Odvetnik za odškodninsko/medicinsko pravo
Pozdravljeni.
Zanime me, kateri odvetnik v Sloveniji je dober (beri – se zavzame za primer in obvlada kompleksnejše zadeve) za odškodnino v primeru tožbe tuje večje korporacije, ker gre za doživljenjsko oškodovanje pacienta? Šlo bi torej za tožbo TUJEGA podjetja, zato mora odvetnik imeti izkušnje z mednarodnimi poravnavami oz. tožbami na področju odškodninskega in oz. medicinskega prava.
Ima kdo izkušnje z Pitakojem ali Matozom? Kako poteka stvar, če pokličeš odvetniško pisarno? Vprašaš prvo kakšne cene imajo za prvi posvet ali se prvo dogovorite za termin in upate, da vam ne rečejo na koncu 500eur? Ti določijo potem za pogovor nekoga, ki je recimo komaj prilezel s faksa? Razumem, da vsi nekje začnemo, a za zahtevnejši primer želim nekoga izkušenega. Dragi so tako ali tako že manj znani odvetniki, me pa zanimajo okvirne ali kar konkretne cene za prvi posvet, nič drugega.
Gre za to, da želim nekoga z “jajcami”. Je res, da Matoza plačaš jurja ali več samo za en pogovor (uro prvega posveta)? Kaj če prvi pogovor traja samo rečmo 20min? Na podlagi česa ti izstavi račun? Od znancev mi govori vsak drugače, je pa res, da so imeli manj znane odvetnike in za “običajne” oz. pogoste primere popolnoma druge narave kot je moj primer. Ima kdo izkušnje Z Andrejem Pitakojem, in predvsem zna povedati kje stoji finančno?
Lep pozdrav