Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Odvetnik/ca premoženje

Odvetnik/ca premoženje

Pozdravljeni!

Odvisno za kaj ga rabite. Po mojih izkušnjah je daleč najboljša Simona Došler Petelin. Se zavzame za stranko in dosega nemogoče.

LP

Jaz imam čudovite izkušnje z odvetnikom Velimirjem Cugmasom iz SLOVENSKIH KONJIC. Ti prisluhne, kar vsi, ki iščemo pravno pomoč, rab, tudi cenovno je ugoden in se za problem zavzame. Res priporočam, če ste iz tistega konca. Odvetnik “na mestu”.

Ko sem se za otroke in preživnino borila, mi je odvetnik Andrej Jurjevčič dobro pomagal. Ne vem kakšne cene imajo drugi, jaz sem računala, da bom za vse skupaj plačala več kot sem. Celo pri delitvi premoženja sva se zmenila, da ni bilo po tarifi, ampak je bilo fiksno na uro, ker se je šlo za precej vredno hišo.

Verjetno s Čeferini, Senico ali tistim z diamantnim pilingom ne moreš falit.

Pri odvetnikih je tako, da ima tvoj nasprotnik ponavadi boljšega. Vsaj pri meni je bilo tako…

Pozdravljeni,
prosil bi za nasvet, če kdo pozna kakšnega dobrega odvetnika za družinsko pravo v Mariboru ali Celju???Rad bi res dobrega odvetnika, ne glede na ceno. Gre se za dodelitev stikov z otrokom in plačevanje preživnine. Za preživnino sem takoj sprejel znesek, ki ga je bivša partnerka navedla(visok znesek), ampak z ponudbo za stike pa definitivno nisem navdušen, saj bi rad imel veliko več stikov z otrokom kot pa samo 3-5ur na teden. Razlog, ki mi ga je soc.d. navedla je pa bil samo ta, da je otrok premajhen da bi ga lahko imel kaj več, kaj šele, da bi ga lahko vzel, šel v park z njim itd( otrok ima 6 mescev). Otrok se hrani po flaški, tako, da tudi dojenje ne more biti razlog, da ga ne bi smel imeti dalj časa. Z zakonom nisem imel nikoli nobenih težav, nobene ovadbe, niti policijskega zapisnika, ničesar…Za nasvete in odgovore se Vam že vnaprej zahvaljujem. Lep pozdrav M.

Pozdravljen,
ne morem razumeti,zakaj ne bi mogel imeti več stikov in da bi o tem lahko presojala socialna delavka.To zame ne more biti sprejemljivo,če je ostalo tako kot navajaš. Če ni skrivnost,bi bil najprej dobrodošel podatek o višini preživnine,ki si jo pripravljen plačevati,saj le-to pove o človeku marsikaj. Verjemi,če imaš dober namen,se bo vse uredilo tako,da bo za vse udeležene.Lp

Odloča sodišče in ne socialne delavke. Je pa res, da njihovo mnenje na sodišču upoštevajo. Malo jo vprašaj, kaj bi se z otrokom zgodilo, če bi živeli skupaj in bi mama za dva dni nekam šla. Glede na to, da se otrok ne doji, bi verjetno bilo z njim ob tvoji skrbi vse v redu.
Vsekakor svetujem, da že sedaj definirate stike za vnaprej, če bodo stiki bolj omejeni zaradi starosti otroka.
Npr. naslednjih 6 mesecev čez teden 1 popoldne + (vsaka druga) sobota npr. 5 ur. naslednje leto se podaljša celo soboto, potem pa dalje 1 popoldne + vikend.
definirajte tudi že počitnice, praznike, npr. od otrokovega 2 leta dalje xxx dni pozimi + xxx dni poleti. Pri tem upoštevajte, kdaj imajo počitnice šolarji, da ne bo kasneje problemov.

Kaj pa dober/a odvetnik/ca iz Murske Sobote?

Sicer bo zvenela kakor velika reklama, ampak v zadnjih 2 letih sem totalno padla noter v tele sodne zadeve in moram priznati, da odvetnica, ki je najboljša in še bo kar nekaj časa, je NUŠA MAČEK in se splača priti v Celje. Zastopa pa lahko na vsej sodišči v naši ljubi Sloveniji.

