Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Vrtičkarstvo, zelišča in urejanje okolice Ogled akvaponskega vrta in delavnica akvaponike

Ogled akvaponskega vrta in delavnica akvaponike

Dragi poznavalci akvaponike in vsi tisti, ki gojite ljubezen do vrtnarjenja,

sonce nas že kar lepo greje, zato lahko rečemo, da je najlepši del pomladi zares že tukaj. Končno smo lahko spet začeli urejat svoje vrtove in sejati ter saditi svojo najljubšo zelenjavo.
A ne bi bilo lepo, da bi to lahko počeli čez celo zimo, pa še prekopavanju bi se izognili?

Za vas smo v Ljubljani organizirali ogled akvaponskega vrta in prvega solarnega rastlinjaka v Sloveniji, kjer se naša solata že sedaj lepo bohoti.
Na ogledu vam bomo predstavili celoten akvaponski sistem, pojasnili kako sploh deluje in podrobno razkazali vse njegove komponente ter razložili njihovo delovanje in vlogo v sistemu.

Že tekom ogleda boste izvedeli kako zaženemo sistem, kaj je potrebno za njegovo vzdrževanje in katera so pomembna vsakodnevna opravila, da vaš vrt lepo uspeva.
Veliko bolj podrobno o hranilih, ki jih potrebujejo rastline in kako te pridejo do njih s pomočjo akvakulturnega dela sistema – preko hrane za ribe, pa boste izvedeli na akvaponski delavnici. Naučili se boste vse o zagonu sistema, katera hranila uporabljati, kako preračunamo potrebne količine določenih hranil glede na površino rastlin in še vse, kar mora mojster akvaponike obvladati.

Glavne točke programa delavnice:
– Zagon sistema: hranila ko rib še ni
– Hrana za ribe: dušik in fosfor
– Dodajanje baze: kalij in kalcij
– Dodajanje železa: železov kelat

Pohitite s prijavami, ogled akvaponskega vrta je že jutri, na delavnici pa se nam lahko pridružite v četrtek.
Za podrobnejše informacije, vas vabimo, da si ogledate dogodka na naši spletni strani, kjer se lahko nanju tudi prijavite.
http://www.ponnod.com/vodeni-ogled-akvaponskega-vrta

Želimo vam prijeten dan z veliko energije in upamo, da se vidimo!

New Report

Close