Aloe Vera (Čudežni Alojin gel vsebuje več kot 200 sestavin, vključujoč 20 mineralov, 18 aminokislin in 12 vitaminov. Aloe Vera gel, ki je stabiliziran po našem patentiranem postopku in namenjen tistim, ki si želijo dobro delujoč prebavni sistem in visoko raven energije) , ter prehranska dodatka Garcinia (Sadež imenovan Garcinia cambogia, vsebuje spojino, ki zavira pretvorbo ogljikovih hidratov v maščobe. Hidroxicitronska kislina (HCA) zavira naravni občutek lakote in tako lahko pospeši učinkovitost diet. Priročna funkcija tablet je ta, da vsebujejo krom, ki pomaga pri razporeditvi sladkorjev za telesne potrebe in uravnotežen krvni pritisk), ter Forever Lean (Forever Lean vsebuje dve revolucionarni sestavini, ki lahko pomagata znižati absorpcijo kalorij iz maščob in ogljikovih hidratov. Združena in v kombinaciji z vlakninami in kromom ob vsakodnevni vadbi in pravilnimi prehranskimi navadami lahko pomagata, da vsakdo doseže svojo idealno telesno težo). Jasno tudi lažja oblika rekreacije se smatra kot samoumevni del take odločitve. Skratka v enem mesecu 7-10kg manj!
Več informacij na [email protected] ali 040 560 146
Ni čudežnih pripravkov za hujšanje. Žal. Preizkušeno na lastni koži. Določeni dodatki k prehrani morda le ublažijo pomanjkanje posameznih hranil zaradi diet, vse ostalo je zame larifari. Najcenejša in najbolj zanesljiva pot je urejena, uravnotežena prehrana + gibanje. Tudi meni bi bilo všeč pojesti vse, kar rada jem, se celo nažirati, nato ležati pred TV in s pomočjo “čudežnih” pripravkov hujšati. A žal ni tako. V vsak proces hujšanja je potrebno vložiti veliko sebe, vse ostalo je lahko le kot motivacija ali v določenih primerih “bergla”. Brez našega lastnega vložka ne bo nič. In v enem mesecu 7-10 kg manj? To seveda velja le za prvi mesec hujšanja. Ja, prvih 5 kil zaradi vode, no ostali dve kili si pa s pravilno prehrano in gibanjem upam v mesecu dni shujšati tudi brez čudežnih pripravkov.
Lp
Debelinka29, nisem popolnoma razumela – je tvoj odgovor namenjen meni? Če je, potem ti lahko odgovorim, da nisem s svojim prejšnjim odgovorom ciljala na nobeno dieto, ampak le na post nekoga, ki je naletel na ta forum in si hoče narediti zastonj reklamo za izdelke, ki jih propagira celo kot čudežne (npr. Čudežni Alojin gel). Ja, ljudje, ki se spopadamo s preveliko telesno težo, smo zelo lahkoverna ciljna skupina in pripravljeni za odpravo odvečnih kilogramov odšteti mnogo preveč denarja. Samo in edino to je bil point mojega pisanja.
Drugače pa vem, da je mogoče z mnogimi dietami tudi zelo hitro shujšati. Pravzaprav sem nekatere med njimi tudi že preizkusila. A končni rezultat vsake diete je bil pri meni vedno pribitek kilogramov. Zato se diet pač ne grem več. Kdor pa se je odločil hujšati ob dieti, pa ga pustim popolnoma pri miru, saj je takšna njegova lastna odločitev, v katero pa jaz nimam pravice posegati. Morda drugim uspe tudi po končani dieti obdržati težo. Pred takšnimi bivšimi pretežkimi dam klobuk dol – res, vse spoštovanje do njih.
Lp
uf, tudi jaz sem bila požrešna na sladkarije. Sedaj že od novega leta jem zelo malo sladkarij. Kadar pa jih pa, kot pravi “debelinka”- če poješ nekaj “prepovedanega”, si želiš še več. Telo potem zahteva še več slabe hrane. Če pa ješ zdravo hrano je pa ok.
Če si zaželim sladkarij prigriznem kakšno jagodo, malo rdeče pese, suhe krhlje… kaj takega. Pa se zelo dobro počutim. :))
@debelinka29, podobno ime kot avtoričino, pa me je popolnoma zavedlo. Se oproščam.
Sicer pa se strinjam, da manj enostavnih OHjev ko pojemo, manjša je želja po njih. Preverjeno tudi z moje strani. Sama sicer pazim, da na splošno OH živila jem le do kosila, po kosilu pa kolikor je le mogoče le še B in zelenjavo in moram reči, da sem sita, hkrati pa tudi ni več tistega sprehajanja do hladilnika in nazaj, ko si kljub temu, da si malo prej jedel, še vedno “lačen” – pa saj verjetno vse poznate ta občutek.
