendar ti priporočam, da si tega ne ženeš preveč k srcu. Pri večini moških gre za nekakšen refleks, da pogleda za žensko, ki se mu po zunanjosti zdi privlačna. To pa seveda ne pomeni, da bo prevaral ali zapustil svojo izvoljenko. Vsaj v veliki večini primerov je tako.

Zato ti svetujem, da še kdaj poveš fantu, da se ne počutiš dobro, ko to počne, vendar ne delaj iz tega prevelikega kravala. Nenehni očitki lahko naredijo razpoko v vajinem odnosu in se potem lahko res zgodi, da fant odide, pa ne zato, ker te ne bi maral, temveč zato, ker ne mara očitkov.

Lepo te pozdravljam,

Brane Krapež Šola čustvene inteligence <http://www.cdk.si/sci>

Jaz bi mu na tvojem mestu predlagala dogovor: ko sta kje skupaj, naj se potrudi in se vzdrži očitnega ogledovanja žensk, ker s tem žali tebe kot žensko in vajin odnos in pravzprav še najslabšo luč meče nase. Vprašaj ga, kako bi se počutil on, če bi ti buljila v simpatične mladeniče.
Ko pa je kje sam ali v moški družbi, pa si naj da duška, če se mu to zdi res nujno, naj se pa zaveda, da v ženskih očeh to ni zaželeno početje. Meni so moški, ki buljijo, pomilovanja vredni. Samozavestni moški tega ne počnejo.

Nika,

zakaj natančno pa te fantovo vedenje moti? In zakaj bi ga želela spremeniti po svojih željah? Saj veš, da lahko spreminjamo samo sami sebe… Včasih mislimo, da bomo srečni, če se bo partner spremenil tako, da bo ustrezal našim željam in predstavam.

Kaj pa, če se enostavno sprijazniš s tem, kar počne in ga ne neprestano nadzoruješ? Če si ogleduje druge ženske, je to samo njegov problem in pa problem ženske, ki je “ogledovana”.

Poskusi biti malo bolj samozavestna. Upam, da svojega partnerja ne šteješ za svojo lastnino, ali pa?…

Pozdravček, Amedea

Tudi mene bi to zelo motilo. Ko se mi je to enkrat zgodilo pri svojem možu, tega kratkomalo nisem prenesla in sem šla v drugo smer, kot da ne bi sodila skupaj. (saj se je obnašal, kot da ne sodiva skupaj).
Tisti “refleks, da moški pogleda žensko” velja le do neke mere.
Saj lepo žensko še jaz pogledam, ampak buljenje je pa le preveč nespoštljivo do nas.

In do nje tudi.

Daj svojemu dragemu malo “njegovega zdravila” in ko boš kje videla postavnega mladeniča, se zazri vanj in si ga neprikrito ogleduj. Potem počakaj na reakcije. Če bo tvojemu ob tem neprijetno, mu reci, da naj on tudi tega ne počne tebi, ker tebi prav tako ni prijetno ob njegovem buljenju drugih žensk.

New Report

Close