Najdi forum

odvečna koža po hujšanju

Pozdravljen Goran!

Tudi z moje strani prihajajo samo pohvale za ta forum, ker je res super.

Neki me zanima: že večkrat sem opazila vprašanje, da je nekaterim po hujšanju ostala odvečna koža. Zakaj to nastane? Jst sem shujšala za 15 kg in nimam problemov s kožo in zato me zanima kaj sem naredila prav, da se mi ni pojavil ta problem. Ali to nastane zaradi prehitrega hujšanja?

Lp jana

Jana,

Bodi srečna, da nimaš tistih težav… očitno je bila tvoja koža dovolj elastična, da nimaš viseče kože… v vsakem primeru pa je bolj zdravo in bolje tudi za kožo, da shujšaš počasneje.

Ni kakšna skrivnost, ki si jo ti nevede storila, da nimaš viseče kože… prej se lahko zahvališ dobrim genom in elastični koži. Vseeno pa bodi pazljiva, ker starejša kot si, manj elastična je koža… in če boš se kasneje kdaj ponovno zredila, lahko da boš tudi ti imela visečo kožo, kadar boš shujšala.

LP,
Goran

Kako bi shujšal brez težav z odvečno kožO?(za 10 Kg naprimer)

Ps star sem 16 let

Počasi in z veliko športa.

Kako počasi 1mesc 2,3?? za ene 10 kg.

Težav s kožo pri teh letih verjetno ne boš imel, tudi če shujšaš 10 kg v enem mesecu. Ampak če ne spremniš načina življenja jih boš potem v enem mesecu dobil tudi nazaj.
Črtaj kalorične stvari z jedilnika in športaj. Tako boš shujšal v enem mesecu 2 kg recimo.

Prav zaradi tega,ker si še zelo mlad ne pretiravaj z naglim hujšanjem. Vsak, ki gre na bilo kakšno dieto strada telo, to pa v fazi razvoja ni dobro.
Po moje je zelo dober rezultat, če v enem letu zmanjšaš težo za 10 kg. Če pomisliš koliko let imaš še pred seboj je to odličen rezultat.

jast sem dala dol 6o kg ,klub org.fitnes vadbi in obilo rekreacije je kar viselo iz mene .pa sem stara 26 let tako da sem morala do kirurga


A lahko vprašam kje so ti odrezali kožo in kakšne so brazgotine?

New Report

Close