Lepe sanje želim vsem! Lp
Oprosti, ampak nisi dobro prebrala: ne jem več preveč sladkarij in nimam metaboličnega sindroma in dejstvo je, da so tvoji nasveti vse prej kot zdravi. Beri lenko01 zakaj tvoji nasveti niso pametni. Je odlično napisala glede diet in tudi njen odgovor na komercialno objavo o Aloei veri je odličen.
Raje kot, da berem stvari, ki mi jih svetuješ, berem članke zdravnikov o prehrani, zdravem življenju: in tam točno take stvari pišejo kot jih je navedla lenka01.
debelinka29, na zameri … kljub svojim odličnim spremembam prehrane in gibanja, ki si jih naredila … boš vseeno morala v nekem trenutku znižati svoj vnos OH …
pač ko boš pripravljena … ko se ti bo zdelo primerno in ko boš zmogla … dejansko gre pri tebi za odvisnost OH in trenutno ti sprememba iz bele na PZ moko še deluje … potem pa treba tudi razmerje spremeniti v korist B …
vseeno verjemi, da je bil zgornji nasvet pameten in dobronameren … ko se boš umirila in ko ne boš tako razburjeno reagirala na vsako stvar, ki ti jo nekdo svetuje … predvsem pa, ko se ti bo na neki točki ustavilo hujšanje … boš pač o teh stvareh bolj temeljito premislila …
B niso samo meso, ampak obstaja ogromno stročnic in druge zelenjave … in maščobe niso samo pohan zrezek …
a kot rečeno, vse ob svojem času …
vesna100, zdravniki odsvetujejo vse diete, ki jih je naštela @debelinka29.
Jaz se trudim držati zdravniških nasvetov. Predvsem članki zdravnikov Rotovnik KOzjakove in Knapovi so mi odlični in se jih skušam držati. Meni osebno sicer še noben zdravnik ni rekel, da moram shujšat, ker imam še vedno odlično krvno sliko (sem se bala, da bodo problemi s sladkorjem holesterolom, maščobami, pritiskom pa k sreči še ni bilo težav, preverjeno pred kratkim) in tudi preteči 20km mi ni noben problem, ampak vem pa sama, da če ne bom shujšala, se bodo začele zdravstvene težave in vem, da je pomembno, da čimprej uredim stvari, da si ne uničim zdravja. Želim pa tako prehrano, da se je bom lahko držala celo življenje in ne le par mesecev in potem po starem in jo-jo učinek itd.
B in maščob pa pojem veliko 🙂 (po treningu telo samo zahteva vnos nekaj konkretnega) tako, da tu ni panike, da bi bilo premalo. V bistvu moram celo zmanjšat nezdrave maščobe. Jem meso (na žalost predvsem rdeče in tu moram spremenit), jem stročnice, jem mlečne izdelke, skuto, jogurte tako, da mislim, da ni panike glede beljakovin.
Pred dvemi leti sem jedla normalno: vse po vrsti in bila suha, brez kakršnih koli diet, lakote ali česa podobnega. POtem sem se začela nažirat peciv, sladkarij in fastfooda (pozabila pa na sadje, zelenjavo) in zadeva je bila katastrofa (veliko več nezdrave hrane, manj zdrave hrane in veliko manj gibanja in rezultat je bil obupen).
Zdaj pa se želim vrniti na stara pota: takrat sem se počutila odlično. 27 let sem jedla vse po vrsti (večinoma bel kruh oz. polbel, kar upam, da ne bom več počela) in bila suha, dve leti sem se nažirala in se močno zredila (še nikoli prej nisem bila debela, to je zdaj prvič). Zdaj pa jem bolj zdravo kot tistih 27 let torej bi morala stvar delovati. Tudi delež telesne maščobe se mi počasi manjša. Cilj mi je, da bi 30. rojstni dan praznovala z deležem maščobe tam okrog 22%.
Punce držite se prehranske piramide: http://www.e-informacije.com/prehrambena-piramida/874
Poznam cel kup žensk, ki so kar naprej na dietah, enkrat ena dieta, drugič druga, shujšajo par kg (nikoli do idealne teže), se spet zredijo, spet nova dieta in tako naprej izmenjava faz stradanja in sitnosti (ker so lačne) in faz nažiranja.
Poznam pa tudi cel kup žensk, ki jedo vse normalno, veliko kruha, testenin, mesa, vsega in nič preveč pa so vedno suhe pa seveda veliko gibajo tudi.
Če mene vprašate: diete le takrat, ko je stanje res kritično in pod zdravniškim nadzorom. Drugače pa lepo 0,5-1kg na teden dol pa je najbolj zdravo. POčasi se daleč pride.
