Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Odziv Katarine Žarki v Jani

Odziv Katarine Žarki v Jani

Meni se zdi dejstvo, da nekdo napiše takšen članek in da je ta nekdo dipl. soc. delavec/ka, škandalozno.
Pa kaj na tej fakulteti res vsem kar takole potalajo diplome? V strokovnem smislu je v tem članku toliko posploševanja, nestrpnosti in predsodkov, da naredi v javnosti veliko več škode, kot pa koristi.

Katarina, zahtevaj od šole, naj ti vrnejo denar za študij. Ker kot kaže,te niso naučili kaj dosti. Škoda.

Kakor je rekla Ursula LeGuin, vsak od nas ima svojo resnico. Katarina je samo napisala zgodbe (življenske!), ni jih komentirala. Naredila je edino korektno stvar, ki jo je lahko. Zakaj pa se ve bunite? Kakor ni izgovora za posilstvo, tako ni izgovora za fizično nasilje. Je pač naredila rašomonski kolaž.
Glejte ženske (in moški), nehajte se delat svetnice in popolne bejbe in polne razumevanja………… namesto da vse kritizirate, raje enostavno poskušajte svoje stvari uštimati in imeti malce več tolerance. In življenje bo lepše :))) vaše.
VAŽNO JE, DA TO LJUDJE ZVEJO. KAKOR JE VAŽNO, DA ZVEJO, KAKO JE BITI Z BOLNIM/NEPRILAGOJENIM OTROKOM, KAKOR JE VAŽNO, DA ZVEJO, DA NEKATERI NIMAJO NITI ZA USRANO ČOKOLADO ZA OTROKA.
Če mate ve dobro postlano, ok. Eni pač nimajo. In ”normalni” se tega morajo zavedati. Ne pa da mižijo.

Tu se motiš, Katarina je zgodbam dodala svoj komentar (glej zgoraj, pripeto pismo).

Prav maš Jararaja. Kaj misliš, jo lahk zarad tega križava, al še mal manjka?
LP

Igraj se po svoje, samo ne širi naokoli neresnic, OK?

Rose Ann, ah…

jararaja in ostali: za tem izgodbami stojijo imena in priimki. in za svojim mnenjem stojim jaz. in to zelo trdno. ker je v končni fazi iz moje izkušnje narejeno.

tiste, ki se z mojim mnenjem ne strinajte, vabim, da poveste svoje in ga seveda tudi utemeljite. v kolikor tega ne morete narediti in ste samo a priori proti mojemu mnenju … kaj naj vam rečem? tako se ne pogovarja.

ne gre, da bi pljuvali po vsem, pa ne upravičili svojega pljuvanja.
mimogrede: študij socialnega dela mi je zelo odprl oči. in sem človek, tkao kot vsi ostali in se imam tudi pravico motim. toda … ko mi kdo govori, da se motim, me zanima njegova utemeljitev zakaj se motim in zakaj ta oseba, ki meni govori da se motim, tkao misli. jah, odnosi in komunikacija so zapletena reč.

Katarina, moje mnenje sem že izrazila zgoraj.
Mislim, da na primeren način.

Jararaja, prav si se izrazila. Nasilje je lahko prav tako tudi od strani zensk. Verbalno ali fizicno. Vseeno. Nihce, ponavljam, prav nihce pa si tega ne zasluzi.
In vsaka zgodba je zgodba zase. In to ve le tisti, ki trpi….in le redki se oglasijo(mo).

Lep dan vsem!

in kaj potem pričakuješ od mene? da še enkrat izrazim svoje mnenje ali kaj?

Da v prihodnje tekste na temo družinskega nasilja, ki jih boš pošiljala v javnost vključiš tudi (objektivni) pogled na bolj kot fizično pogosto (a nevidno) psihično nasilje in tudi nasilje žensk nad moškimi.
To je vse.

jararaja, moj tekst je govoril o ženskah, ki jih moški maltretirajo potem, ko gred ood njih.
ko bom dobila zgodbe moških, ki jih maltretirajo ženske, ko gredo od njih, bom pisala o tem. prej pa ne, ker govorit o nečem, česar ne poznam … ni ravno pametno, se ti ne zdi.

