Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Off-road voznja med nosecnostjo

Off-road voznja med nosecnostjo

Pozdravljeni,

V 12 tednu nosecnosti sem se cca 2x po 1/2h vozila po offroad cesti kjer je kar precej rukalo v avtu. Imeli smo sicer terenca 4×4 in nekako sem poskusala se z nogami upirati tako da je trebuh cim manj rukalo ampak nekaj tresljajev je vseeno bilo.

Ali lahko to negativno vpliva na plod, njegov razvoj? Krvavitev sicer nimam, nosecnost zaenkrat poteka bp. Nuhalno imam v naslednjih dneh. Gre za 2. nosecnost, v prvi rodila cez rok.

Lp

Odgovor na objavo uporabnika
mama851, 04.02.2026 ob 17:28

Pozdravljeni,

V 12 tednu nosecnosti sem se cca 2x po 1/2h vozila po offroad cesti kjer je kar precej rukalo v avtu. Imeli smo sicer terenca 4×4 in nekako sem poskusala se z nogami upirati tako da je trebuh cim manj rukalo ampak nekaj tresljajev je vseeno bilo.

Ali lahko to negativno vpliva na plod, njegov razvoj? Krvavitev sicer nimam, nosecnost zaenkrat poteka bp. Nuhalno imam v naslednjih dneh. Gre za 2. nosecnost, v prvi rodila cez rok.

Lp

Ne, vožnja pa neurejenem terenu z mnogo tresljajev ne vpliva negativno na plod. Nevarno bo bilo, če bi prišlo do prometne nesreče.

srečno, N

***prof. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., ginekologinja in porodničarka *** vodja Centra za nosečnice, Bolnišnica za ženske bolezni in porodništvo Postojna, *** samoplačniška ambulanta v MCCZ, Parmova 53, Ljubljana (naročanje na 051 321 224) *** terapevtka medicinske hipnoze

New Report

Close