Najdi forum

odvečna maščoba na bokih

Vrhovnik
1. ni problema glede tikanja, samo nisem vedela, ali si ženska ali moški.. no pa denimo, da si ženska..

2. SISTEMSKO ali ENAKOMERNO je praktično isto. Lahko pa natančno razložiš razliko, bom vesela in še kup zdravnikov, trenerjev, strokovnjakov zdraven. Pravkar sem govorila z dr. med. in obe naju zanima, kaj misliš z alfa receptorji. Lahko to malo bolj razložiš? Ker s tem ni nič jasno, kar si napisala.
“Odvečna maščoba se pri moških nabira predvsem v predelu trebuha, pri ženskah pa še na nogah in zadnjici, ker genetska zasnova telesa določa, da največ maščobe shranimo ravno na teh delih telesa. Težava se imenuje prvi in zadnji princip. To so deli telesa, kjer se višek kalorij nalaga najprej in najpozneje porablja. Ravno zato je tu najtežje doseči rezultate. Lahko ste v dobri kondiciji, jeste zdravo in pametno, pa boste na teh delih telesa še vedno imeli nekaj odvečne maščobe.” (vir: mojtrener.com)
Zato, ker je tam paščobe pač več in ker se ne more porabljati lokalno pač pa sistemsko ALI približno enakomerno.

3. Večjo vlogo pri porabljanju maščob ima izločanje insulina, kar ti pa lahko z veseljem strokovno razložim.

4. primer kot sem ga opisala, bi te moral zanimati, če hočeš nadgrajevati svoje znanje in širiti informacije. Ni kar ena raziskava, pač pa je poizkus iz leta 1984 naredil športni fiziolog Frank Katch z Univerze Massachusets.

5. precej poudarjaš stvari, ki so resnične, a hkrati si protislovna: npr. MAŠČOBE SE NE PORABLJAJO LOKALNO. To je čisto res in o tem govorim. potem pa si protislovna: maščobe se ne porabljajo enakomerno…
hm…..???

6. kaj so endomorfi? endo-znotraj, morfologija – o oblikah..

prosim za pojasnilo!
Lp

reddish girl,
ce ne razumes razlike med sistemsko (torej NELOKALNO, ampak s podrocja celega telesa) in neenakomerno, potem res ne vem, kako naj ti se razlozim.

Mislim, da me o vplivu inzulina ni treba poucevati, se posebej, ce tebi in tvoji dr. med. niso znani pojmi, kot so alfa receptorji in endomorfni tip in ce je tvoj “strokovni” vir mojtrener.com ali zadnja knjizna uspesnica o kombiniranju hrane.

Upam, da bos ob upostevanju izsledkov poizkusa iz leta 1984, ki ga je naredil športni fiziolog Frank Katch z Univerze Massachusets, ob 186 trebusnjakih dnevno spremenila telesno sestavo (razmerje med misicno in mascobno maso – seveda sistemsko, ne samo na trebuhu). Ker to je seveda ultimativna resnica, nenazadnje jo je preveril športni fiziolog Frank Katch z Univerze Massachusets.

No, oglasi se, ko bos kaj shujsala. Pa mi bos povedala, kje se ti bodo prej poznale zile in kje speh ne bo in ne bo hotel stran. Naj ti prisepnem: tam, kjer to bo, so neki alfa receptorji.

BTW: upam, da tale tvoja dr. med. ne dela v javnem zdravstvu, sicer smo res na “dobri” poti.

__ http://www.cenim.se

Na tvoja spročila ne bom več odgovarjala, ker so preveč na nizki ravni.

Da se moraš spustiti na žalitve na osebni ravni, več pove o tvojih osebnih frustracijah kot o čemur koli drugem.
Samo z njimi pa se mi res ne da ukvarjati:) tako, da se ne čudi, če na tvoja nadaljna vprašanja z moje strani ne bo več odgovorov. Pa saj bo zate še najbolje!
več o tem, kaj mislim z zadnjo izjavo si preberi v Walter Lippman (1925/1999): Javno mnenje, Ljubljana.
sedmo poglavje: “Stereotipi kot obramba”.

Pa lep pozdrav!

Ne vem, kje sem te uzalila. Se opravicujem, ce so se od mene odbili tvoji argumenti in te zdaj bolijo.

Z veseljem te spremljam v drugi temi. Saj nekaj ves. Spravi to se v prakso.

__ http://www.cenim.se

Strašno pametni ste tukaj gor. Mi gre kar na …

se strinjam s tabo Klara MB. je eno dekle samo želelo zvedeti kako bi se znebila odvečne maščobe na bokih, namesto nasvetov pa se skregajo tuki gor.
kaj češ tko pač je.

New Report

Close