Čudno, glede na to, da si dipl.sociolog in da moderiraš forum enostarševskih družin, katerih nosilci niso vedno matere.

ne, sem diplomirana socialna delavka, ne sociologinja. in ne, ni čudno. pa mi ti pokaži kakšno zgodbo očeta na tem forumu. zgodba ni nekaj stavkov, zgodba je zgodba.

Opravičujem se, ker sem te napačno titulirala.

Zdaj pa še bolj menim, da bi kot soc. delavka vendarle morala poznati ne zgolj eno- temveč obojestransko problematiko neurejenih odnosov po prekinitvi razmerja.

Nekaj zgodb najdeš tukaj:

in tukaj

:)) ne bosta prišli skupaj, vidim!

Jararaja, pa ti napiši! Zakaj pa to zahtevaš od Katarine? Ona je pač opozorila na problem, ki ga pozna, ti pa daj na tistega, ki ga ti obvladaš. Čeprav, priznaj, je problem, ki ga tako vneto izpostavljaš, dosti manj usoden, kot pa tisti, o katerem je pisala Katarina. Dokaz: mrtve bivše partnerke in tudi otroci. Odgovori mi na vprašanje: sme človek fizično obračunati in celo ubiti osebo, ki izvaja (zares ali pa “žrtev” samo tako misli) nanj psihični pritisk?

Meta, problema ne poznam z osebne plati.
Nimam namena nanj opozarjati medije.
Me pa zmoti, če problem kdo pomanjkljivo (ali zavajajoče) izpostavi.

Ker je tvoje vprašanje postavljeno le retorično, nanj ne odgovarjam.

V celoti se strnjam z Jarajajo.

Še enkrat poudarjam, da se mi zdi pod nivojem stroke, da nekdo tako izrazito nestrokovno in pristransko piše o problematiki. Da gre vse, kar je v zvezi s Podosom Katarini kao socialni delavki močno v nos, pa je jasno razvidno iz večine njenih izvajanj. Ki pa so seveda daleč od strokovnih. Žal.

Jo skrbi konkurenca?

jana in ostali: moj poklic ni poklic socialne delavke. izpostavila sem en problem, ki ga poznam od blizu in na katerega nihče nikoli ne opozarja. najbrž je problme tudi v tem, da sem si to upala povedat, al kako.

društvo Podos ima svoje predstavnike in svoje zagovornike. njihovi člani so starši, ki jim ob razvezi, razpadu izvenzakonske zveze otroci niso bili dodeljeni. zagovarjajo vse možne načine za predodelitev otrok, tudi psihično nasilje nad bivšimi partnerji. s tem mislim na to, da pri njih in preko njih ljudje z lažmi in iz principa hočejo otroke, samo da nagajajo bivšim partnerjem. – to vem iz zgodb, ki sem jih prebrala in slišala (in vseh dokumentov, ki sem jih lahko prebrala na to temo)

kakšna podobnost z našim društvom? je ne vidim. v našem društvu so VSE enostarševske družine. ne zagovarjamo in ne potenciramo nikakršnega nasilja, ne nagajanja ali izživljanja nad bivšim partnerjem niti osebno niti preko otrok. ukvarjamo se z življenjem v enostarševski družini, katere samo del je razveza. pa še to ne pri vseh, saj so enostarševske družien tudi družine vdov/vdovcev in samskih mater.

vsem tistim, ki vam gre moja pasja značka v nos – sama se ne hvalim z njo, ker sem v prvi vrsti človek, ne socilana delavka. do stvari, ki jih poznam s prve roke imam svoje mnenje in ga imam pravico povedat na glas. ni se vam treba strinjat z mano, je pa prav, da argumentirate svojo kritiko, na pa v dveh stavkih.
da ne mešamo jabolk in hrušk, še enrkat, pa res zadnjič na to temo:
pisala sem o nasilju bivših partnerjev PO razvezi/razpadu izvenzakonske zveze. če imarte kakršnekoli izkušnje na to temo izvolite povedat svoje mnenje, če ga pa nimate … pa ne smetite, bi rekli na nekem blogu.

:))))))))))))))))))))))))))))))))

New Report

Close