Mislim, da bodo podobnega mnenja vsi, ki jih je zastopala in jo bodo kritizirali vsi, ki so jo imeli na drugi strani. Vedno pove realno, čeprav komu to ni všeč in je ena redkih, ki v svojih klientih ve vse in so zanje ljudje in ne zgolj ene številke, ki jo finančno vzdržujejo. Lahko imate znano ime v Sloveniji, ampak boste preplačali odvetniške storitve, lahko pa v začetku izberete nekoga, ki je Človek.

Sicer bo zvenela kakor velika reklama, ampak v zadnjih 2 letih sem totalno padla noter v tele sodne zadeve in moram priznati, da odvetnica, ki je najboljša in še bo kar nekaj časa, je NUŠA MAČEK in se splača priti v Celje. Zastopa pa lahko na vsej sodišči v naši ljubi Sloveniji.

Mislim, da bodo podobnega mnenja vsi, ki jih je zastopala in jo bodo kritizirali vsi, ki so jo imeli na drugi strani. Vedno pove realno, čeprav komu to ni všeč in je ena redkih, ki v svojih klientih ve vse in so zanje ljudje in zgolj ene številke, ki jo finančno vzdržujejo. Lahko imate znano ime v Sloveniji, ampak boste preplačali odvetniške storitve, lahko pa v začetku izberete nekoga, ki je Človek.[/quote]

Glede na to, da se z vami gospa Alenka na tem forumu nisem strinjala še v ničemer, je vaše priporočilo za tole odvetnico kvečjemu velika antireklama. Ker pravijo, da iste ptice skupaj letijo.

Z Nušo maček sodeluje tudi naš pravni svetovalec, g. Kurtiš. Če samo po njem ocenjujem, kaj naj rečem… ni ravno dobra referenca za svojo mentorico. Pa naša moderatorka tudi ne. Jaz vsekakor ne bi šla poskusit sreče h njej.

Samo tole bom rekla, tisti, ki dejansko smo del sistema pri ločitvah, ter dobro poznamo delo CSD, sodišč, izvedencev itd., se bomo vsi strinjali, da je Nuša Maček najboljša družinska odvetnica. Če je pa narobe to, da tako jaz, kot Alen poveva kaj je res, ne pa tisto, kar bi po mnenju koga moralo biti, ja potem sva čudna. A tisti, ki želi zaščititi otroka in zadeve rešiti se bo obrnil nanjo, tisti, ki se pa želi posipati s pepelom, bo upošteval nasvete parih primerkov tu in bo lastno agonijo podaljševal leta in leta, bentil nad sistemom in nikoli ne pomislil, da mogoče, ampak res mogoče, on dela kaj narobe.

V bistvu pa vsak odloča o svoji usodi, zavedati se je pa treba, da ni vedno navidezna zmaga res zmaga.

In kakšne slabe izkušnje imate vi z menoj Jalur? Kolikor vem nisva nikoli sodelovala, razen tega, da se niste strinjali s pozitivno zakonodajo s področja družinskega prava. Vsem članom foruma odgovarjam na podlagi ZZZDR, kljub temu, da zakon ni v prid njihovemu dejanskemu stanju.

Vsak, ki me vpraša za priporočilo odvetnika s področja družinskega prava priporočam Nušo Maček, ker vem kaj in kako dela. Res je, da sodelujem z njo, to si štejem kot ogromno referneco v svoji karieri.
Ni pošteno soditi o ljudeh in njoihovemu delu če jih ne poznate in niste seznanjeni s tem kako ga opravljajo.

Kurtiš Alen, dipl. prav.

@ g. Kurtiš: Nestrinjanje, da so preživnina, stiki in roditeljske pravice ločene pravice po zakonu? To sploh ni nestrinjanje, to je nepoznavanje zakonodaje. Pa ne z moje strani. Poiščem, kje ste to napisal, da ne bo nejasnosti? Še kako drugo cvetko? Itak ste poniknil s foruma. Tako da težko govorim o strokovnosti nasvetov, ki jih ni bilo.

@Alenka
: Kako vlogo imaš ti kot del sistema pri ločitvah? Delaš na CSD, kot odvetnik, sodnik, sodni izvedenec?

Oba sta pokazala nepoznavanje zakonodaje in postopkov. Nihče od vaju pri svojem pisanju ni nevtralen. In močno dvomim, da imata veliko praktičnih izkušenj iz celega zgoraj omenjenega sistema.

Glede Nuše Maček pa… s čim lahko argumentirata, da je tako dobra oz. toliko boljša od ostalih?

