odvzem roditeljske pravice
Me veseli. Ampak kako naj se pa sistem spremeni? Da slišim? Ni vam všeč sistem, ki je narejen zate v nulo:-). Resno no. Pa sej je jasno, da ženske sistem zlorabljajo na polno že leta in leta. To vedo na sodišču, na CSD,….In še enkrat. Ne vem od kje ideja, da je za otroka dobra stvar, da recimo zanj skrbita vsak pol časa? To je SLABA ideja z otrokovega vidika.
Če se tako pogovarjaš tudi z bivšo, se ne čudim, da imaš tako, kot imaš.
Kar nekaj žensk ti reče: sistem ni v redu in bi ga spremenile. Tvoj odgovor: kako ni v redu, če vam je pisan na kožo.
Takole dejansko ne pridemo nikamor in takole ti dejansko ne boš prišel nikamor v odnosu do bivše. Na škodi boš pa predvsem ti in otrok. Bivša še najmanj. In potem boš ti pametno sklepal, da ji je sistem pisan na kožo.
Hm. Moje življenje je v bistvu zelo fajn, če lahko verjameš.
In Histerija. Z idejami na plano. In s prisilo nekoga delat nekaj kar ni pač ni ideja. Ok? Ampak res ne vem kaj zaboga je v tem sistemu slabe za vas? Ok, če se ne držite stikov ste kazensko odgovorne (lahko, če je seveda bivši zadosti žleht), ampak po večini itak trdite, da so fiskni stiki nuja in, da mora biti vse sodno določeno. Z moderatorko vred. Pa vam je v škodo:-)
Ej, težko verjamem, da tako naivno razmišljaš. Ali ti je sploh jasno, da je precejšnje število ločitev takih, ko se otroke na vsak možen način poizkuša olastniniti? In odnos do takih ljudi mora biti izredno oster in strog, pa še to ni včasih dovolj.
Mislim res ne morem verjet, da živite v iluzija, da je ločitev samo neka formalnost in da vsaka bivša prav z veseljem želi in hoče, da ima otrok še naprej očeta,….Kaj vam ni jasno? Sodišča so polna primerov, ko bivše z vsemi sredstvi poizkušajo ukiniti stike in še vse ostalo. Kle pa ločitev prikazujete kot skoraj nekaj romantičnega, lepega. Sorry. Ločitev je pač boj do konca za otroke. In zakaj se moški to gremo? Ker smo itak izgubili vse in nimamo popolnoma nič več za izgubit. Na drugi strani pa idiot zaplankan, ki niti ne zna povedat kaj hoče, edino kar v dveh letih izusti je, da hoče imet fiksne stike. Je jebe pa 5% da potem pač preživnina kot je ne more bit, ker pač otroka preživljam finančno jaz in ne morem ob 15 h hodit iz službe na takem položaju. Ampak ne, govedo je govedo.
Vedno bolj razumem tvojo bivšo ženo. Skušam se spomniti kakšne knjige ali terapevta, ki bi ti lahko pomagal razčistiti stvari, pa se bojim, da je to, kar si ti očitno zamudil v življenju, snov pubertete in odraščanja. Ker moji otroci, najstniki, to okvirno štekajo. Nimajo sicer izkušnje, ne morejo se vživeti v mojo kožo, štekajo pa, da je big deal.
Mogoče ti Alenka lahko da kak pameten nasvet. Si še mlad, veliko možnosti je, da boš spoznal novo žensko, imel z njo otroke – in spet pustil par nesrečnih ljudi za seboj.
v letu 2008, sem podala predlog na sodišče za odvzem pravice biološkemu očetu. Sodišče je biološkemu očetu oddvzelo pravice v letu 2009…tako kar pogumno naprej, ker če si nekdo ne zasluži otroka in ga zanemarja…to sodišče ugotovi…..Če pa bi hotela izvedeti postopek odvzema rod.pravice, pa mi javi in rade volje ti bom svetovala.