Najdi forum

Pozdravljeni! imam resen problem: sem odvisnik od marijuane, ki sem jo kadil zadnjih 5 let vsak dan in se s tem precej zapustil. Pred natanko 1 tednom sem se pa odločil, da preneham. Seeveda sem naletel na pričakovane simptome kot so, nespečnost, čudne sanje, izguba apetita…ampak vse to sploh ni najhuje. Njahuje je to da sem izgubil vsakršno voljo do živlenja in do aktivnosti, ki so me vedno zanimale. Seveda sem si probal kajenje nadomestiti z različnimi aktivnostmi, a vendar se že 1 počutim zelo apatično, brezvoljno in “depresivno”. ali ima kdo kakšen nasvet, kako se spopasti s tem problemom oziroma ga olajšati.

hvala lepa za odgovore

Kadil sem jo 8 let vsak dan, od jutra do večera. Ko sem prenehal, sem se 1 mesec počutil enako. brez volje do življenja, kot da življenje nima smisla. Sporočam ti, da bo občutek minil. Prihajajo lepši časi, boljši, vztrajaj 😉 Zdaj sem že 8 let brez. Svet je lepši.

Pozdravljeni,

vaša odločitev, da prenehate s kajenjem marihuane, je pogumen korak. Soočanje z apatijo, izgubo zanimanja za dejavnosti in občutki depresije po prenehanju je težavno. Ti simptomi so pogosto odraz globljih notranjih stisk, ki so lahko povezane z anksioznostjo in depresijo, in so bile prej “obvladovane” z uporabo marihuane. Zato je ponavadi lahko nehati s kajenjem marihuane, je pa težko prenehati za stalno.

Pomembno je, da se soočite s temi notranjimi stiskami. Psihoterapija, še posebej psihoanalitična, lahko ponudi prostor za raziskovanje in obdelavo teh globljih vzrokov vaše tesnobe. To vam lahko pomaga razumeti in spremeniti vaše odzive na stres ter izboljšati vaše splošno duševno zdravje.

Poleg psihoanalitične terapije, lahko pomagajo tudi spremembe v življenjskem slogu. Vključitev redne telesne vadbe lahko izboljša vaše počutje, pravilna prehrana podpira vaše fizično zdravje, medtem ko dober spanec pripomore k boljšemu duševnemu stanju. Vzpostavitev podporne mreže prijateljev in družine lahko prav tako nudi dodatno oporo in razumevanje, ki ga potrebujete v tem obdobju.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close