S tem zapisom ste pokazali svoj obraz. Ni važno kaj je v korist otrok, dobro itd. važno je da je v skladu z vašim prepričanjem. Ker za vas obstaja le vas pogled, vaša resnica, če je temu tako sploh ni pomembno, le da se strinjajo z vami. Če se ne verbalno napadate, zalite itd.

Glede na to, da ste že preverjali kdo sva, ne rabiva tule razlagati kaj in kako. Ker veste vi o nama več kot midva sama.

S tem zapisom ste pokazali svoj obraz. Ni važno kaj je v korist otrok, dobro itd. važno je da je v skladu z vašim prepričanjem. Ker za vas obstaja le vas pogled, vaša resnica, če je temu tako sploh ni pomembno, le da se strinjajo z vami. Če se ne verbalno napadate, zalite itd.

Glede na to, da ste že preverjali kdo sva, ne rabiva tule razlagati kaj in kako. Ker veste vi o nama več kot midva sama.[/quote]

(Ne)poznavanje zakonodaje ni isto kot moje prepričanje. Ker primer, ki sem ga zgoraj napisala ne more bit dvoumno interpretiran, ko zakon prebereš. In če pravnik, ki bi moral znati svoje trditve podkrepit z zakonom napiše tako neumnost, pomeni lahko samo, da zakona ne pozna. Dejstvo.
Kaj ima to, kaj je dobro za otroka z vprašanjem, kako si ti del sistema pri ločitvah? Ti si napisala, da si del tega sistema, potem pač razloži v kaki vlogi. Ker v tvoji predstavitvi (moderatorka foruma) tega ni omenjenega.
Moj pogled in moja resnica je lahko pristranska, ker jaz sebe ne predstavljam kot strokovnjaka, pravnika, del sistema ločitev.

In kje iz mojega zapisa je razbrati, da gre samo za moje prepričanje in mi ni mar za koristi otrok in da obstaja samo moja resnica? Resno? To vidiš?
Je pa dejstvo, da težko resno jemljem nekoga (pravnika), ki napiše, da po zakonu če ni stikov ni preživnine, npr, če v zakonu jasno piše drugače. Ali nekoga, ki se predstavlja za nekoga, ki je del sistema ločitev, pa ne napiše kateri del in kako vlogo ima tam. Če ga vprašaš, pa ima to za napad?
Kaj se nista vidva oba sama odločila, da se bosta tukaj izpostavila? Torej je vprašanje o tem, kakšne izkušnje imata in na kakem področju čisto na mestu, kajne? Sploh, če sta svetovalca, imamo menda pravico izvedeti, kdo so osebe, ki svetujejo (govorim o strokovnih delovnih izkušnjah).

http://revijazarja.si/clanek/zgodbe/56124f1f782b6/zelo-grdo-predvsem-z-zlorabo-otrok

Mnogi so kontrirali priporočilom Alenke in mene o najkompetentnejšem odvetniku pri zastopanju v družinskih zadevah. Veseli me, da mi o kvaliteti, človeškem pristopu in to po “humanih” stroških, ni potrebno razpredati, ampak si lahko o tem preberete kar sami. Upam, da nesramne kritike utišajo tiste, ki so škodoželjni in nesramni.

O uspehih nekaterih pač ni potreba govoriti, o njih lahko beremo.

Kurtiš Alen, dipl. prav.

Beremo, kar nekdo napise. Intervju povzema tisto, kar je intevjuvanka povedala. In iz tega ni razbrati, da je najkompetentnejsa (???) odvetnica pri zastopanju v druzinskih zadevah. Ti jo primerjas z vsemi slovenskimi odvetniki in nihče ni tako kompetenten kot ona? Kje si nasel ta podatek?
Btw. so tudi drugi odvetniki, ki imajo človeski pristop, cene po tarifi in kvaliteto.
Pa to ni skodozeljno in nesramno, ampak samo realno. Mogoce pa je tvoj pristop nesramen do drugih kompetentnih, humanih, kvalitetnih odvetnikov?

V svoji objavi sem izrazil svoje osebno mnenje, ki je bilo namenjeno tistim, ki blodijo v iskanju odvetnika, da bi rešili njihove težave. Vaša interpretacija je napačna, do nikogar nisem bil žaljiv.

Na koncu se mora še vedno vsak posamenznik odločiti, kateremu mandatarju bo prenesel pooblastilo za zastopanje svojga primera.

Kurtiš Alen, dipl. prav.

New Report

Close