Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Odvzem krvi

Odvzem krvi

Na sistematskem so mi odvzeli kri. Že kar nekaj dni po tistem me boli roka na kateri so odvzeli kri. Pomislil sem ali sploh kdo kontrolira sestre ki jemljejo kri , da to ne počne kar z isto iglo?? torej s tisto ki je pičila pred mano pika še mene in še naprej?? Strah me je namreč okužbe z hepatitisom C. Ali je moj strah odveč ??

Seveda je smiselno počakat dan ali dva, da sama bolečina mine. Vkolikor bi se na mestu vboda pojavile kakršnekoli spremembe (podkožna krvavenja, modrice, gnojenje, vnetje ali nabreklina z izcejanjem) se je potrebno nemudoma zglasiti pri najbližjem zdravniku. Medicinska sestra je bila pač malo bolj groba.

Izključi – in za vedno pozabi možnost, da bi medicinska sestra vzela kri z že uporabljeno iglo. Glede na to, da si ravnokar oddal kri boš seveda z izvidi zvedel tudi za morebitno okužbo z hepatitisom B,C,D,….

Ne skrbi se – najbrž ti je mal bolj grobo vzela sestra kri, glede igelj – mislim da je paranoja odveč – tudi sam lahko vidiš, če opazuješ, da sestra vzame zmeraj novo iglo pri odvzemu krvi, ki je tudi sterilno zaprta in mora papirček pretrgati…

Čestitam, da si tako dobrega zdravja, da te skrbi taka malenkost. Kri je bila zagotovo odvzeta sterilno, ni pa nujno, da je kriva sestra ali laborantka. Če te boli, si daj gor alkoholni obkladek, sicer pa brez panike! Še naprej bodi tako zdrav!

Mene pa zanima, zakaj po sistematskih pregledih nikoli ne dobim izvidov iz laboratorija??? Odvzamejo mi kri in vodo, a izvidov ne dobim na dom, niti mi jih ne pokažejo isti dan.

Sistematsko pregledanim pošljejo izvide samo, kadar le-ti pokažejo odstopanja od normalnih vrednosti. Takrat jih dobiš na domači naslov hkrati s prošnjo, da se obrneš na svojega osebnega zdravnika.
LP!

Jaz vem da na sistematskem študentov v Rožni dolini u lj kri jemlje ženska, ki je tako groba in štorasta, da je 50% ljudi imelo skoraj vreznine na roki ne pa samo majhnih luknjic. (sramota za zdravstvo)

Poleg tega,pa mi je tlak zmerla kr tak od oka,kao je blo 120/80 pa niti napihala ni Rochija. (kot da smo studenti povsem brez pameti.

Strah je odveč.Vedno se uporabi nova sterilno zapakirana igla. Kar pa nujno ne velja za raznorazne tetovaže, prebadanja telesa…. Pa se nihče ne vpraša, če lahko dobi infekcijo z HIV ali HCV npr.pri tetoviranju….

New Report

Close