Najdi forum

Pozdravljeni, ali kdo lahko svetuje dobrega odvetnika v okolici Nove Gorice? Greva v postopek ločitve z možem, imava skupnega otroka 3 leti starosti. Vem da lahko dobim BPP ampak sem pripravljena plačati če je res dober. Hvala

 

 

 

Lepo pozdravljeni samamama,

 

glede na to, da ste vprašan je postavila pod rubriko otroci s posebnimi potrebami in dolgotrajno bolni otroci predvidevam, da je vajin otrok bolan.

Da bi vse rešeno v kar največjem interesu za otroka, predlagam, da vložite običajen ločitveni postopek, pred tem pa moža povabite na mediacijo, kjer bosta dogovorila vse, kar je v najboljšem interesu otroka in vaju. veste, na sodišču so le zmagovalci in poraženci, v postopku mediacije, pa se dogovori pomembne stvari, v katerih vsak malo popusti in ni zmagovalca, je kompromis v dobro otroka.

Videla sem veliko tragedij, ki so jih utrpeli predvsem otroci zaradi ločitve staršev. Mnoge teh so bile  res nepotrebne, sploh ko sta se starša obnašala nezrelo. Da ni tako, poskrbi ta, ki povabi partnerja na vašo pobudo k mediaciji in ki skrbi za usmerjanje ves čas pogovora. Otroku in vama lahko zelo pomaga in ublaži najhujši stres. Glede na moje izkušnje je dober mediator bolj pomemben od odvetnika.

Je še ena zelo pomembna stvar. Vse, kar dorečete pri mediatorju in vse, kar se dogovorite, ni treba, da sovpada z zakonom, važen je dogovor med vam in možem, ki se potem s pomočjo mediatorja overovi pri notarju in velja kot bi bil narejen sodno.

Vse dobro,

 

Olga B. Jakelj

 

Olga

______________________________________________ Zlo na svetu zmaguje takrat, ko dobri ljudje ne ukrepajo.
Objava čaka odobritev

New Report

Close