Torej, debelinka. Nihče ni napisal, da naj ješ sladkarije in OH-je. Pa vprašaj zdravnika, kaj naj bi bili tisti dobri OH-ji s katerimi te pita. Ali je razlika med OH v belem ali črnem kruhu.
Kar je tisto, kar je tako odlično napisala lenka je to, da ni čudežnih pripravkov. To je res, vendar ti pa garantiram nekaj. Če prineseš jedilnik iz ene nizkoogljične diete k zdravniku ti ga bo v večini primerov potrdil. Mimogrede. Tiste diete, ki sem jih jaz naštel so predpisovali zdravniki v ZDA. Nekateri zdravniki so za, drugi so proti. Glede Montignaca ti pa garantiram, da če si spišeš jedilnik, ki velja za Montignaca zdravnik sploh vedel ne bo, da je to dieta. Ja, odvisnost od OH-jev je. Poglej si doma, ali imaš eno ali več hran, ki jih zelo rada ješ in če ta hrana vsebuje pretežno OH, potem si zasvojena z OH. In metabolični sindrim ni tako zelo zelo nemogoča izmišljotina, kot se ti mogoče dozdeva.
Kakorkoli že, ko ti milijonkrat sfali ena dieta greš nazaj na isto dieto.
Dobri OH so sestavljeni, slabi pa enostavni OH. In jaz sem se dve leti nažirala slabih OHjev.
Jaz treniram za maraton (spet) in za take treninge rabiš energijo in to iz OH (dobrih OH) in rabiš seveda B, da se mišice gradijo. Diete brez oz. skoraj brez OH in dolgotrajni fizični napori ne gredo skupaj.
Jaz se trudim čim bolj držati teh nasvetov oz. teh člankov, nekaj sem že storila v smer teh nasvetov, veliko dela me še čaka: http://www.tek.si/bojan-knap, http://www.tek.si/metabolizem-sladkorjev-ali-kje-so-nova-presenecenja
Dobri OH, slabi OH. Sladkor ima nižji glikemični indeks kot krompir in kot kosmiči iz žitaric. To je zaradi fruktoze…….no, glej. Če se sedaj res pripravljaš na maraton in dnevno preživiš dve uri v treningu, potem boš tako ali tako shujšala.
Kar se tiče dobrih OH-jev le ni vse samo sladkor vs škrob. Zdravniki, ki propagirajo krmila propagirajo polnoznrate izdelke in potem naj bi bili to dobri OH-ji (sicer se mi ta fabula zdi vzeta bolj iz kakšne babje revije). Meni se ne zdi, da, če beli moki dodam otrobe naredim iz slabih OH-jev dobre. OH-ji so isti, dodam jim le vlaknine (ki so tudi OH-ji, neprebavljivi namreč), ki mi preprečujejo prebavo in zato izločam slabše prebavljene OH-je. Neprebavljenost določa kvaliteto OH-jev.
Napisal, da pojdi na eno od teh diet, ali se pa vsaj pouči za kaj se gre okrog Montignaca.
Diete z zelo malo OH so ravno IDEALNE za dolgotrajne fizične napore, da se telo navadi, da črpa energijo iz maščob in ne iz glikogena.
Saj je res, da če boš sedaj res zdržala padce sladkorja in na dan res pojedla samo toliko sladkarij kot ti pravi zdravnik boš shujšala. Pa vprašej zdravnika, kako je kaj s tekom/koleni/hrbtenico/kolki pri tvoji teži.
Brez zamere. Ne bom te več motil.
Glej, če se pripravljam na maraton še ne pomeni, da samo tečem in tečem in ne pomeni, da treniram dve uri na dan. Treniram z utežmi, plavanje, gore, košarka, kolo, pač mešano in ne le tek (ne tečem po asfaltu). Delam po nasvetu izobraženega trenerja (diplomant športne fakultete z veliko izkušnjami).
Knjige na temo vseh omenjenih diet sem že prebrala. In nikakor nikjer nisem napisala, da je kak zdravnik rekel, da naj jem sladkarije! Vsak zdravnik jih odsvetuje.
Tudi recimo GoranP, ki se pogosto tu javlja (trener, če se ne motim), svetuje ovsene kosmiče pred treningom. Torej OH.
p.s.: glede na tvoj nick sem mislila, da si ženska 🙂
tu ne gre za težave s težo, ampak za težave z metabolizmom …
večina ljudi tega ne loči, zato se tudi hujšanja lotevajo/mo na nepravi način …
gotovo je tvoj predlog zelo na mestu… a pri tiraniji inzulina ali metaboličnem sindromu je potrebno prehransko piramido malce preobrniti …
in to je tisto, kar je @debelinka29 želel povedati …a žal naletel na nerazumevanje bistva …